Util pentru părinți: IKEA a publicat rețeta de chifteluțe suedeze, anunță Ambasada Suediei în România

8.378 de vizualizări
Retailerul suedez IKEA a publicat în mai multe state americane și europene rețeta pentru celebrele chifteluțe suedeze, precum și pentru sosul specific care le însoțește. Ambasada Suediei la București a remarcat evenimentul într-un mesaj pe Facebook. Pentru că acestea sunt foarte apreciate de către părinți și copii, publicăm această rețetă.

Ingrediente pentru 16 – 20 de chifteluțe:

  • 500 grame carne de vită tocată
  • 250 grame carne de porc tocată
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 cățel de ursuroi zdrobit
  • 100 grame pesmet
  • 1 ou
  • 5 lingurițe de lapte integral
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul suedez de smântână:

  • puțin ulei
  • 40 grame de unt
  • 40 grame de făină
  • 150 ml de supă de legume
  • 150 ml de supă de vită
  • 150 ml de smântână lichidă grasă
  • 2 lingurițe de sos de soia
  • 1 linguriță de muștar Dijon

 

Preparare:

  1. ”Combinați carnea de vită și carnea de porc și amestecați bine. Se adaugă ceapa măruntă, usturoiul, pesmetul, oul și se amestecă. Se adaugă laptele și se condimentează bine cu sare și piper.
  2. Formați amestecul în bile mici rotunde. Așezați-le pe o farfurie curată, acoperiți-le și păstrați-le în frigider timp de 2 ore (pentru a le ajuta să își mențină forma în timp ce sunt gătite).
  3. Într-o tigaie, încălziți uleiul la foc mediu. Când este fierbinte, adăugați ușor chiftelutele și rumeniți pe toate părțile.
  4. Când sunt rumenite, se adaugă într-un vas rezistent la cuptor și se acoperă. Se introduce într-un cuptor încins (160 grade C) pentru încă 30 de minute.
  5. Începeți să faceți sosul cremă: în tigaie topiți untul. Adăugați făina amestecând continuu, timp de 2 minute, ca să să se încorporeze. Adăugați supa de legumele și cea de vită și continuați să amestecați. Adăugați smântâna lichidă grasă, 2 lingurițe de sos de soia și 1 linguriță de muștar Dijon. Lăsați sosus să se îngroașe la foc mic, timp în care continuați să amestecați.
  6. Când e gata de mâncare, poate fi făcută o granitură de cartofi – fie piure cremos, fie mini cartofi noi, fierți. Bucurați-vă!„


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Ion, Ministerul Educației: Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și-a cam pierdut sensul. În fiecare an, în mediul educațional, aud „admiterea era bună, că noi am dat admitere pe vremea noastră“

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a spus în comisia de învățământ din Senat, vineri, că Evaluarea Națională și-a pierdut din sens și asta a dus la „derapaje…
Vezi articolul

Desființarea învățământului simultan / Marinela Marc, ISJ Cluj: Sperăm că anul viitor, după ce scăpăm de toate rândurile de alegeri, vom putea poate să convingem primarii că au alte șanse copiii care învață în clasă de sine stătătoare

Marinela Marc, șefa Inspectoratului școlar Cluj, a spus că în școlile de la sate din județ, unde niciun elev nu a luat peste media 5 la Evaluarea Națională, elevii învață…
Vezi articolul
Neurostiinta la Clasă - Paul Olteanu, Diana Mișa, Sorin Ion / Foto: GMP PR

Reacția organizatorilor „Neuroștiința la clasă” cu privire la erorile științifice aduse în fața elevilor prin podcastul Mind Architect, greșeli semnalate de 3 oameni de știință: „Împreună putem contribui la educația unei generații care va fi, poate, mai senină, mai blândă cu sine și cu greșelile celor din jur” / Ce spune echipa sa despre lipsa de studii în domeniu în cazul Paul Olteanu

După ce a adus în fața elevilor un program de neuroștiință organizat de nespecialiști, cu sprijinul Ministerului Educației, echipa „Neuroștiința la clasă” le cere specialiștilor să corecteze din mers informațiile…
Vezi articolul