VIDEO Câteva dintre scenariile posibile în școli din 8 februarie, enumerate de ministrul Educației

12.967 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Ministrul Educației a vorbit din nou despre redeschiderea posibilă a școlilor de la începutul Semestrului al II-lea. Acesta a declarat la Digi24 că scenariul cel mai optimist este revenirea tuturor elevilor, fizic, la școală, de pe 8 februarie.

“Nu excludem în urma acestei analize responsabile în care Ministerul Educației va veni cu realitățile din educație, Ministerul Sănătății va veni cu lucrurile specifice domeniului sanitar, coordonatorii campaniei de vaccinare și reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență, fiecare vine cu competența lui, vor rezulta niște scenarii.

Nu excludem, nici eu, nici noi, nu excludem niciun scenariu care ar putea să rezulte în urma unei analize responsabile.

Când spun că nu excludem nici un scenariu, plecăm de la cel mai optimist: toată lumea la școală, sau un scenariu, în zonele cu o rată de infectare mai redusă – la școală. Sau cei mici, grădiniță, învățământ primar – la școală. Sau cei care dau examene, clasa VIII-a clasa a XII-a – la școală. Nu excludem absolut niciun scenariu, însă nu mă voi pronunța sub nicio formă înainte de a avea datele pe masă cu privire la rata de infectare, cu privire la disponibilitatea de vaccinare, cu privire la măsuri luate în alte state și cu privire la realitățile din educație, realități cât mai corect raportate.

Obiectivul nostru este să avem o decizie în cea de-a treia decadă a lunii ianuarie, deci la finele lunii ianuarie, chiar dacă Semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, în toate unitățile de învățământ preuniversitar”, a declarat Cîmpeanu.

Reamintim că azi și premierul Florin Cîțu a spus de la guvern că vrea “să fie redeschise școlile, să fie redeschise și restaurantele. Dacă păstrăm această tendință, putem să deschidem școlile pe 8 februarie“.

Potrivit structurii anului școlar 2020-2021, Semestrul I continuă după vacanța de iarnă, cursurile reîncepând în data de 11 ianuarie, timp de 3 săptămâni. În această perioadă orele se vor derula 100% online.

Vacanța intersemestrială este de o săptămână și va începe pe 30 ianuarie 2021, pentru a se încheia pe 7 februarie 2021. Pe 8 februarie începe Semestrul al II-lea.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Realitatile din educatie?! Pai realitatile din educatie sunt ca ,copiii astia invata dupa.metode invechite,nu invata nimic concret,practic care sa i ajute .Teme peste teme,lectii predate asa doar ca sa fie predate ” sa ne facem norma” ….conceptul învățământului romanesc este unul de acum 50 de ani .Majoritatea parintilor urla toata ziua pe social media ca vai copiii nu invata si raman analfabeti daca nu se deschid scolile…nu ,dragilor nu raman analfabeti daca nu se deschid scolile,nu invata mai mult sau mai bine daca merg fizic.pot invata si online,cei care vor sa invete .Sistemul nostru scoate analfabeti anual indiferent ca merg copiii la scoala sau ca fac ore online!!!!

  2. Va rugam sa nu începeți scoala facr to face pana ce dascălii care doresc sa se vaccineze, sa aibă timp sa isi faca și imunitate în urma vaccinării.
    Nu e corect sa fie aruncați de societate printre sute de elevi zilnic, unii dintre ei asimptomatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raed Arafat: Nu te duci cu copiii, cu nepoții în vizită la bunica. Nu-i amesteci. Dacă stați în aceeași casă, atunci bunica trebuie să fie cât mai posibil izolată de restul persoanelor tinere care circulă afară

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat într-un interviu pentru Mediafax că părinții nu trebuie să meargă în vizită cu nepoții la bunici, iar dacă stau…
Vezi articolul

Răspândirea Covid-19 cu versiunea Delta în rândul copiilor poate fi evitată prin vaccinarea familiilor și angajaților din școli și grădinițe – Studiu australian / Cel mai mare risc de infectare – în familie / Școlile trebuie să rămână deschise

Vaccinarea membrilor familiei este cheia pentru a preveni răspândirea Covid-19 în rândul copiilor, iar școlile ar trebui să stea cât mai mult deschise, pentru că cel mai mare risc de…
Vezi articolul

EXCLUSIV Noile reguli pentru începutul școlii pe 13 septembrie, din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, proiect: Cum se intră în cele două scenarii, ce elevi pot sta acasă și ce se întâmplă când se infectează un profesor sau copiii

Cele două scenarii care se vor aplica de luni, 13 septembrie, pentru fiecare școală din România, sunt asemănătoare cu cele din anul anterior școlar, dar limita la care școala trece…
Vezi articolul

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, de Ziua Culturii Naționale: „Geniul artistic popular, cel spre care se îndreaptă gândurile mele, înainte de toate, pentru că în cultura populară a fost tezaurizat sufletul românesc, în întreaga complexitate și în toate nuanțele individualității sale”

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, că geniul artistic popular este cel spre care se îndreaptă gândurile sale în această zi, înainte de toate, ”pentru…
Vezi articolul