VIDEO Experiment în școlile din 10 departamente ale Franței: Testarea tuturor elevilor dintr-o clasă unde a fost descoperit un caz de infectare cu SARS-CoV-2, pentru a nu închide toată școala / Cei care refuză testarea vor fi considerați „pozitivi” și nu mai fac ore în format fizic

749 de vizualizări
Foto: France Info / Radio France
Franţa va efectua un experiment prin realizarea de teste anti-COVID-19 tuturor elevilor dintr-o clasă în care a fost depistat un caz pozitiv pentru a evita închiderea totală a centrului şcolar şi a-i trimite acasă doar pe cei care s-au contagiat într-adevăr cu noul coronavirus, relatează EFE, citată de Agerpres.

Ministrul francez al educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat marţi într-un interviu acordat postului de radio France Info – Radio France, că acest experiment va fi realizat la începutul săptămânii viitoare în circa zece dintre cele o sută de departamente ale Franţei.

Ministrul Blanquer a precizat că dacă părinţii unui elev refuză ca fiul sau fiica lor să fie supuşi testului ce va fi efectuat restului clasei, atunci respectivul copil va fi declarat “pozitiv” din oficiu şi nu va mai putea participa la cursuri.

El a confirmat de asemenea că începând de săptămâna viitoare nu va mai fi obligatorie purtarea măştii pentru elevii din cursurile primare din departamentele care au o incidenţă de sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Purtarea măştii rămâne obligatorie pentru elevii din cursurile superioare de învăţământ.

Ministrul Blanquer a precizat că obiectivul este de a creşte până la 600.000 pe săptămână numărul testelor din centrele de învăţământ, faţă de cele 200.000 în prezent.

Începerea cursurilor şcolare nu s-a remarcat deocamdată printr-o escaladare epidemiologică, cum se temeau experţii, inclusiv membri ai Consiliului Ştiinţific care consiliază guvernul francez.

S-a redus de asemenea şi numărul cursurilor care au trebuit suspendate, fiind în prezent de doar 2.000 în întreaga ţară ,a declarat Blanquer, care a precizat că procentul cazurilor pozitive în rândul elevilor este la nivel de ţară de 0,15 %.


2 comments
  1. Am ajuns si vremurile astea.
    Școala ca loc e experiment social.
    Când crezi că le-ai văzut pe toate.
    Au ,, înfrânt” pandemia.

  2. La noi nu se poate. Trebuie lasate testele in sertare la odihna. De 1 am strigam acelasi lucru: ei trimit in online vaccinati cu nevaccinati, testati pozitiv cu netestati de niciun fel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevi români, premiați special la Concursul European pentru Tineri Cercetători 2024, pentru o soluție de „asamblare a circuitelor imprimate”, anunță Ministerul Educației / A fost premiată cu locul I și o studentă UniBuc, la concursul EU TalentOn

Doi elevi din lotul național care a reprezentat România la Concursul European pentru Tineri Cercetători (EUCYS) au câștigat premiul special, transmite Ministerul Educației într-o postare pe Facebook de duminică. Și…
Vezi articolul

INTERVIU Mircea Bertea: Școala românească trebuie eliberată de presiunea examenelor și clasificărilor, de competiție și discriminare / Învățământul pedagogic preferă cultura construcției și a colaborării

Provocările și perspectivele învățământului pedagogic preuniversitar din România au fost discutate, la Cluj-Napoca, cu toți directorii de licee pedagogice din țară, cu reprezentanți ai Ministerului Educației și specialiști din mediul…
Vezi articolul

UPDATE Nereguli la Olimpiada de Fizică în Buzău, reclamate public de directoarea demisionară a Colegiului Hasdeu: recorectarea lucrărilor fără să existe contestații / Inspectoarea de specialitate a răspuns profesorilor: „Aș fi preferat să nu deschideți subiectul” și apoi „s-au schimbat setările grupului de WhatsApp pentru a permite doar adminilor acestui grup să trimită mesaje”

Directoarea demisionară a Colegiului Național B.P. Hasdeu din Buzău acuză nereguli în desfășurarea Olimpiadei județene de Fizică. Concret, profesoara Virginia Mîndruță susține că lucrările elevilor la Olimpiada județeană de Fizică…
Vezi articolul