Util pentru părinți: IKEA a publicat rețeta de chifteluțe suedeze, anunță Ambasada Suediei în România

1.159 de vizualizări
Retailerul suedez IKEA a publicat în mai multe state americane și europene rețeta pentru celebrele chifteluțe suedeze, precum și pentru sosul specific care le însoțește. Ambasada Suediei la București a remarcat evenimentul într-un mesaj pe Facebook. Pentru că acestea sunt foarte apreciate de către părinți și copii, publicăm această rețetă.

Ingrediente pentru 16 – 20 de chifteluțe:

  • 500 grame carne de vită tocată
  • 250 grame carne de porc tocată
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 cățel de ursuroi zdrobit
  • 100 grame pesmet
  • 1 ou
  • 5 lingurițe de lapte integral
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul suedez de smântână:

  • puțin ulei
  • 40 grame de unt
  • 40 grame de făină
  • 150 ml de supă de legume
  • 150 ml de supă de vită
  • 150 ml de smântână lichidă grasă
  • 2 lingurițe de sos de soia
  • 1 linguriță de muștar Dijon

 

Preparare:

  1. ”Combinați carnea de vită și carnea de porc și amestecați bine. Se adaugă ceapa măruntă, usturoiul, pesmetul, oul și se amestecă. Se adaugă laptele și se condimentează bine cu sare și piper.
  2. Formați amestecul în bile mici rotunde. Așezați-le pe o farfurie curată, acoperiți-le și păstrați-le în frigider timp de 2 ore (pentru a le ajuta să își mențină forma în timp ce sunt gătite).
  3. Într-o tigaie, încălziți uleiul la foc mediu. Când este fierbinte, adăugați ușor chiftelutele și rumeniți pe toate părțile.
  4. Când sunt rumenite, se adaugă într-un vas rezistent la cuptor și se acoperă. Se introduce într-un cuptor încins (160 grade C) pentru încă 30 de minute.
  5. Începeți să faceți sosul cremă: în tigaie topiți untul. Adăugați făina amestecând continuu, timp de 2 minute, ca să să se încorporeze. Adăugați supa de legumele și cea de vită și continuați să amestecați. Adăugați smântâna lichidă grasă, 2 lingurițe de sos de soia și 1 linguriță de muștar Dijon. Lăsați sosus să se îngroașe la foc mic, timp în care continuați să amestecați.
  6. Când e gata de mâncare, poate fi făcută o granitură de cartofi – fie piure cremos, fie mini cartofi noi, fierți. Bucurați-vă!„
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raluca Turcan solicită respingerea oricărei forme de propagandă electorală în unitățile de învățământ, cu o zi înaintea dezbaterii lui Iohannis de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, solicită inspectorilor școli și directorilor unităților de învățământ respingerea oricărei forme de propagandă electorală în acestea, cu o zi înaintea dezbaterii care va fi organizată…
Vezi articolul

DOCUMENT Restricțiile impuse de guvern în starea de alertă: Nu putem circula în grupuri mai mari de 3 persoane / Cei care vin din străinătate intră în carantină sau izolare la domiciliu / E interzisă ieșirea din localitate cu câteva excepții

Guvernul a adoptat luni proiectul de hotărâre care reglementează restricțiile impuse pe durata stării de alertă, potrivit G4Media.ro. Printre obligații și restricții se numără impunerea purtării măștii de protecție în…
Vezi articolul

Medicul pediatru Irina Costache atrage atenția părinților cu privire la spray-urile din plante contra insectelor, a căror aplicare direct pe pielea expusă la soare poate duce la fitofotodermatită

Fitofotodermatita “este o reacție toxică a pielii care apare la contactul cu anumite plante”, după ce zona respectivă este expusă soarelui. Explicația vine de la medicul specialist pediatru Irina Costache,…
Vezi articolul