Un profesor italian, aflat într-o excursie cu elevii săi, identifică un tablou furat în urmă cu 41 de ani / Acesta era expus într-o galerie de artă și se credea că e doar o copie

1.632 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Mario de Luise
Mario de Luise are 32 de ani, este din Salerno, puțin mai jos de Napoli, și este profesor de literatură la școala din Amalfi.

El a devenit protagonistul unei povești care arată pasiunea pentru artă. Mario a determinat conducerea galeriei Palazzo Ducale din Urbino, în estul Italiei, în apropiere de San Marino, unde se afla într-o excursie școlară, să conștientizeze că deține un tablou furat în anul 1983, scrie Corriere della Sera, potrivit G4Media.ro.

În momentul descoperirii nu a spus nimănui despre ce a văzut, ci a scris un mesaj carabinierilor. Miercuri, specialiștii au conformat: tabloul semnalat de profesor a fost furat în urmă cu 41 de ani.

„De fapt, legenda tabloului nu era greșită. Spunea că este o copie a lui Barocci și asta este adevărat. Dar autorul copiei nu era indicat. Mi-am dat seama că era copia făcută de Solimena pe care o știam din timpul studiilor. Este o mare emoție pentru mine. Să știu apoi că poliția a reușit într-un timp foarte scurt, nici măcar o lună, să confirme autenticitatea tabloului, mă umple de bucurie”, spune profesorul.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Probabil prin muzee de arta se plimba si profesorul de limba romana de la Scoala 117 din Sectorul 6, Bucuresti in loc sa fie la ora. De trei luni nu a mai dat pe la scoala. Va inchipuiti ce inseamna asta pentru un elev de clasa a VIII-a?

  2. Un cultivat profesor italian, educat lângă un bunic la fel de cultivat. De n-ar fi fost excursia cu elevii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like