Vacanța de două săptămâni înseamnă pentru noi materie pierdută, ceea ce rezultă că materia pierdută, egal examene pierdute – Teodora Grîu, membru al Consiliului Consultativ al Copiilor

8.580 de vizualizări
Teodora Grîu / Foto: captură live – dezbatere World Vision România și EduPedu
„Sunt elevă în clasa a XII-a, iar vacanța de două săptămâni înseamnă pentru noi materie pierdută, ceea ce rezultă că materia pierdută, egal examene pierdute. Nimeni nu știe cum va fi recuperată materia sau dacă va mai fi vreodată”, a spus  Teodora Grîu, membru al Consiliului Consultativ al Copiilor, în cadrul dezbaterii Viitorul este al copiilor. Dar vocea lor contează în deciziile pentru viitor?, organizată de World Vision România. EduPedu.ro este partener media al evenimentului.

Aceasta a subliniat că elevii nu sunt incluși în luarea deciziilor la nivel național: „Dacă ne uităm atât la includerea copiilor în luarea deciziilor la nivel național, situația nu e roz deloc. Ultimul sondaj pe această temă desfășurat de World Vision România arată că peste jumătate dintre copii spun că nu au fost consultați nici măcar o singură dată cu privire la deciziile luate în pandemie, mai ales cele legate de educație”.

„Astfel, în acest an, am fost profund dezamăgiți de lipsa solicitării părerilor noastre cu privire la școala în mediul online. Și din cei care au probat vacanța de o lună de zile, nimeni nu s-a gândit la consecințele pe care aceasta le-ar avea asupra noastră, iar lucrurile s-au repetat și de curând”, a completat Teodora Grîu.

Eleva a explicat de ce ar trebui să fie copiii implicați: „Când suntem implicați, ne sunt respectate niște drepturi: dreptul de a fi ascultat, dreptul la libera exprimare și totodată prin participare și prin consultare, ne dezvoltăm niște abilități necesare unor cetățeni activi, abilități de comunicare spre exemplu. Și un copil care își exercită dreptul la participare este un viitor adult implicat, dar și foarte informat, ceea ce reprezintă baza unei societăți ideale, democratice. Cel mai important din toate acestea, consultarea noastră, a copiilor, vine și în sprijinul adulților. Copiii și tinerii sunt cele mai bune autorități în problemele ce se referă la viața lor. Doar noi putem comunica cel mai bine ce funcționează pentru noi și ce nu, sau ce provocări întâlnim. Doar prin consultarea noastră, a copiilor, deciziile luate de adulți vor răspunde cât mai clar și mai prompt nevoilor reale cu care noi ne confruntăm”.


6 comentarii
 1. Cele 2 saptamani se vor recupera in ianuarie. Nu se pierde nimic. Decat timpul in care citim aceasta prostie.
  Pe noi profesorii…..ne consulta cineva?

 2. Ce să-ți povestesc, a pierdut materia…Prostii, cine vrea să învețe învață și de acasă. Oricum fără meditații învățământul românesc e o pierdere de timp și bătaie de joc .

 3. Începe sa ma doară undeva de vacanta ta și de materia ta. Eu nici acum nu am în școală colegi care sa poarte măștile și elevi care sa poarte măștile. Dar cursuri fata în fata vrea toată lumea. Nu ai cu cine te înțelege. Și voi tot apareti cu vaicareli. Mai sunt și ăștia din minister care au fost puși pe slugărnicie și nu pe inteligenta și singurul lor neuron se sufoca sub mască și se mai și pozează fără măști. Înțeleg sa îți fie frica sa te vaccinezi dar asa bâta sa fii și sa nu porți masca e prea mult pentru orice om normal la cap. M-am saturat! Ar trebui trimisa politia în control în cancelarie întâi și apoi prin clase. Legea e lege! Nu ii obliga nimeni sa se vaccineze dar nici asa nu se mai poate. Eu știu ca e liber sa fii cât mai prost dar e prea mult.

 4. Si dumneata crezi, domnisoara eleva, ca glasul cadrelor didactice atunci cand apara procesul de invatamant,este ascultat de Ministerul Educatiei?

 5. Imi place foarte mult chestia cu consultarea elevilor vis- a – vis de orice.
  Ei sunt experți în toate, ca orice român.
  Nu se mai poate învăța fără consultarea elevilor.
  Dacă măria sa elevul nu își dă cu părerea nimic nu se poate.
  Cînd unii au numai drepturi, dar nu și obligații o luăm rău la vale, dar, am luat-o deja.

 6. Cine v-a împiedecate că să lucrați și să repetați pentru examene, in vacanta? Cei din CE nu prea știți ce vreți. Când e online vreți la școală, cand e fizic vreți online. Ar trebui sa ii învățați pe colegii vostrii si îndatoririle nu numai drepturile. Va că discuți numai de drepturi dar de îndatoriri nu amintești nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Dezbaterea Edupedu.ro – World Vision România

Care este viitorul educației digitale? Daniel David, rector UBB și președintele Consiliului Rectorilor, și Mircea Miclea, fost ministru al Educației, discută marți, LIVE de la 15:50, despre digitalizare și formarea în universitate a viitorilor profesori

Educația digitală: cum trebuie să arate planul digitalizării învățământului? Ce competențe vom dezvolta, la ce nivel de studii și cum vom face formarea profesorilor? De ce educația digitală nu înseamnă…
Vezi articolul

Ordinul ministrului Educaţiei care obligă profesorii şi elevii să facă şcoală online este “în afara cadrului legal”, adică al Decretului pentru Starea de Urgenţă, anunţă sindicatele, care cer modificarea actului

Ordinul ministrului Educaţiei care obligă profesorii şi elevii să facă şcoală online este “în afara cadrului legal”, adică al Decretului pentru Starea de Urgenţă, anunţă toate sindicatele reprezentative din învăţământ,…
Vezi articolul