VIDEO Ecaterina Andronescu, aplaudată ironic de olimpicii naţionali de informatică, după fiecare frază

51.347 de vizualizări
Discursul ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţinut în faţa olimpicilor naţionali de Informatică, la Suceava, a fost presărat cu ropote de aplauze după aproape fiecare frază, potrivit ziardesuceava.ro. În imaginile filmate de reporterul Ziar de Suceava se poate vedea că în timpul discursului elevii din public se amuză şi aplaudă atunci când ministrul încheie câte o idee.

Ministrul Ecaterina Andronescu a fost prezentă, vineri, 3 mai 2019, la desfășurarea probei de baraj din cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică în vederea constituirii lotului național de seniori (liceu) pentru competițiile internaționale, eveniment găzduit de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), potrivit unui comunicat oficial.

Ecaterina Andronescu:Mă adresez întâi elitelor şcolii româneşti, vouă dragi elevi, care aţi intrat într-adevăr în ceea ce numim elitele şcolii româneşti, iar performanţa voastră onorează şcoala dumneavoastră. (aplauze)

Şi vă felicit pentru asta. 

Cred că astăzi omenirea este împinsă în evoluţia ei de tehnologie şi de ştiinţă (apaluze) chiar adacă o să se supere cei care vin din zona umanistă. 

Şi dacă tehnologia este cea care determină evoluţia omenirii, fără îndoială informatica este vârful de lance (aplauze) nu poate lipsi din nicio tehnologie…. (aplauze).”

Clipul nu conţine întreg discursul ministrului, ci doar o parte, după care sunt imagini de ilustraţie cu publicul.

Vezi şi VIDEO Frica și slugărnicia stârnesc aplauze, curajul sau inteligența nu prea. Cum a fost confruntarea Andy Varga-Ecaterina Andronescu

Recent Ecaterina Andronescu a fost criticată de profesorii universitari din cele mai importante facultăţi de informatică din ţară pentru scoaterea informaticii de la Bacalaureat – așa cum prevede viziunea pe educație lansată de Ecaterina Andronescu. Profesorii de informatică din Universitatea București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice (ASE), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara i-au trimis ministrului Educației o scrisoare în care amintesc faptul că “informatica reprezintă unul din puținele domenii în care România are un avans educațional față de cele mai multe țări din lume”.

Ministerul Educației a reacționat la scrisoarea profesorilor universitari şi a anunţat că “probele din cadrul diferitelor tipuri de Bacalaureat vor fi stabilite în urma dezbaterilor care vor clarifica nevoile simțite la nivelul sistemului educațional, urmând ca acestea să fie definite prin legislația secundară și prin metodologii interne ale ministerului”. Instituția a precizat că o viitoare lege a educației, în viziunea Andronescu, ar urma să conțină numai “tipurile de Bacalaureat”.


16 comments
 1. Da, așa trebuie procedat! Politrucii roșii, din toate partidele, trebuie luați la palme, simbolic! Schimbarea nu se poate produce păstrând aceiași dinozauri de partid în conducere.

 2. Cum sa nu, doamna Andronescu asculta si asculta si asculta, dar, de fapt, nu face nimic.
  Exact cum a facut cu sesizarile olimpicilor internationali. Nimic.. Analizeaza de vreo jumatate de an. Cel putin 6 dintre cei ” ciupiti” la burse de reprezentantii statului roman – era Dragnea au ajuns din nou in loturile largite de info, mate si chimie. Deci, vor fi “ciupiti” fin nou. Altii au plecat deja din tara. Sa speram doar ca acesti bani “economisiti” vor fi cheltuiti responsabil. :)))))
  Concret, pe perioada ianuarie- martie 2018, un olimpic international care a obtinut medalie de aur a pierdut 1 125 lei,unul cu argint 843 lei, iar cel cu bronz 563 lei. Asta era pe vremea lui Valentin Popa.
  In MO 794/17.09.2018 , apar , cu foarte mare intarziere, normele metodologice ale Legii 228/2017( care modificase Legea 235/2010).
  Ce face doamna Andronescu in 2019? Desi normele spun foarte clar in art.4 ca salariul minim este cel din Hotararea Guvernului, doamna nu tine cont de asta si ii mai “ciupeste” si pe olimpicii din 2019 cu 720 lei la aur, 540 la argint si 360 lei la bronz. Iar intr-o emisiune recenta Realitatea a Denisei Rifai pretinde ca nu au aparut normele, dar va analiza situatia :)))).
  Statul roman nu face insa economie cand e vorba sa angajeze, In aceeasi era Dragnea, pe bani buni si fara prea multa educatie pe copiii unor Daea, Tutuianu, Dancila, Iordache, Buzatu, T.Toader, Cliveti, Arcan, Badalau etc etc etc. etc. In timp ce acesti copii care au muncit din greu multi ani sunt umiliti cu legea in mana.

