VIDEO Cum vin elevii fizic la școală de la jumătatea săptămânii viitoare. Cîmpeanu: Cel puțin pe baza scenariilor existente

19.496 de vizualizări
Foto: gov.ro
Elevii vin la școală de la jumătatea săptămânii viitoare, miercuri, 5 mai, pentru încă șapte săptămâni, potrivit calendarului oficial. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat duminică seara, la Antena3, că toți elevii vor veni fizic la școală, daca localitatea este scenariul verde.

„Miercuri, 5 mai, va fi prima zi de școală pentru toți elevii cu excepția celor din anii terminali. Elevii din ani terminali, neavând structura anului școlar afectată, vor veni la școală conform vechii planificări, la data de 10 mai, urmând să deruleze cursuri elevii de clasa a VIII-a, spre exemplu, până pe data de 11 iunie, pentru că pe 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate. Mai exact: scenariul verde, la rata de infectare sub unu la mie, absolut toți elevii, inclusiv copiii de grădiniță, revin cu prezență fizică. Pentru scenariile galben și roșu, revin cu prezență fizică în data de 5 mai copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare și elevii claselor terminale. Deci peste rata de infectare unu la mie.

Și pentru școlile speciale este esențial să permitem prezența fizică. Sunt 27.750 de elevi, mare parte dintre ei sunt cu tulburări, inclusiv din spectrul autist, sunt elevi care au nevoie de prezență fizică, au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, psihomotorie, de locomoție, de kinetoterapie, au nevoie de lucruri care nici un caz nu pot fi asigurate în online.

În ultima săptămână dinainte de începerea cursurilor, deci săptămâna viitoare, ar urma să avem o discuție în care să analizăm evoluția epidemiologică; dacă cei care au competențe pentru a se pronunța din această perspectivă sanitară, la solicitarea Ministerului Educației, vor găsi că putem să ne permitem o prezență fizică mai mult decât ceea ce am anunțat conform scenariilor, atunci sigur că da este foarte important. Mai ales că, încă un argument: elevii care nu sunt în clasele terminale au o săptămână de școală în plus. În loc să termine școala pe 18 iunie, o termină pe 25”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Foto: gov.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii
  1. pentru Livia… Calitatea actului educational o stabileste parcursul elevului in viata, dupa ce termina scoala. Daca se pompeaza in el informatie fara sa fie invatat sa o aplice in practica, “educatia” e zero, e pe hartie, e o diploma atarnata de perete. Atat. Elevul trebuie sa aiba o idee, cand termina liceul, despre cum functioneaza economia, despre cum se obtine un loc de munca, despre cum sa se prezinte la un interviu de angajare, sa fie in stare sa faca practic ceva, nu doar teorie etc. “Calitatea actului educational” nu trebuie decisa de elevi si parinti, e adevarat, dar acestia trebuie consultati, parerea lor e importanta, pentru ca ei sunt beneficiarii acestui act educational. E ca si cum tu, arhitect, construiesti pentru unul o casa fara sa-l intrebi ce vrea, ca tu stii mai bine cum trebuie facut. E bine asa, nu?

  2. La centrul ministerului educației este interesul educatiei si nu interesul elevului. Interesul elevului este sa primească educație care e puțină comparativ cu Germania. Calitatea actului educațional nu trebuie să o decidă elevul si nici părinții. Nu s-a vorbit de statistici de la profesori ci doar de la părinți. Logic vorbind trebuie mentionat cuvântul educație mai mult si mai putin elev, părinți, profesori mai ales ca sunt părinți care sunt si profesori. Dacă nu le convine sa folosească sistemul privat de educație.

    1. Dacă ar fi posibilă încetarea contribuțiilor la sistemul de stat și direcționarea lor către furnizori privați mulți ar face trecerea și probabil sistemul de stat de educație ar intra în colaps.
      Până atunci noi cei care nu trebuie să fim numiți atât de des facem ore acasă suplimentare cu copii, plătim meditații și ne chinuim să acoperim golurile voastre, experimentele și incompetența. Și nici măcar nu am început să povestesc de costurile psiho-emoționale asupra copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ana-Maria, elevă în clasa a VIII-a: „Nu e în regulă că unii profesori se axează pe ce știu elevii pe de rost. Îmi pun o notă doar ca să spună că mi-au pus o notă, iar peste câteva luni eu nu mai știu absolut nimic și lor nu le mai pasă de ceea ce știu eu sau nu”

Anamaria, elevă în clasa a VIII-a, spune că după opt ani de școală și peste un an de învățat în sistem online, ar „fugi” de sistemul educațional românesc. Întrebată la…
Vezi articolul
Iulian Cristache

Federația părinților din preuniversitar: Noi am căzut de acord ca vacanța de iarnă să fie intersemestrială, iar calibrarea conținuturilor de predare pe semestre este responsabilitatea Ministerului și al sindicatelor

Reprezentanții părinților, elevilor și parte din sindicate au căzut de acord în ședința de astăzi de la Ministerul Educației ca vacanța de iarnă să fie vacanță intersemestrială, în anul școlar…
Vezi articolul