Val de solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan: 160 de profesori universitari, jurnaliști și scriitori, între care Gabriel Liiceanu și Adrei Pleșu, pe lista semnatarilor / Lista rămâne deschisă

4.271 de vizualizări
Foto: Radu Tuta/ Agerpres Foto
160 de profesori universitari, jurnaliști și scriitori, între care Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu, au semnat un apel la solidarizare cu jurnalista Emila Șercan, transmis redacției G4Media.ro.

Jurnalista a denunțat, luni, o acțiune de compromitere la adresa sa și a acuzat poliția că a scurs către un site o probă depusă de ea în dosarul amenințărilor primite după ce a publicat ancheta în care îl acuza de plagiat la doctorat pe premierul Nicolae Ciucă.

”Emilia Șercan este un model pentru mulți dintre noi. Suntem alături de ea și privim cu îngrijorare și foarte mare atenție desfășurarea evenimentelor, cerând autorităților statului să protejeze libertatea de exprimare și siguranța cetățenilor României”, se arată în apel.

Guvernul a anunțat, marți, că susţine total libertatea presei, iar premierul cere investigaţii vizând orice formă de ameninţare la adresa jurnaliştilor şi tragerea la răspundere a vinovaţilor.

Citește lista pe G4Media.ro


4 comentarii
  1. Sunt prof.dr.Gabriela Vasilescu și doresc să mă alătur poziției celor care susțin solidaritatea cu jurnalista Emilia Sercan. Nu credeam ca va exista o asemenea presiune asupra activității sale, un fel de teroare care repetă vechiul sistem de securitate comunist. Nu este bine, domnule Ciuca!

  2. Daca are dreptate dna EMILIA Sercan si domnii politisti au doctorate obtinute prin munca,nu au nimic de ascuns de ce se tem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Formarea continuă a cadrelor didactice, prin programe acreditate pentru format față-în-față, se poate derula online pe durata suspendării cursurilor în școli

Programele de formare continuă acreditate pentru forma de organizare de tip față-în-față, aflate în desfășurare la data suspendării cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat/particular și suspendate conform prevederilor…
Vezi articolul