USR îi cere ministrului Educației să publice toate propunerile primite în cele opt zile în care au fost puse în dezbatere

226 de vizualizări
Stefan Pălărie / Foto: Captură video
USR îi cere ministrului Educației, Ligia Deca, să publice toate amendamentele şi propunerile primite pentru proiectele de legi ale Educaţiei în cele opt zile în care acestea au fost în dezbatere publică, potrivit Agerpres. Cererea vine în contextul în care proiectele intră în circuit de avizare la nivel de guvern, termenul menționat în acest sens de premierul Ciucă, în ședința de guvern de joi, fiind 23 martie.

”S-au încheiat cele câteva zile de consultări publice pentru proiectele noilor legi ale Educaţiei. Îi cer public doamnei ministru Deca să comunice toate amendamentele şi propunerile pe care le-a primit în această perioadă de dezbatere publică. Cred că cineva şi-a pierdut complet uzul raţiunii să ajungă să ignore în totalitate întreaga societate. După cinci luni de aşteptare, ni s-au pus pe masă 338 de pagini de lege şi doar opt zile în care să citim, dar să nu comentăm. De unde această sfidare la adresa profesorilor, părinţilor, copiilor?”, spune senatorul USR Ştefan Pălărie, citat de Agerpres. 

Conform USR, Ministerul Educaţiei a primit zeci de amendamente la legile prezentate de Ligia Deca, de la elevi, profesori, de la societatea civilă, de la mediul privat. 

”USR condamnă felul în care ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a organizat un simulacru de dezbatere publică asupra modificărilor la Legile Educaţiei şi pregăteşte amendamente pe care să le depună în Parlament”, se arată în comunicatul Uniunii Salvaţi România.


1 comment
  1. Așa este, doar câteva zile pt un proiect de lege complex. Graba aceasta este păguboasă, deoarece va ieși o lege proastă. Ar fi de dorit ca această lege să fie făcută peste doi ani, de alt ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ecaterina Andronescu, reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile despre gruparea elevilor cu dificultăți de învățare “în clasele normale”

“Declarațiile publice ale ministrului Educației referitoare la segregarea elevilor cu dizabilități întăresc stigma şi prejudecata la adresa întregii comunităţi a persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră, copii, tineri, adulţi şi părinţi ai…
Vezi articolul

Noile reguli de transport la și dinspre școală, pentru elevi, sunt birocratice și le schimbă pe cele în vigoare – proiect / Cele două condiții pentru ca elevii să beneficieze de suma forfetară limitează mult numărul acestora. Șoferii vor primi listele cu toți elevii pe care îi transportă

În primele 5 zile de când începe anul școlar 2023-2024, părinții elevilor navetiști sau elevii majori vor comunica școlii traseul și operatorul de transport folosit, potrivit unui proiect de Hotărâre…
Vezi articolul