USR anunță că va depune în Parlament un pachet de legi antiplagiat: „Ne aflăm iată, din nou, într-un mare scandal de corupție intelectuală care zdruncină fotoliul de premier”

214 vizualizări
Foto: Ekrulila – Pexels.com
Parlamentarii USR Simona Spătaru, Ștefan Pălărie și Cristian Seidler au anunțat că vor depune un pachet de legi antiplagiat, în debutul noii sesiuni parlamentare, prin care își propun să stopeze propagarea fenomenului de furt intelectual, conform unui comunicat transmis joi de USR.

„Pachetul include trei inițiative care aduc modificări la Legea Salarizării Unice, la Legea privind Depozitul legal de documente și la Legea Educației Naționale în ceea ce privește funcționarea CNATDCU și sancțiunile aplicate școlilor doctorale. Noile măsuri vin în continuarea propunerilor de modificare a Legii învățământului, depuse de USR, anul trecut, care prevedeau anularea posibilității ca un plagiator să renunțe la titlul de doctor în mod voluntar”, se arată în comunicatul transmis.

Parlamentarii USR mai atrag atenția în ceea ce privește inflația de doctorate din ultimii ani: „Concret, în 1990, 1.500 de români aveau titlul de doctor. În următorii zece ani, au fost acordate încă 30.000 de titluri de doctor, iar din 2000 până în 2006, alte 30.000”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like