VIDEO Guvernul discută acum în primă lectură un proiect de Ordonanță prin care părinții să-și poată lua liber plătit dacă școlile copiilor intră în scenariul galben sau roșu, pentru perioada în care elevii fac școală online

3.340 de vizualizări
Guvernul discută acum în primă lectură un proiect de Ordonanță prin care părinții să-și poată lua liber plătit dacă școlile copiilor intră în scenariul galben sau roșu, pentru perioada în care elevii fac școală online, potrivit anunțului făcut de vicepremierul Raluca Turcan la începutul ședinței de Guvern.

Raluca Turcan: Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi în primele tură o ordonanță de urgență prin care părinții se poate să beneficieze de zile libere plătite pentru asta acasă cu copiii, dacă unitățile pe care copiilor le frecventează se află în scenariul galben, sau scenariul roșu.

Practic, părinții vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu își desfășoară activitatea în regim de tele muncă sau de muncă la domiciliu și de asemenea aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben și roșu pentru școlile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile județene pentru Situații de Urgență.

Ludovic Orban: Adică pe scenariul galben se acordă pentru zilele în care elevul este în sistem online”

Actul normativ vine în contextul în care Edupedu.ro a publicat de la deschiderea școlii o serie de articole prin care a atras atenția că OUG 147/2020, prin care părinții potrt solicita angajatorilor zile libere plătite pentru a putea sta acasă cu copiii de până la 12 ani, funcționează doar dacă decizia suspendării cursurilor este luată din cauza infectărilor cu noul coronavirus.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, chiar a explicat pe larg, la cererea Edupedu.ro, de ce nu se dau bani de la stat și zile libere pentru toți părinții ai căror copii fac școală online: Revenirea copiilor la școală este importantă. La fel și a părinților la serviciu. Absența lor de la serviciu pe o durată lungă îi afectează în mod direct pe ei și pe angajatori

Știrea este în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like