VIDEO Drumul spre vaccin. Cum ajunge un profesor la centrul de vaccinare de la Romexpo

6.522 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
„Pe unde?”, întreabă un bărbat nedumerit după ce a trecut de intrarea principală din curte, care era închisă. „Pe aici, mergeți drept, apoi la dreapta”, îi răspunde un profesor care se strecoară printre barierele ce blochează accesul mașinilor la Romexpo dinspre turnurile gemene. „Aha, și de care e? AstraZeneca?”. „Da, da”. Bărbatul se grăbește mai departe să ajungă la timp la programare. E de mers, însă. Cel mai bine când ajungeți la Romexpo este să intrați prin stânga complexului, dinspre Bulevardul Expoziției, nu dinspre Piața Presei sau Bulevardul Poligrafiei.
Dimineața primei zile de vaccinare a profesorilor în etapa specială Foto: Edupedu

Un paznic îi tot ajută pe profesorii care se rătăcesc în vastul complex de la Romexpo. „Pe acolo, pe acolo, nu prima ușă, a doua”, le spune oamenilor. Ajungem și la intrarea de la centrul unde este amenajat un culoar special pentru angajații din sistemul de învățământ. Nu stă nimeni la coadă, este un culoar lung pe care avansează cadrele didactice și totul se desfășoară fluid și civilizat. Profesorii completează formulare la intrare, trec printr-o triere epidemiologică, sunt vaccinați, apoi așteaptă 15 minute într-o cameră specială în caz de reacții adverse, după care pot pleca.

„A fost foarte rapid, nu mă așteptam, am încercat inițial să mă programez când a început etapa a II-a, dar nu am mai găsit loc în București, apoi s-a amânat și am așteptat. Acum m-am programat imediat, ieri la 14:00 am intrat pe platformă și azi dimineață am prins loc, foarte bine organizat de data aceasta”, a povestit o profesoară.

„Ieri m-am programat și azi m-am vaccinat, imediat, ceea ce e foarte bine, eu am copii de a XII-a și am început din nou fizic școala, eram un pic îngrijorată”, a povestit o altă profesoară.

Foto: Edupedu

„Conducerea școlii ne-a programat pe toți ieri după-amiază și am venit astăzi aici, foarte rapid totul, am așteptat acum să văd dacă am reacții adverse, nu am avut nimic, mă simt foarte bine. Am lăsat datele de contact, o să primim pe mail data rapelului, sau aflăm de la conducerea școlii”, a mai povestit un cadru didactic.

În primele ore ale dimineții au fost vaccinate în jur de 100 de cadre didactice la Romexpo, iar la prânz erau programate încă 120 de persoane.

Aproximativ 900 de angajați din sistemul de Educație sunt înscriși astăzi la vaccinare în toată țara, iar în zilele următoare vor fi peste 1000/zi, având în vedere că se deschid mai multe centre până pe 1 martie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

Etapa specială de vaccinare a profesorilor a început miercuri în 23 de județe. Până pe 10 martie, vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe din grădinițe, a anunțat ministrul Educației.

În total, 62 de centre de vaccinare se deschid zilele acestea în toată țara, dintre care 42 de locații sunt pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar și 20 pentru cele din universitar, a comunicat marți seara Sorin Cîmpeanu.

În București, la Romexpo, centrele de vaccinare sunt comune pentru preuniversitar și universitar.

Sursă foto: Edupedu.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Antonia Pup, fostă elevă cu 10 la Bac și ex-președintele Consiliului Elevilor, refuză 3.000 de lei de la Guvern: Vreți performanță? Aduceți profesori buni în rural, creșteți bursele nu doar atunci când folosiți asta drept un laitmotiv electoral

„Încă de când am aflat că am luat 10 la Bacalaureat, foarte multă lume îmi adresa următoarele două întrebări: “ce vei face cu ăia 30 de milioane de la Guvern?”,…
Vezi articolul

EXCLUSIV Gérard Mourou, premiul Nobel în Fizică 2018: Sunt implicat în mod real în proiectul din România, care va fi cel mai puternic laser din lume. Vom realiza lucruri ieșite din comun în domeniul fizicii

Gérard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru fizică și părintele științific al laserului de la Măgurele, a declarat în exclusivitate pentru Edupedu.ro că proiectul din România “are o contribuție unică” la…
Vezi articolul