 3. Nu toti au crescut pe discursuri sforaitoare fara continut real, in opozitie fragranta cu actiunile vorbitorului. Nu poti face asta la zeci de ani dupa regimul de trista amintire si sa pretinzi ca te adresezi elitelor…

 4. Cred ca in locul obrazniciei si lipsei de bun simt ar fi fost corect sa va organizati si sa-i spuneti ministresei nemultumirile voastre, sa negociati. sa cum o stiu pe dna Andronescu, sigur v-ar fi ascultat. Dar asa, cred ca v-ati lasat manipulati politic de unii pe care i-au reprezentat cei mai neadecvati ministri pentru educatie.

  1. Cred ca ar trebui sa mai ceri o marire de solda,De la Partid.Altfel nu inteleg de ce ai nesimtirea sa atragi atentia unor copii ce au rificat tricolorul acolo unde tu si partidul pe care-l slujesti,nu o veti face NICIODATA!Sa iti fie RUSINE!!

 5. Poate ar fi fost mai bine ca olimpicii sa se ridice și sa plece. Poate asa ar fi realizat și groparul educației ca tinerii cu carte nu mai accepta o asemenea matracuca la ministerul învățământului. Asta e, poate data viitoare chiar așa vor face.

  1. Nu ați înțeles gestul. A fost un protest pentru scoaterea informaticii de la examenul de bacalaureat. Dacă era vorba sa nu avem bun simt, o huiduiam și aruncam cu oua și roșii.

 6. Vorbeste de elite, e mandra bla bla bla, iar, pe de alta parte, ea si Valentin Popa, prezent si el acolo, au “ciupit” bursele Meritul Olimpic International, el in ianuarie-martie 2018, ea in ianuarie-aprilie 2019, unii din elevii beneficiari fiind char de la informatica. Ba unii dintre copiii furati de cateva sute de lei/luna au fost chiar premiati la Olimpiada de la Suceava si sunt iarasi in lotul largit.
  Nici pana in ziua de azi nu s-a rezolvat problema acestei burse destinata olimpicilor internationali, dar bani publici pentru toti copiii pesedistilor cocotati prin ministere, fara educatie si fara compente, s-au gasit.
  Iar sa scoti informatica de la BAC in secolul XXI denota o lipsa de viziune in educatie inspaimantatoare, dar, na, consilierii doamnei vin de la Asociatia parintilor pentru ora de religie(sotii Mosoiu).
  Nici pana acum nu a explicat nimeni cum se va da proba de creativitate de la BAC in conditiile in care orele de practica la fizica/chimie/biologie/geografie nu se fac pentru ca nu mai exista sali pentru laboratoare sau, acolo unde sunt, cu mici exceptii, nu mai au niciun fel de dotari.

 7. Sunt unul dintre elevii care a aplaudat în timpul discursului. Trebuie clarificat faptul ca nu a fost o gluma proasta, ci un protest pentru scoaterea informaticii de la examenul de bacalaureat.

  1. Felicitari pentru curaj! Pana la urma, schimbarea pe care ne-o dorim de atata amar de vreme tot de la voi trebuie sa vina, de la elevii de acum. Parintii sunt majoritar o cauza pierduta…
   Insa ma intreb daca nu ar fi fost inca si mai eificient, si mai clar pentru toata lumea sa ridicati o mana si sa cereti dreptul de a spune in cuvinte care era nemultumirea voastra. Aplauzele acestea nu numai ca au trecut neobservate de catre dna ministru, dar iata ca au si fost gresit interpretate de catre unii ai altii.

   1. Doamna ministru a înțeles despre ce este vorba. A și spus în discurs ca informatica nu poate lipsi de la examenul e bacalaureat, moment în care toți am aplaudat sincer. Din păcate acest moment nu apare în clipul de pe YouTube.

 8. Cat de simplu ar fi fost sa se opreasca din discurs, atunci cand si-a dat seama ca e luata peste picior, si sa faca o gluma pe seama acestor aplauze! Nu numai ca ar fi pus capat unui moment penibil pentru ea, dar cred ca si-ar fi si capatat un pic de simpatie din partea celor prezenti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii pot decide cu câte note încheie media anuală, după eliminarea obligativității tezei, propune ministerul Educației / Trebuie să aibă anual cel puțin trei note peste numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ, potrivit unei propuneri aduse ROFUIP, în urma schimbării structurii anului școlar -Surse

Noua structură a anului școlar din toamna aceasta în 5 module și 5 vacanțe, dar și eliminarea obligativității tezelor (care erau evaluări semestriale scrise) aduc modificări în modul de calculare…
Vezi articolul

Legea privind educația pentru sănătate începând cu clasa a VIII-a, ce prevede programe pentru prevenirea “contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”, cu acordul părinților – promulgată de președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea ce prevede ca în școli să se deruleze, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinților, „programe de educaţie pentru sănătate,…
Vezi articolul

Doar puțin peste o treime din creșe vor trece în subordinea Ministerului Educației, restul rămân în subordinea primăriilor cu finanțare de la minister. În jumătate din județele din România nu există educatori în creșele preluate de minister

Doar 148 de creșe dintr-un total de 395 de creșe, câte funcționează în România, sunt “propuse pentru a fi preluate de către Ministerul Educației în anul școlar 2021-2022“, potrivit unui…
Vezi articolul