Un om de ştiinţă chinez, în prima linie în gestionarea epidemiei de COVID-19, suspectat de plagiat

185 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Un om de ştiinţă din China, în prima linie în gestionarea epidemiei de coronavirus, este vizat de o anchetă pentru plagiat, după ce acesta şi-a exprimat îndoielile public în legătură cu strategia chineză de luptă împotriva COVID-19, relatează AFP luni, citată de Agerpres.

Zhang Wenhong, expert în boli infecţioase din Shanghai, şi-a exprimat îndoielile la sfârşitul lunii iulie cu privire la strategia Chinei împotriva COVID, considerând că este mai degrabă necesar să ‘învăţăm să trăim cu virusul’. Aceste declaraţii, care păreau să pună la îndoială succesul gestionării epidemiei de coronavirus, au provocat o dezbatere aprinsă la nivel naţional.

Unii internauţi l-au acuzat pe virolog că ‘vehiculează idei străine’, în timp ce alţii îl suspectează că şi-ar fi plagiat lucrarea, redactată în 2000.  

Duminică, Universitatea Fudan din Shanghai, unde Zhang Wenhong şi-a desfăşurat activitatea, a anunţat lansarea unei anchete. Oameni de ştiinţă şi academicieni şi-au exprimat sprijinul pentru Wenhong, în vârstă de 51 de ani.

Gestionarea epidemiei de COVID-19 de către autorităţile chineze reprezintă un subiect relativ sensibil în ţara asiatică. În provincia centrală Jiangxi, o profesoară a fost reţinută timp de 15 zile pentru că a comentat online un articol din presă, în care a afirmat că China poate ‘coexista’ cu virusul. 

China a raportat luni 51 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul său, inclusiv 13 de origine locală, un număr foarte mic comparativ cu cele înregistrate în alte ţări. În pofida măsurilor drastice, ţara se confruntă de luna trecută cu o reapariţie a cazurilor pe teritoriul său, cea mai importantă din ultimele luni în ceea ce priveşte întinderea geografică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul interimar al educației, despre slujbele religioase la începerea anului școlar: Nu putem să spunem că această slujbă este ilegală. Nu este obligatorie/ Aţi văzut vreo reacţie negativă din partea părinţilor, astăzi?

Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a afirmat luni că slujbele religioase oficiate la ceremoniile de începere a noului an şcolar nu sunt obligatorii, rămânând la latitudinea unităţilor de învăţământ…
Vezi articolul

Toți directorii de școli din județul Hunedoara trebuie să depună proiecte pentru a obține bani prin PNRR pentru a digitaliza școlile: “Nu tolerez incapacitatea de a depune proiecte pe această linie de finanţare”, spune prefectul județului

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a convocat, marţi, o întâlnire cu inspectorii şcolari din judeţ, spunând că „este esenţial” ca toate şcolile să depună proiecte în acest apel de finanţare:…
Vezi articolul

Argumentele premierului Ciolacu pentru ca tinerii plecați să revină în România: “România rămâne țara noastră” și “nu cred că există pentru un părinte o mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă” / Guvernul își dorește “modificări” pentru acces facil al tinerilor la cercetare

“E normal că abordarea noastră este insuficientă pentru a vă încuraja să faceți aceste două lucruri împreună” – împlinirea profesională și întemeierea unei familii – a afirmat miercuri premierul Marcel Ciolacu,…
Vezi articolul