Universitatea de Vest Timişoara propune un transfer de programe academice, inclusiv de cadre didactice şi studenţi, de la Universitatea Cernăuţi

2.200 de vizualizări
Foto: UVT / Universitatea de Vest din Timișoara
Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) a anunţat, luni, că este deschisă transferului unor proiecte şi programe academice de la Universitatea de la Cernăuţi la Timişoara, inclusiv prin primirea temporară de cadre didactice şi studenţi, pentru a evita întreruperea parţială a fluxului activităţilor cu studenţii de la Universitatea din Cernăuţi, asigurându-le acestora logistica necesară, relatează Agerpres. 

În funcţie de necesităţi, se va încerca găsirea unor soluţii legale de acordarea unui sprijin în finalizarea studiilor pentru studenţii ucraineni afectaţi de context. În acest sens, a fost transmisă o scrisoare oficială Universităţii din Cernăuţi, referitoare la  deschiderea unui parteneriat între UVT şi această universitate ucraineană.

Potrivit Agerpres, care citează comunicatul de presă, un gest similar s-a înregistrat în vara anului 1940, când conducerea Institutului Social Banat – Crişana a întocmit un Raport prin care a argumentat şi a propus strămutarea Universităţii din Cernăuţi la Timişoara, pentru a o salva de ocupaţia sovietică. Demersul întreprins de conducătorii Institutului Social Banat – Crişana a rămas atunci fără finalizare, Universitatea din Cernăuţi intrând în reţeaua universitară a Uniunii Sovietice, menţionează comunicatul.


2 comments
  1. In primul rand asigurati locuri in camine copiilor nostri care su nt studenti (daca aveti locuri?!)si daca raman neocupate,luati si pe alti studenti.Nu?Eu asa cred ca este corect!

  2. Okk !! Sa ne gândim și la studenții noștri care este foarte necesar sa treacă pa cursurile in format fizic , sa beneficieze și ei de cămine studențești și tot ce au nevoie !! Sunt ai noștri și pandemia a lăsat urme grave in care și studenții noștri au suferit deoarece a trebuit sa facă on line cursurile si au pierdut mult !! Deci !!! Sa fim mai atenți cu studenții noștri ca sa putem ajuta si pe alții !! O zi buna !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Se pot depune proiecte pentru „construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, prin PNRR / Până la 5 milioane de euro pentru un proiect de reabilitare, și cel mult 8 milioane de euro pentru construcția unei școli noi cu statut de școală verde

Ministerul Educației a deschis apelul pentru depunerea de proiecte pentru „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, prin PNRR. De vineri 5 mai, până pe 5 iulie 2023 (ora…
Vezi articolul