Un nou sprijin pentru hoții academici: Ministerul Educației a anulat atribuirea a 22 de milioane de euro, fonduri PNRR, destinate unor softuri de identificare a plagiatelor în universități

1.096 de vizualizări
Foto: Simion Mechno/Agerpres Foto
O nouă decizie a unei instituții a statului român care îi protejează pe potențialii plagiatori. Ca răspuns la un articol recent al G4Media.ro, Biroul de Presă al Ministerului Educației a transmis faptul că un apel în valoare de 22 de milioane de euro, din fonduri alocate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost anulat. Acest lucru a avut loc după ce apelul a fost lansat în decembrie 2022, iar, în aprilie 2023, la bilanțul de șase luni ca ministru, Ligia Deca l-a trecut la capitolul realizări ale mandatului său.

Anularea acestei finanțări face parte dintr-un lung șir de decizii ale unor instituții-cheie (Curtea Constituțională, Ministerul Educației, universități, instanțe de judecată, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării), decizii care, în final, au îngreunat sau au blocat mai multe tentative de deconspirare a plagiatelor, principalii beneficiari fiind personaje-cheie de la vârful Statului Român.

Săptămâna trecută G4Media.ro a scris că apelul PNRR cel mai întârziat în aplicare la Ministerul Educației era cel numit ”Digitalizarea managementului eticii universitare”.

Lansarea acestui apel fusese anunțată pe data de 6 decembrie 2022, printr-un comunicat de pe site-ul Ministerului, ocazie cu care se mai transmitea că, timp de o săptămână, erau așteptate, în cadrul unei proceduri de dezbatere publică, propuneri și observații care să fie incluse în Ghidul Solicitantului – ”manualul de instrucțiuni” destinat celor care doreau să se înscrie pentru obținerea fondurilor.

O parte din cei 22 de milioane de euro alocați acestui apel puteau fi cheltuiți de universitățile ale căror proiecte urmau să fie aprobate ca să achiziționeze softuri pentru creșterea eticii academice, stabilirea gradului de similitudine a lucrărilor științifice, dar și a gradului de text plagiat pe care acestea îl pot conține.

Grupul-țintă era reprezentat de studenții români, etnici români, studenți străini din ciclul de licență, master, doctorat, toate formele de învățământ, cu taxă și fără taxă, inclusiv studenți cu dizabilități, din grupuri vulnerabile și dezavantajate socio-economic, precum și personalul didactic, didactic auxiliar și de cercetare din învățământul superior. Ulterior, în secțiunea alocată de pe site-ul Ministerului, orice mențiune referitoare la derularea acestui apel a încetat, în timp ce alte apeluri, demarate ulterior, și-au desemnat, deja, câștigătorii.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

2 comments
  1. softurile astea le ar putea face o echipa de IT isti buni.
    22 milioane de euro e o suma , in țara care are genii pe IT.
    dati provocarea lui Oncescu + Bicsi de exemplu și platiți i cinstit .
    nu mai dati bani unora ca Ghita , pe softuri fantoma.
    SI da , e nevoie de o schimbare a formei de evaluare , cgpt scrie cod stass , merge sa faci o licenta ca nu are cum sa pice la plagiat . e imposibil de detectat plagiatul pe zona de IT cu cod scris cu cgpt
    aceste softuri antiplagiat nu-si mai au rostul decand cgpt e free.
    Omuleți , treziți vă , e groasă !

  2. Ticăloși ,hoți și trădători ăștia sunt politicienii români care au devalizat Romania, ei însuși securiști sau sprijiniți de securiștii care au capturat Romania in 1990.😭

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noile reguli de transport pentru studenți cu 90% reducere la călătorii și abonamente ar putea fi adoptate joi, 7 septembrie, de Guvern. Până atunci, mai mulți operatori feroviari refuză aplicarea legii educației intrată în vigoare

Cel puțin 3 zile fără transport redus pentru studenți, după ce Guvernul întârzie să aprobe regulile de acordare a reducerii de 90%, deși legea învățământului superior care prevede această facilitate…
Vezi articolul