VIDEO Experimente gratuite pentru orele de Fizică, pe unități de învățare, realizate și publicate de Centrul de Evaluare și Analize în Educație – resurse pentru elevi și profesori

3.855 de vizualizări
Foto: captură – video CEAE
16 noi videoclipuri cu experimente la Fizică au fost adăugate pe site-ul fizicaaltfel.ro, ajungându-se la peste 50 de resurse video pentru clasele VI, VII și VIII, anunță, într-o postare pe Facebook, Centrul de Evaluare și Analize în Educație (CEAE) care administrează platforma.

“Concepute pentru predarea prin metoda investigației, experimentele sunt gândite pentru a le stârni copiilor curiozitate și pentru a le stimula gândirea critică și pot fi folosite în cadrul fișelor dinamice de lucru pentru gimnaziu”, transmite asociația.

“Ele au fost realizate de profesorii Dorina Cucu și Mihai Fârtat pentru unitățile de învățare Fenomene electrice și magnetice, Fenomene Optice, Mecanica fluidelor, Fenomene termice – Agitația termică. Propagarea căldurii, Reflexia și refracția. Dispozitive optice, Fenomene mecanice și Statica fluidelor”, mai scrie CEAE pe Facebook.

Iată câteva din experimente:
Clasa a VI-a:

Experiment: Frânare bruscă
Unitate de învățare: Inerția corpurilor

Experiment: Liftul pentru gheață
Unitate de învățare: Fenomene termice

Clasa a VII-a:

Experiment: Echilibru cilindru
Unitate de învățare: Fenomene mecanice. Echilibrul corpurilor

Clasa a VIII-a:

Experiment: Difuzia (1)
Unitate de învățare: Fenomene termice – Agitația termică. Propagarea căldurii

Mai multe videoclipuri, pe fizicaaltfel.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Ordinul cu pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2022, în județele Călărași și Dâmbovița, a fost publicat în Monitorul Oficial cu o săptămână înaintea probelor: Profesorii care scanează lucrările elevilor primesc 150 de lei pe zi

Ordinul privind pilotarea evaluării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2022 în județe Călărași și Dâmbovița a fost publicat în Monitorul Oficial. Concret, elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate…
Vezi articolul

Clase mai mici pentru a ne putea concentra mai mult individual, pe particularitățile copiilor, propune Ligia Deca, consilier prezidențial: În alte țări se crește dimensiunea staffului școlilor / Nu poți să faci și remedial și școală clasică în același format, în aceeași zi și cu aceiași oameni

„Școala online, știm cu toții, nu a fost posibilă pentru toți copiii României. Cu bune sau cu rele, școala online a asigurat un minim de conectare la educație, însă aproximativ…
Vezi articolul