Universitatea din București, despre situația din Ucraina: instituția “condamnă ferm orice formă a războiului”, anunță că va sprijini studenții și profesorii “care fug din calea atacului”

237 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
Universitatea din București condamnă, printr-o poziție emisă joi pe tema situației din Ucraina, “orice formă a războiului”: “Credem în confruntarea de idei și în dialogul constant ca soluții la problemele economice, sociale ale umanității și nu în confruntări armate care produc suferință, pierderi și dezastre”. Instituția declară că se solidarizează cu locuitorii Ucrainei și că va sprijini prin forțe proprii studenții și profesorii “care fug din calea atacului”.

În luarea sa de poziție, în care vorbește în termeni generali despre “război” și descrie situația din Ucraina drept “atac militar”, Universitatea din București arată că “evenimentele ultimelor zile din Ucraina ne arată tuturor că protejarea valorilor democratice rămâne una dintre cele mai puternice misiuni pe care societatea noastră, prin acțiuni individuale, de grup sau instituționale, trebuie să o asume, fără oboseală, în fiecare zi”.

  • “Protejarea vieții și a păcii, cultivarea dialogului, a respectului, menținerea unui climat de bună înțelegere între indivizi și popoare sunt singurele care ne permit să ne dezvoltăm, ca indivizi și ca societate”, se mai arată în comunicatul UB.
Poziția Universității din București, integral:

“Poziția publică a Universității din București cu privire la atacul militar din Ucraina

Comunitatea academică a Universității din București condamnă ferm orice formă a războiului și întărește din nou asumarea contribuției proprii, prin misiunea de educare, cercetare și implicare pentru binele social, la dezvoltarea unei societăți care promovează libertatea și pacea.

Credem în confruntarea de idei și în dialogul constant ca soluții la problemele economice, sociale ale umanității și nu în confruntări armate care produc suferință, pierderi și dezastre.   

Istoria modernă a demonstrat că utilizarea războiului în scopuri ideologice are efecte devastatoare asupra umanității și a evoluției acesteia. Evenimentele ultimelor zile din Ucraina ne arată tuturor că protejarea valorilor democratice rămâne una dintre cele mai puternice misiuni pe care societatea noastră, prin acțiuni individuale, de grup sau instituționale, trebuie să o asume, fără oboseală, în fiecare zi. Protejarea vieții și a păcii, cultivarea dialogului, a respectului, menținerea unui climat de bună înțelegere între indivizi și popoare sunt singurele care ne permit să ne dezvoltăm, ca indivizi și ca societate. 

Comunitatea academică a Universității se solidarizează cu locuitorii Ucrainei, cu victimele conflictului armat și cu întreaga comunitate educațională a statului ucrainean. Universitatea din București va sprijini concret, prin forțe proprii, studenții și profesorii care fug din calea atacului, refugiindu-se pe teritoriul României. 

România și românii trebuie să fie solidari cu victimele războiului și să contribuie, prin orice mijloc posibil, la sprijinirea victimelor conflictului și a familiilor lor, precum și la încetarea războiului în teritoriile vecine.”

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anchetă disciplinară la o școală, după ce o învățătoare l-a făcut „handicapat” pe un elev cu autism pe grupul de părinți: “Nu pot răspunde de toți handicapații, eu pot răspunde doar de copiii ok care se integrează” / Directoarea școlii indică drept vinovat elevul care ar fi fost agresiv cu colegii într-o pauză

Două sesizări au ajuns la Inspectoratul Școlar Bacău privind atitudinea unei învățătoare de la clasa a III-a, de la o școală din comuna Răchitoasa, la adresa unui elev cu autism.…
Vezi articolul

Cine face subiectele pentru Evaluarea Națională nu cred că mai lucrează în sistem, spune un director de școală: „Ce e cu miștoul aceasta? Adică dau subiecte grele acum, ca să le dau ușoare în vară?”

Ion Ionici, directorul Liceului Jean Louis Calderon din Timișoara, a declarat pentru Edupedu.ro că „cine face subiectele (pentru examenele naționale – n.red) nu cred că mai lucrează în sistem, adică…
Vezi articolul