Un reputat istoric american al religiilor publică o carte despre asasinarea lui Ioan Culianu și legătura cu articolele din tinerețe ale lui Mircea Eliade în care susținea Garda de Fier

5.643 de vizualizări
Foto: Institutul Cultural Român la Londra
Bruce Lincoln, istoric al religiilor și unul dintre discipolii lui Mircea Eliade, a finalizat o carte ce tratează legătura dintre asasinarea intelectualului Ioan Petru Culianu în SUA și descoperirea de către acesta a articolelor din tinerețe în care Eliade susținea organizația fascistă Garda de Fier, potrivit unui anunț al editurii Oxford University Press, citat de G4Media.ro.

Cartea, cu titlul ”Secrets, Lies, and Consequences. A Great Scholar’s Hidden Past and his Protégé’s Unsolved Murder”, va fi disponibilă din noiembrie 2023.

Volumul analizează ultimele evenimente care au dus la asasinarea lui Ioan Culianu și dezvăluie că acesta încerca să publice articole cu încărcătură politică ale lui Mircea Eliade, a întâmpinat rezistență și a căutat să le protejeze atunci când viața sa era în pericol.

Bruce Lincoln și Ioan Petru Culianu au fost amândoi discipolii lui Mircea Eliade la Universitatea din Chicago. Culianu a fost asasinat în mai 1991 chiar într-un sediu al universității americane, împușcat în ceafă de un autor care nu a fost nici până acum identificat și prins.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like