VIDEO Cîmpeanu: În Europa doar trei țări nu au deschise cel puțin grădinițele și școlile primare – Germania, Danemarca și Portugalia / Ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor în eventualitatea unei decizii favorabile mâine

3.418 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: INQUAM Photos – Sabin Cirstoveanu
Doar trei state din cele 27 ale Uniunii Europene nu au deschise cel puțin grădinițele și școlile primare sau nu au luat încă o decizie pentru deschiderea lor, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai spus că se fac pregătiri pentru deschiderea școlilor în eventualitatea unei decizii de reluare fizică a cursurilor în clase.

“La acest moment pot să vă spun că interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează.

În Europa, printre cele 27 de state doar trei state, Germania, Danemarca și Portugalia nu au deschise cel puțin grădinițele și învățământul primar, sau nu au decizia de a le deschide în următoarele zile.

În acest context ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor în eventualitatea unei decizii favorabile mâine, decizie care va fi confirmată, va trebui să fie confirmată de către CNCSSU și va trebui să fie urmată de un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

În aceeași intervenție, ministrul a Cîmpeanu, a mai anunțat că există cinci categorii de elevi și profesori care vor continua să facă ore online chiar dacă școlile se vor deschide din 8 februarie. Reamintim că o decizie finală privind redeschiderea școlilor va fi luată mâine.

Iată cele cinci categorii:

  1. elevii care au vulnerabilități medicale
  2. elevii cu simptome de Covid
  3. elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități
  4. profesorii cu vulnerabilități medicale
  5. profesorii care au simptome de Covid

Oficialul a mai spus că 15% din unitățile de învățământ nu au autorizație de securitate la incendiu, aproape 20% dintre aceste clădiri sunt în curs de obținere a autorizațiilor, iar aproape 50% nu o necesită.

Asta înseamnă că peste 22 de mii de clădiri de școli și grădinițe din totalul de 26 de mii din România nu au în acest moment autorizație ISU de protecție la incendiu, potrivit cifrelor calculate în baza procentelor anunțate de ministru.

Decizia de redeschidere a școlior ar trebui luată și anunțată marți, 2 februarie, potrivit declarațiilor președintelui Klaus Iohannis din 14 ianuarie 2021.

Ce se întâmplă cu școlile în țările cu care România a fost “pe contrasens” cu predarea online-offline? Citește o analiză Edupedu.ro aici.

Sorin Cimpeanu / Foto: Inquam Photos – Sabin Cirstoveanu


2 comments
  1. Pentru ministrul Câmpeanu, 2-3 exemple, înseamnă majoritatea școlilor. Oricum decizia nu o ia el. Face ce i se spune, indiferent de consecințe!
    Un mare laș!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Inspectoratele școlare au obligația să transmită la agenția de plăți și inspecție socială absențele elevilor ale căror familii iau venit minim de incluziune. Situația trebuie dată lunar, în format electronic, până la data de 10 a lunii în curs, pentru luna anterioară

Inspectoratele școlare trebuie să transmită, lunar, la agenția pentru plăți și inspecție socială județeană situația privind frecventarea cursurilor de către copiii de vârstă școlară din familiile beneficiare ale Legii nr.…
Vezi articolul

Vicepreședinte PSD, Gabriel Valer Zetea, anunță că va depune în Parlament amendamente la proiectele de legi ale Educației, pentru a corecta “neregulile” care “ar bulversa extrem de mult sistemul educațional cât și statutul profesorilor”

Gabriel Valer Zetea, lider PSD Maramureș, deputat PSD și vicepreședinte al partidului din coaliția de guvernare, a scris pe pagina sa de Facebook că cei prezenți la discuțiile la care…
Vezi articolul