Un site pentru profesori, cu probleme de informatică, lansat de cercul “Programare cu răbdare” și Asociația Edusoft. Rezolvările elevilor sunt evaluate automat

2.732 de vizualizări
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Un nou site în sprijinul profesorilor de informatică, prinfo.ro, a fost lansat de Asociația EduSoft în cadrul cercului de informatică „Programare cu răbdare”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Aici profesorii și elevii “găsesc probleme de informatică în conformitate cu programa școlară, dar și probleme cu un caracter practic mai pronunțat”, se arată în documentul citat. 

Problemele pot fi rezolvate în mai multe limbaje de programare (C++, C, Python, Pascal, Java etc.) și rezolvările elevilor sunt evaluate automat. Sistemul de evaluare automat rulează rezolvările pe mai multe teste și acordă un punctaj în funcție de numărul de teste trecute.

Site cu probleme de informatică pentru profesori

Un aspect ce diferențiază acest site de altele similare este că baza de date cuprinde probleme cu caracter practic, iar orice profesor sau chiar elev poate propune propriile probleme, folosind un formular sau trimițând e-mail la asociatia@edusoft.ro

De asemenea, site-ul conține și resurse sub formă de text și lecții video. Deja pe site sunt 54 de lecții video de programare, ce totalizează câteva ore bune de filmare.

Printre subiectele mai puțin cunoscute, dar abordate în lecțiile video sunt câteva subiecte de grafică (desenarea unui poligon regulat sau a unei stele, figuri recursive, graficul unei funcții, reprezentarea grafică a arborilor binar, arbori quad și utilizarea lor pentru reprezentarea imaginilor), unele subiecte mai tehnice (limbajul XML, reprezentarea arborescenta a unor date in formatul JSON) sau legate de matematică (derivarea formala a unei expresii, folosind arbori binari, simplificarea arborelui expresiei derivate etc.).

Autorii site-ului lucrează la un sistem de asistență online inteligentă, care să vină în sprijinul celor care accesează site-ul, care va avea și un modul de videoconferințe ce va permite elevilor și profesorilor să primească sprijin educațional.

Profesorul Bogdan Pătruț, autorul site-ului, ne-a declarat că site-ul prinfo.ro este deschis tuturor colegilor de la care așteaptă propuneri de probleme, teste grilă, dar și elevilor care doresc să se înregistreze pentru a-și măsura forțele în domeniul informaticii.

Cercul de informatică “Programare cu răbdare”, înființat în 2018, a fost premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. De anul trecut Cercul are peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reguli noi pentru promovarea în Universități: Pentru funcția de profesor universitar, candidații trebuie să dețină atestatul de abilitare / La fiecare urcare în funcție va trebui un nou certificat și aviz medical, certificat de integritate și cazier judiciar

Pentru înscrierea la examenul de promovare în funcţia de profesor universitar este necesară deținerea atestatului de abilitare, conform Metodologiei-cadru privind organizarea şi desfășurarea examenului de promovare în cariera didactică, în…
Vezi articolul

VIDEO Evaluare Națională 2021 Programa școlară de limba și literatura română, explicată de experții de la Institutul de Lingvistică al Academiei Române. A doua lecție: elemente de morfosintactică

Experții de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române au realizat lecții video de gramatică a limbii române din programa școlară de limba și…
Vezi articolul

EXCLUSIV Fragmente plagiate în doctoratul lui Daniel Grădinaru, președintele Consiliului Superior al Magistraturii. Expert consultat de G4Media.ro: ”Că plagiatul este intenționat o dovedesc din plin modificările făcute în text”

În volumul în care judecătorul Daniel Grădinaru și-a publicat teza de doctorat susținută în 2015 există mai multe fragmente despre care un expert consultat de G4Media.ro susține că sunt plagiate.…
Vezi articolul