Un singur mediator școlar este în județul Bistrița-Năsăud, potrivit inspectorului școlar general

378 de vizualizări
Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com
În județul Bistrița-Năsăud există un singur mediator școlar, după cum a anunțat inspectorul școlar general, Cristian Nicula, potrivit bistriteanul.ro. Inspectorul școlar general a spus că „ne dorim să creștem numărul” mediatorilor școlari și că „există copii care nu merg la școală și trebuie să îi aducem cumva la școală”.

„Ne propunem să angajăm și mediatori școlari pentru comunitățile vulnerabile. Avem un singur mediator școlar în județ în acest moment. Ne dorim să creștem numărul lor pentru a avea o evidență clară. Practic, știm că există copii care nu merg la școală și trebuie să îi aducem cumva la școală”, a declarat Cristian Nicula, inspector școlar general.

Mediatorul școlar face parte din categoria personalului didactic auxiliar. La art. 250, Legea Educației Naționale stabilește că ce studii trebuie să aibă persoana care dorește să fie mediator școlar:

Art. 250 – „i) pentru funcția de mediator școlar – absolvirea cu diplomă de licență cu specializarea asistență socială sau absolvirea cu diplomă de bacalaureat a liceului pedagogic, specializarea mediator școlar, ori absolvirea cu diplomă de bacalaureat a oricărui alt profil liceal, urmată de un curs de formare profesională cu specializarea mediator școlar, recunoscut de Ministerul Educației și Cercetării;”

Conform CJRAE Bacău (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională – n.red), „rolul mediatorului şcolar este de a sprijini participarea tuturor copiilor din comunitate la învăţământul general obligatoriu, încurajând implicarea părinţilor în educaţia copiilor şi în viaţa şcolii şi facilitând colaborarea dintre familie – comunitate – şcoală.”

Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Numărul consilierilor școlari din România se modifică semnificativ în comunicările oficiale ale Ministerului Educației. Diferențele au loc chiar și în aceeași lună / Lista, pe județe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Demis din funcțiile ocupate în Consiliul Elevilor pentru că a “distribuit o postare a unui deputat din Parlamentul României” – un fost președinte al filialei din Caraș-Severin acuză “lupte de putere în cea mai mare organizație de reprezentare a elevilor din România”

Un fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor Caraș-Severin (CJE CS), Darius Lăpădat, acuză, într-un comunicat de presă transmis Edupedu.ro, că a fost dat afară din funcție pentru că a…
Vezi articolul

Premierul Ciucă: Cererile sindicatelor din Educație „sunt absolut foarte, foarte greu de îndeplinit în momentul de față” / „Eu mă apropii de sfârșitul mandatului, nu ar fi nici onest, nici corect și nici principial să predau un mandat care să aibă probleme”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în afară de propunerile făcute de Guvern sindicatelor din Educație și care ar fi fost deja transpuse în proiecte de acte normative, celelalte cereri…
Vezi articolul