Universitatea din București – în clasamentul internațional QS al universităților, după potențialul de angajare a absolvenților

465 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
Universitatea din București figurează și anul acesta într-un clasament internațional al potențialului de angajare a absolvenților, realizat de compania specializată în rankinguri universitare Quacquarelli Symonds (QS) și publicat joi. Instituția bucureșteană de învățământ superior este singura din România care apare în acest clasament, Graduate Employability Rankings 2022, ce cuprinde considerabil mai puține universități comparativ cu tradiționalele clasamente globale ale universităților.

Universitatea din București apare în partea inferioară a clasamentului (pozițiile 200+) atât ca rezultat mediu, cât și pentru cele mai multe dintre criteriile luate în calcul. Astfel, ea este încadrată în intervalul 301-500 din totalul de 550 de universități luate în calcul. Singurul criteriu unde ocupă o poziție superioară – 191 din 550 – este cel al performanțelor absolvenților (Alumni outcomes).

Celelalte criterii luate în calcul, cu un scor mai mic, sunt: Parteneriatele cu angajatorii, Rata de angajare a absolvenților, Legăturile angajator-student, Reputația angajatorilor.

Potrivit unui comunicat al universității, au fost luate în calcul aproximativ 800 de universități din toată lumea. Comparativ, clasamentul general QS World University Rankings 2022 are 1300 de poziții, dintr-o bază de selecție mai mare.

Clasamentul global QS Graduate Employability Rankings 2022 este condus de:

1. Massachusetts Institute of Technology

2. Stanford University

3. University of California, Los Angeles

4. The University of Sydney

5. Harvard University

6. Tsinghua University

7. University of Oxford

8. The University of Melbourne

9. Cornell University

10. The University of Hong Kong

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Mai multe organizații civice protestează față de invitarea lui Petre Roman și a lui Teodor Brateș la o conferință la Facultatea de Filosofie: Este inadmisibilă transformarea mediului academic într-o tribună a imposturii morale

Mai multe organizații civice au transmis marți un comunicat de protest față de invitarea lui Petre Roman, primul premier post-decembrist, și a lui Teodor Brateș, fost redactor-șef al TVR în…
Vezi articolul