VIDEO Cîmpeanu, întrebat dacă se poate renunța la măști în clasele cu elevi vaccinați 100%, ca în Italia: Nu există această posibilitate prin ordinul comun, masca de protecție este obligatorie

464 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Întrebat duminică seara la Digi 24 dacă am putea ajunge să luăm o hotărâre ca cea discutată acum în Italia, unde autoritățile vor să le permită copiilor din clasele unde sunt 100% vaccinați să renunțe la masca medicală la ore, Sorin Cîmpeanu a răspuns că ordinul comun adoptat privind regulile de începere a școlii nu permite asta în România.

„Nu există această posibilitate prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. (…) Aș prefera să nu induc confuzia prin opinii personale, ordinul este foarte clar: masca de protecție obligatorie, există excepții pentru învățământului special, există excepții pentru cei mici, există excepții pentru orele de educație fizică ce se pot derula până la incidența de 2 la mie fără mască de protecție, în rest masca de protecție este obligatorie. Este în interesul elevilor și cadrelor didactice pentru că această nouă tulpină se răspândește mult mai ușor și îi afectează și pe copii”, a spus Cîmpeanu.

Amintim că autoritățile italiene au anunțat joi că se discută posibilitatea ca în școlile în care există un grad de vaccinare de 100%, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie. „Până la sfârșitul lunii septembrie vom ajunge la 80% procent de acoperire al persoanelor vaccinate”, a anunțat premierul Italiei, Mario Draghi.

El a reiterat necesitatea vaccinării, reamintind că aceasta este singura modalitate de a reporni și de a asigura reluarea anului școlar cu prezență fizică.

Ministrul Educației, Patrizio Bianchi a anunțat de asemenea că „acolo unde se țin cursuri cu toți elevii vaccinați, va fi posibil să vă scoateți măștile în clasă și să vă arătați zâmbetul”.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii vor primi burse școlare între 300 și 3.000 de lei pe lună, din septembrie 2023, potrivit Legii Învățământului preuniversitar. Apare bursa tehnologică și dispar actualele burse de performanță și studiu. Care sunt criteriile de acordare

Elevii de gimnaziu și liceu vor primi în noul an școlar, din septembrie 2023, patru tipuri de burse: de merit, socială, tehnologică și de excelență olimpică I și II, potrivit…
Vezi articolul

Sindicatele din educație, despre creșterile cu aproape 300% ale salariilor profesorilor prezentate de ministrul muncii: Sunt cifre eronate. Ne simțim folosiți în campania electorală

“Ministrul Muncii prezintă în spațiul public cifre eronate privind creșterile de salarii din educație”, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Reacția FSLI, unul dintre cele două mari sindicate din învățământul…
Vezi articolul