Probleme în activitatea ARACIP și rezultatele consultărilor CNATDCU vor fi anunțate, marți, de ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu va face și-un anunț privind rezultatele de la titularizare

1.829 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Sursă foto: Gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va susține marți după-amiază o conferință de presă în care, după cum a spus el luni seară, va anunța “probleme” în activitatea ARACIP, instituția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul preuniversitar, sursă a unor dispute în ultimele săptămâni. În aceeași conferință, el urmează să anunțe și rezultatul consultărilor pentru noul regulament CNATDCU, ce a stârnit săptămâna trecută proteste ale mediului academic și intervenția președintelui Klaus Iohannis.

Pe agenda conferinței de presă, prezentată aseară, el a mai menționat alte două teme ce au produs critici sau discuții în ultima perioadă – un anunț privind rezultatele titularizării, respectiv “aspecte rectificare bugetară”.

Ministrul anunțase inițial conferința pentru luni, însă a amânat-o invocând “motive obiective”. În anunțul inițial, el făcuse referire și la tema organizării concursului de directori, dar nu a mai reluat-o în agenda conferinței de azi.

Evenimentul de presă are loc în condițiile în care:

  • Numeroase organizații și personalități din mediul academic au semnat o scrisoare deschisă prin care i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să ia atitudine publică față de ultimele inițiative de modificare a regulamentului Consiliului de atestare a titlurilor și diplomelor, CNATDCU, iar președintele a susținut demersul vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like