Ministrul Educației, Monica Anisie, a retras oficial acreditarea școlilor doctorale „Drept” și „Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București

360 de vizualizări
Sursă foto: academiadepolitie.ro
Acreditările celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București: Drept, respectiv Ordine Publică și Siguranță Națională au fost oficial retrase astăzi de către Ministrul Educației, Monica Anisie, în urma recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar, se arată într-un comunicat de presă al ministerului. În plus, Anisie a dispus demararea procedurii de monitorizare specială a instituției de învățământ superior.

„În acest context, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București va putea relua activitatea de evaluare în vederea autorizării școlilor doctorale după 5 ani, conform prevederilor legale. Pentru a se asigura protecția studenților aflați la studii universitare de doctorat, aceștia vor fi școlarizați, conform legii, până la finalizarea studiilor”, se precizează în comunicat.

Nu în ultimul rând, ministerul mai precizează că măsurile „au fost luate în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educației și Cercetării pe tema calității actului educațional existent la nivelul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Totodată, s-a ținut cont și de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care a relevat deficiențe majore în urma evaluării stadiului activităților de verificare a originalității tezelor de doctorat și respectarea standardelor de calitate și etică profesională în această instituție de învățământ superior.”

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

În urma recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), formulate în Hotărârea nr. 79/08.10.2020 (transmisă Ministerului Educației și Cercetării și înregistrată în data de 19.10.2020), ministrul Monica Cristina Anisie a aprobat retragerea acreditarilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București: Drept, respectiv Ordine Publică și Siguranță Națională.

Ordinele de ministru au la bază prevederilor art. 170 alin. (1) lit. c) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

De asemenea, pentru soluționarea aspectelor semnalate în Hotărârea nr. 79/08.10.2020, Ministerul Educației și Cercetării a transmis în data de 21.10.2020 către Ministerul Afacerilor Interne, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) solicitarea de a analiza recomandările din hotărârea CEMU și de a implementa măsurile care se impun.

În acest context, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București va putea relua activitatea de evaluare în vederea autorizării școlilor doctorale după 5 ani, conform prevederilor legale. Pentru a se asigura protecția studenților aflați la studii universitare de doctorat, aceștia vor fi școlarizați, conform legii, până la finalizarea studiilor.

În același timp, având în vedere recomandarea menționată la punctul 4 al Hotărârii CEMU, Ministerul Educației și Cercetării a dispus demararea procedurii de monitorizare specială a instituției de învățământ superior, potrivit art. 216 alin. (2) lit. c) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

Măsurile anterior menționate au fost luate în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educației și Cercetării pe tema calității actului educațional existent la nivelul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Totodată, s-a ținut cont și de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care a relevat deficiențe majore în urma evaluării stadiului activităților de verificare a originalității tezelor de doctorat și respectarea standardelor de calitate și etică profesională în această instituție de învățământ superior.

Sursă foto: academiadepolitie.ro

Citește și:
PressOne: Academia de Poliție nu mai poate organiza studii doctorale, după ce ministrul Educației i-a retras a acreditarea, ca urmare a plagiatelor generalizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: Vorbind cu colegii mei, am înțeles că Ministerul a permis ca școlile să scoată și jumătăți de normă pentru titularizare. Sigur că cel care se titularizează trebuie, până la urmă, să adune acele jumătăți în norme complete

„Vorbind cu colegii mei, am înțeles că Ministerul a permis ca școlile să scoată și jumătăți de normă pentru titularizare”, a declarat Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, la prezentarea…
Vezi articolul

„Dacă vrei să studiezi într-o universitate românească eu, stat, nu te sprijin cu nimic, dar dacă vrei să studiezi afară îți pun la dispoziție toate suma necesară. E o discriminare”, spune ministrul Educației, despre proiectul consilierei Mara Mareș și al LSRS

„Dacă vrei să studiezi într-o universitate românească eu, stat, nu te sprijin cu nimic, dar dacă vrei să studiezi afară îți pun la dispoziție toate suma necesară. E o discriminare”,…
Vezi articolul

Trebuie să nu corelăm examenul de bacalaureat viitor cu ceea ce se dă acum pentru disciplina Matematică, pentru Limba și literatura română, spune Gabriel Vrînceanu, șef-serviciu Curriculum: Nu vom mai avea la o probă, sper, un elev care dă un examen dintr-un studiu de 4 ore pe săptămână al unei discipline, iar alt elev dă dintr-o tematică a unui an de studiu

Gabriel Vrînceanu, șef-serviciu Curriculum în cadrul Ministerului Educației și Cercetării (MEC), a declarat că „trebuie să nu corelăm examenul de bacalaureat viitor cu programele și cu ceea ce se dă acum…
Vezi articolul