Probleme în activitatea ARACIP și rezultatele consultărilor CNATDCU vor fi anunțate, marți, de ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu va face și-un anunț privind rezultatele de la titularizare

1.847 de vizualizări
colegiile universitare la care se intră fără BAC
Sorin Cîmpeanu / Foto: Gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va susține marți după-amiază o conferință de presă în care, după cum a spus el luni seară, va anunța “probleme” în activitatea ARACIP, instituția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul preuniversitar, sursă a unor dispute în ultimele săptămâni. În aceeași conferință, el urmează să anunțe și rezultatul consultărilor pentru noul regulament CNATDCU, ce a stârnit săptămâna trecută proteste ale mediului academic și intervenția președintelui Klaus Iohannis.

Pe agenda conferinței de presă, prezentată aseară, el a mai menționat alte două teme ce au produs critici sau discuții în ultima perioadă – un anunț privind rezultatele titularizării, respectiv “aspecte rectificare bugetară”.

Ministrul anunțase inițial conferința pentru luni, însă a amânat-o invocând “motive obiective”. În anunțul inițial, el făcuse referire și la tema organizării concursului de directori, dar nu a mai reluat-o în agenda conferinței de azi.

Evenimentul de presă are loc în condițiile în care:

  • Numeroase organizații și personalități din mediul academic au semnat o scrisoare deschisă prin care i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să ia atitudine publică față de ultimele inițiative de modificare a regulamentului Consiliului de atestare a titlurilor și diplomelor, CNATDCU, iar președintele a susținut demersul vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Rezultatele de la Evaluarea Națională

Cum motivează Consiliul pentru Combaterea Discriminării decizia ca elevii cu cerințe educaționale speciale să aibă locuri speciale la admitere / Ei se confruntă cu discriminări “de la grădiniță până la faza studiilor superioare”

“E imperios necesar” ca Ministerul Educației să gândească măsuri de sprijin pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, care se confuntă cu discriminări în accesul la educație, de la grădiniță până…
Vezi articolul