VIDEO Cîmpeanu: Până la finalul anului vom veni cu un nou proiect al Legii Educației

10.096 de vizualizări
Până la finalul anului vom veni cu un nou proiect al Legii Educației, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinței online Reforma Digitală a Educației organizată de Edupedu.ro în parteneriat cu UiPath Foundation și BRIO.

Sorin Cîmpeanu: “Așteptăm concluziile proiectului România Educată, proiectul care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, după care implementarea acestor concluzii, operaționalizarea lor se va face la nivelul unui proiect de lege. Sperăm să ne încadrăm în acest an cu realizarea unui proiect de lege, repet, după ce vom avea agreate concluziile pe proiectul România Educată.

Moderator: Deci rămânem cu anunțul că vom avea până la finalul acestui an un nou proiect al legii educație?

Sorin Cîmpeanu: Da. Este o afirmație curajoasă pe care o fac, dar eu, ca ministru al Educației, îmi doresc acest lucru”.

Moderator: Ce anume trebuie să conțină noul proiect de lege?

Sorin Cîmpeanu: “Eficientizarea sistemului. Digitalizarea singură nu se poate face. Este nevoie de standardizarea evaluării pentru competențe digitale, spre exemplu, este nevoie de leadership la nivelul fiecărei școli, deci trebuie să o punem împreună și cu reușita concursului pentru ocuparea tuturor posturilor de director din România, din școlile din România. Aici deja avem o discuție vizavi de verificarea competențelor digitale la nivelul celei de-a doua probe – cea de interviu, pe care trebuie să o treacă orice cadru didactic ce dorește să fie director într-o școală din România. Deci toate lucrurile astea trebuie privite împreună.

Cu siguranță pentru că cele 1175 de laboratoare, ca să-și atingă scopul, e nevoie de resurse umane calificate. Cineva trebuie să-i învețe pe elevi, cineva trebuie să-i învețe pe profesori. Este nevoie de o regândire a structurii de personal”.

Educația primește 3,6 miliarde de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depus la Bruxelles. Ce investiții concrete sunt prevăzute pentru digitalizarea educației, dezvoltarea competențelor digitale și reducerea decalajelor înregistrate de comunitățile vulnerabile? Va putea susține acest plan dezvoltarea unor generații de elevi care să creeze noile tehnologii și meseriile viitorului? Vom avea conținuturi, modele de lecții smart, exerciții multimedia, resurse educaționale accesibile oricând copiilor și părinților? Care este planul de acțiune al Comisiei Europene?

 • Aflăm răspunsurile din VIDEO la dezbaterea online Reforma digitală a Educației organizată de Edupedu.ro, UiPath Foundation și Brio.ro. Evenimentul va fi transmis pe website și Facebook Edupedu.ro și pe paginile partenerilor

6 comentarii
 1. la voi reformarea invatamantului inseamna desfiintarea unor clase,scoli dar in special modificarea structurii anului scolar ,la asta va pricepeti.

 2. Ca sa se termine cu discutile pt. materia “Educatie sexuala”, mai bine schimbati denumirea in “Educatie Sanitara”, cu inceperea materiei din clasa pregatitoare (sunt 2 ore de muzica si miscare unde se face matematica sau l. romana, iar una poate fi pt. aceasta educatie)
  La clasele mici sa se predea lectii de igiena, despre cuma sa te mentii sanatos, despre cum sa iti intretii lucrurile….- sunt destui parinti care duc lipsa de igiena si nu au cum sa isi invete copii daca ei nu practica sau nu stiu.

 3. Mai bun decât proiectul Funeriu?… Nu cred!… P. S. Vorbesc de Legea 1/2011, nu de batjocura de azi (Abramburica & comp. știu de ce)!…

 4. Care nou proiect al educației????
  Vin cu tot felul de “bombe”, una mai ciudata ca alta și vor sa schimbe legea..
  Cu cine s-a consultat, ce propuneri a supus dezbaterii publice???? România educata?
  După atâta educație rezultatele sunt tot mai proaste…..
  Jalnic!!!!

 5. Chiar ma miram. Cum sa nu schimbe si el Legea Educatiei? Doar toti au facut-o
  Trecea anul si nu o schimbase nimeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Înscrierea în clasa pregătitoare 2020: Luni va fi afișat programul de evaluare psihosomatică. Copiii născuți după 1 ianuarie 2015 trebuie să aștepte o “procedură excepțională” de la Inspectorate. Înscrierile încep pe 4 martie

Înscrierile în clasa pregătitoare încep pe 4 martie 2020, însă încă de luni vor fi afișate circumscripțiile școlare și programul evaluărilor psihosomatice, a decis ministrul Educației, care a semnat calendarul…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Pentru prima dată Institutul Național de Sănătate Publică anunță că „trage un semnal de alarmă”: Rugăm populația să respecte măsurile de bază, singurele cu care putem preveni transmiterea virusului

„Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară”, se arată într-un comunicat numit „INSP trage un semnal de alarmă cu privire la evolutia epidemiei de Covid-19”  transmis de…
Vezi articolul