Un profesor olandez s-a ascuns după ce a primit amenințări şi a fost acuzat de blasfemie de mai mulţi elevi, pentru o caricatură

1.258 de vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Un profesor olandez din Rotterdam s-a refugiat într-un loc sigur după ce a primit ameninţări şi a fost acuzat de blasfemie de mai mulţi elevi pentru că avea în clasă o caricatură cu un bărbat decapitat purtând un tricou inscripţionat cu numele revistei satirice franceze Charlie Hebdo şi care scoate limba către jihadistul care tocmai îl decapitase, transmite Agerpres.

Liceul a confirmat că profesorul stă ascuns într-un loc sigur după ce iniţiase în clasă o dezbatere despre caricatura realizată de Joep Bertrams şi care era de cinci ani expusă la o gazetă a clasei, alături de fotografii ale liderului spiritual indian Jiddu Krishnamurti sau ale activistei pakistaneze Malala.

Guvernul olandez a cerut luni şcolilor să participe la comemorarea profesorului francez Samuel Paty, decapitat luna trecută de un islamist radical după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs despre libertatea de expresie. Actul de comemorare a început cu un minut de reculegere, coborârea steagului în bernă, un discurs al directorului liceului. Mai mulți profesori au făcut și dezbateri despre caricaturi.

După ce li s-a spus că într-una din clasele profesorului ar exista o caricatură cu profetul, mai mulţi elevi au intrat în clasă şi i-au cerut să înlăture desenul, acuzându-l de „blasfemie”. Profesorul a încercat în zadar să le explice că imaginea ilustrează un jihadist reprezentat ca o critică a atacului din anul 2015 asupra publicaţiei Charlie Hebdo, nu un desen cu profetul Mahomed.

În urma tensiunilor cu elevii, liceul a decis să retragă caricatura, dar o imagine cu gazeta unde era expusă a început să circule pe reţelele de socializare cu titlul „o caricatură a profetului nostru”, după care au urmat jigniri şi chiar ameninţări la adresa profesorului. „Dacă nu va fi eliminată imediat, vom rezolva lucrurile altfel” este unul dintre mesajele primite de pe un cont anonim de Facebook.

Poliţia şi procuratura olandeze au anunţat că au deschis o investigaţie pentru găsirea autorilor ameninţărilor. Mai mulţi profesori au declarat cotidianului olandez NRC că nu se mai simt în siguranţă la şcoală după cele întâmplate cu colegul lor.

Sursă foto: Pixabay


1 comment
  1. Încă 10-20 milioane de musulmani in Europa chemati de Frau Angela si problema se va rezolva de la sine. Trecem cu toții la Islam si gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, laudă proiectul “România Educată”: “este un demers corect de democrație participativă, un veritabil contract social privind educația”

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și rectorul acesteia, Remus Pricopie, laudă, într-un comunicat emis joi, proiectul “România Educată”. Comunicatul descrie raportul prezidențial drept “un document important, atât…
Vezi articolul

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2021: Oxford, pe primul loc în lume. Două universități românești sunt pe locurile 601-800 și 801+, iar 11 ocupă un loc în intervalul 1000+

Universitatea Oxford, Universitatea Stanford și California Institute of Technology conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education 2021, dat publicității astăzi. De altfel, universitățile americane domină primele 10…
Vezi articolul