Probleme în activitatea ARACIP și rezultatele consultărilor CNATDCU vor fi anunțate, marți, de ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu va face și-un anunț privind rezultatele de la titularizare

1.856 de vizualizări
colegiile universitare la care se intră fără BAC
Sorin Cîmpeanu / Foto: Gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va susține marți după-amiază o conferință de presă în care, după cum a spus el luni seară, va anunța “probleme” în activitatea ARACIP, instituția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul preuniversitar, sursă a unor dispute în ultimele săptămâni. În aceeași conferință, el urmează să anunțe și rezultatul consultărilor pentru noul regulament CNATDCU, ce a stârnit săptămâna trecută proteste ale mediului academic și intervenția președintelui Klaus Iohannis.

Pe agenda conferinței de presă, prezentată aseară, el a mai menționat alte două teme ce au produs critici sau discuții în ultima perioadă – un anunț privind rezultatele titularizării, respectiv “aspecte rectificare bugetară”.

Ministrul anunțase inițial conferința pentru luni, însă a amânat-o invocând “motive obiective”. În anunțul inițial, el făcuse referire și la tema organizării concursului de directori, dar nu a mai reluat-o în agenda conferinței de azi.

Evenimentul de presă are loc în condițiile în care:

  • Numeroase organizații și personalități din mediul academic au semnat o scrisoare deschisă prin care i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să ia atitudine publică față de ultimele inițiative de modificare a regulamentului Consiliului de atestare a titlurilor și diplomelor, CNATDCU, iar președintele a susținut demersul vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Simulări Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele pe 17-19 ianuarie 2024 / Conținuturile de examen anunțate de Inspectoratul școlar

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele simulării județene pentru Evaluarea Națională (EN VIII) și Bacalaureat (BAC) în zilele de 17, 18 și 19…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația Orange

Copiii pasionați de tehnologie sunt invitați să creeze animații în competiția națională SuperCoders #10 – povestea creată în Scratch poate lua viață pe ecran până pe 19 noiembrie

O nouă ediție a programului SuperCoders de programare vizuală pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani a început și așteaptă înscrieri până pe 19 noiembrie. Elevii pasionați de…
Vezi articolul

Părinții elevilor implicați în cazuri grave de violență, care refuză consilierea școlară, pot fi obligați prin hotărâre judecătorească – proiect al Ministerului Educației

Dacă elevii și/sau părinții/reprezentanții legali refuză participarea la ședințele de consiliere școlară, intervenție psihologică și psihoterapeutică, DGASPC și ISJ/ISMB pot solicita instanțelor de judecată să dispună obligarea, prin hotărâre judecătorească,…
Vezi articolul

Planul Național de combatere a violenței școlare, prevăzut în noua lege a Educației, ar trebui aprobat la 6 luni după ce începe școala / Împreună cu elevii și părinții, școlile vor face apoi propriile planuri pe baza acestuia, în acord cu ROFUIP și procedura de management de la nivel național

Potrivit noii legi a Educației care intră în vigoare pe 2 septembrie 2023, Guvernul aprobă “într-un termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii, Planul național…
Vezi articolul