VIDEO Ministrul Educației: Vor fi verificate de plagiat peste 800 de teze de doctorat realizate la Academia de Poliție

1.107 vizualizări
Noile programe pentru Definitivat 2021
Foto: Pexels.com

Toate tezele de doctorat realizate la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București vor fi verificate de plagiat, a anunțat ministrul Educației. După ce a retras acreditarea școlilor doctorale din cadrul Academiei de Poliție, Anisie a declarat, la B1 TV, că “am solicitat la CNATDCU să fie evaluate toate tezele de doctorat care au fost realizate în cadrul Academei de Poliție”.

“Am decis și monitorizarea acestei Academii de Poliție, pentru că trebuie să vedem exact din perspectiva noastră, a Ministerului Educației, ce se întâmplă în cadrul acestei instituții de învățământ. Am solicitat la CNATDCU [Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, organism consultativ al Ministerului – N.Red.] să fie evaluate toate tezele de doctorat care au fost realizate la Academia de Poliție. Vorbim de acele peste 800 de teze de doctorat care au fost realizate în cadrul Academiei de Poliție, să fie verificate pentru a vedea dacă sunt sau nu sunt plagiate”, a anunțat ministrul Educației.

Aceasta a precizat că “vorbim în prima etapă de acele teze de doctorat ale cadrelor didactice de la Academie”.

“Întotdeauna am luat în considerare ceea ce organismele din cadrul Ministerul Educației propun. Aici vorbim de ceea ce a realizat Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), acea hotărâre pe care am primit-o la Ministerul Educației, am transmis-o și către Ministerul Afacerilor Interne și am luat această decizie care, repet, este una, așa cum ați spus și dumneavoastră, una istorică”, a spus Anisie.

Întrebată dacă a discutat cu Marcel Vela, ministrul de Interne, înainte de această decizie, Anisie a răspuns: „Nu. Doar l-am informat că a venit acest raport și că îl transmit și către Ministerul Afacerilor Interne. Deci nu am avut altă discuție decât pe tema aceasta, că voi transmite raportul și către Ministerul Afacerilor Interne”.

CEMU (Consiliul de Etică și Management Universitar) a dispus să se verifice anti-plagiat toate tezele de doctorat ale cadrelor didactice care au avut contracte cu Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București și care au realizat aceste doctorate după apariția Legii educației din 2011. Sunt în jur de 700“, a continuat aceasta.

“Decizia este una care arată că în educație trebuie să existe integritate și trebuie să luăm și decizii care să evidențieze că etica universitară contează”, a susținut Monica Anisie, cu o lună înainte de alegerile parlamentare în care candidează pe listele PNL pentru un post de senator.

Citește și:
Ministrul Educației, Monica Anisie, a retras oficial acreditarea școlilor doctorale „Drept” și „Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like