Unul din doi elevi de clasa a VIII-a nu a luat 5 la simularea Evaluării Naționale la Matematică din județul Brăila/ La clasa a XII-a, 54% dintre elevi au promovat proba de matematică

2.655 de vizualizări
Foto: freepik.com
75% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Brăila au promovat proba de limba și literatura romana și 49% proba de matematică, la simularea Evaluării Naționale 2023, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Brăila (IȘJ Brăila). 81,99% dintre elevii de clasa a XII-a au promovat proba de limba și literatura română și 54% pe cea de matematică, potrivit raportului privind simularea examenului de Evaluare Naţională și Bacalaureat 2023, obţinut de Edupedu.ro de la IȘJ Brăila.
  • Prima etapă a simulării examenelor de evaluare naţională şi de bacalaureat 2023 pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Brăila în toate unităţile şcolare din judeţ şi s-a desfăşurat în perioada 16 – 17 ianuarie 2023. Raportul IȘJ Brăila include rezultatele elevilor de clasa a VIII-a și a celor de a XII-a pe discipline de examen.

Simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Naţională s-a desfăşurat în 74 de unităţi şcolare din judeţul Brăila, dintre care 33 din mediul urban şi 41 din mediul rural, potrivit raportului.

Rezultate simulare evaluare naţională – Limba şi literatura română și Matematică 

La limba și literatura romana au promovat 75,90% dintre elevii din județul Brăila. Au participat 2.337 de elevi din 2.662 de elevi înscriși. La matematică au promovat 49% dintre elevii din județul Brăila și au participat 2.325 de elevi din cei 2.662 înscriși.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat s-a desfăşurat în 21 de unităţi şcolare de nivel liceal din judeţul Brăila, dintre care 20 din mediul urban şi una din mediul rural.

La nivelul judeţului Brăila există 10 colegii/licee cu profil tehnologic, 8 colegii/licee cu profil teoretic şi 3 colegii/licee vocaţionale, potrivit raportului.

Rezultate simulare bacalaureat Limba și literatura română

81,99% dintre elevii de clasa a XII-a din județul Brăila au promovat examenul la Limba și literatura română.

Rezultate simulare bacalaureat Matematică 

54,14% dintre elevi au promovat examenul la Matematică. Rezultatele la simulare diferă în funcție de profilul și specializarea elevilor. Dacă la matematică – informatică promovabilitatea este de 68% și la științele naturii de 62%, la liceele tehnologice promovabilitatea este de 33,25%. Profilul pedagogic are cea mai mare promovabilitate, de 93%. 

Rezultate simulare bacalaureat Istorie

79,54% dintre elevii de clasa a XII-a din județul Brăila au promovat examenul la Istorie

Subiectele şi baremele au fost realizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, de comisii constituite în cadrul fiecărei discipline de examen şi coordonate de inspectorii de specialitate. Subiectele şi baremele au respectat modelul oficial postat de C.N.P.E.E. pe site-ul http://subiecte.edu.ro şi au fost afişate ulterior desfăşurării probei pe site—ul www.isjbraila.ro.

Evaluarea s-a derulat la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, pe baza baremelor de evaluare şi de notare, se precizează în raport.

Citeşte şi: 
Simulare Evaluare Națională 2023. Subiecte și bareme la limba și literatura română și matematică din județul Brăila
Simulare BAC 2023. Subiecte și bareme la limba și literatura română, matematică și istorie din județul Brăila
ULTIMA ORĂ Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională și BAC 2023 a fost publicat în Monitorul Oficial
OFICIAL Ce conținuturi au fost scoase din programa pentru simularea Evaluării Naționale 2023
OFICIAL Programa pentru simularea examenului de Bacalaureat 2023. Ce conținuturi au fost eliminate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătății, despre testarea în școli: Elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv, să continue învățământul online timp de 14 zile / Se poate reveni începând cu ziua a opta prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat cum se va desfășura testarea în școli în conferința de presă comună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Dacă un elev dintr-o clasă este pozitiv,…
Vezi articolul