Util pentru profesori. Soluțiile de tip video bar, un sistem de ultimă generație, ready-to-go, pentru mediul educațional (P)

3.258 de vizualizări
Foto: Logitech
Odată cu instalarea noului context social acum aproape 1 an, peste 1,3 miliarde de elevi și studenți din 186 de țări au trecut de la învățământul tradițional la mijloacele electronice pentru predare. Potrivit mai multor studii și articole publicate pe World Economic Forum, evenimentul produs la începutul anului 2020 a contribuit la accelerarea adopției tehnologiilor de e-learning  în instituțiile educaționale.

Purdue University a identificat o serie de provocari ce au legatura directa cu lipsa alfabetizării digitale și problemele tehnice ca obstacole fundamentale în adopția de noi tehnologii. Cea mai mare parte a acestor provocari își pot găsi azi rezolvarea odată cu introducerea pe piață a echipamentelor “all-in-one” de tip video bar, pregatite să elimine barierele de compatibilitate hardware sau software.

Simplitatea ca soluție fundamentală

Când discutăm despre e-learning, vorbim despre o multitudine de tipologii de studenți, elevi și profesori. Nu sunt deloc străine situațiile în care, din varii motive, platforma software de video colaborare, echipementele folosite sau nivelul de performanță al acestora nu au facut posibilă desfășurarea unei întâlniri cu studenții, fie că a fost vorba despre partajarea ecranului sau pornirea camerei. Aceste situații sunt determinate în primul rând de necesitatea unei pregătiri în utilizarea de soluții de videoconferință, iar nou lansatele echipamentele Logitech Rally Bar vin să preîntâmpine acest tip de problemă prin integrarea într-un singur produs a unui set de dispozitive capabile de a livra împreună o conectare facilă și o experiență de video colaborare de calitate.

Un studiu realizat de realizat de Purdue University, principalele obstacole ale învățământului online sunt lipsa unor competențe digitale minime și probleme tehnice întâmpinate în procesul de predare. Alături de aceste obstacole legate de nivelul de pregatire IT, universitatea a identificat managementul deficitar al timpului și lipsa motivației.  Cu toate că studiul a fost realizat înaintea acestei crize, ipotezele lansate de universitate s-au validat pe parcursul anului trecut.

Soluțiile de tip video bar dezvoltate de Logitech ca urmare a unei experiențe extinse în domeniul video colaborării și a unei viziuni redefinite ce include integrare completă, asigură un nivel fără precedent de compatibilitate într-un corp compact. Rally Bar este un video bar destinat camerelor de dimensiuni medii, în timp ce Rally Bar Mini se adresează spațiilor de mici dimensiuni. Instalarea și utilizarea unui dispozitiv de tip Rally Bar este ușoară, intuitivă și nu necesită sesiuni de instruire specială a persoanelor care îl vor folosi – în acest caz profesorii, soluția fiind gata de utilizare, on-the-go, înca de la prima pornire.

Expunerea materialelor didactice din cadrul cursurilor este posibilă acum în același cadru ca într-o întâlnire față în față cu studenții sau elevii, mulțumită calității video și audio net superioară altor soluții similare. Lentilele motorizate PTZ Optics, care se pot mișca în funcție de cerințele specifice din camera în care se realizează video conferința vor asigura claritate și focalizare constanta in timp real, fara pierderea calitatii imaginii – aspecte esentiale in procesul de predare.

Rally Bar este certificat Microsoft Teams și Zoom, precum și GoTo Meeting, Pexip și
RingCentral, încă de la lansare, asigurând astfel o conectivitate fără precedent cu multiple platforme de video colaborare.

Una dintre principalele provocari cu care organizatorul unei întâlniri se confruntă de cele mai multe ori este obligativitatea conectării unui computer dedicat – de multe ori laptop-ul profesorului sau alt echipament. Pentru a preîntâmpina situații similare, utilizatorii pot opta pentru mini-PC-ul Logitech Roommate care va permite rularea oricarui tip de serviciu fără a fi necesară conectarea unui alt computer. Roommate este compatibil cu cele mai populare aplicații de teleconferință: Microsoft Teams, Zoom, GoTo, Pexip și RingCentral si poate fi controlat de la distanță prin intermediul interfețelor dashboard ale soluțiilor menționate, adăugând în acest fel management centralizat, fără efort.

Rally Bar și Rally Bar Mini sunt echipate cu tehnologiile Logitech RightSense și AI Viewfinder, o componentă de inteligență artificială care detectează participantii în timp real, sporind calitatea imaginilor și controlului camerei, acestia fiind mereu focalizați, fie că se alătură mai târziu întâlnirii, fie că se deplasează prin incapere.

Rally Bar și Rally Bar Mini își dezvolta potențialul atunci când performanța și tehnologiile inteligente sunt cheia unei întalniri virtuale de success. Cu o calitate optică ce asigură rezoluții de până la 4K și sunet premium, Rally Bar aduce în mediul virtual similitudinile unei ore de curs din amfiteatru, sporind în acest fel confortul unui mediu academic și eliminând neajunsurile create de incompatibilități hardware, sunet și imagine de slabă calitate sau lipsa unor servicii integrate.

Mai multe informații legate de Logitech Rally Bar și de întreaga ofertă de soluții de
videoconferință a Logitech puteți obține accesând acest link.

Foto: Logitech

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scoaterea Informaticii de la BAC generează reacția dură a celor mai bune universități: scrisoare către Andronescu de la profesorii de Informatică din Consorțiul Universitaria

Scoaterea informaticii de la bacalaureat – așa cum prevede viziunea pe educație lansată de Ecaterina Andronescu – generează reacția dură a celor mai bune universități*. Profesorii de informatică din Universitatea…
Vezi articolul