VIDEO Ministrul Sănătății, după ședința de Guvern: Mă preocupă în mod special menținerea școlilor deschise. Accesul copiilor la procesul de învățământ este esențial

5.211 vizualizări
Alexandru Rafila / Foto: Captură – Facebook.com
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat după ședința de Guvern în care executivul a discutat hotărârea CNSU că “accesul copiilor la procesul de învățământ este esențial” și că susține “menținerea școlilor deschise”.

Un lucru care cred că pe foarte multă lume preocupă – și mă preocupă și pe mine în mod special – este de menținere cât mai mult posibil, fără consecințe asupra sănătății publice, menținere a școlilor deschise. Accesul copiilor la procesul de învățământ este esențial. Există o serie întreagă de prevederi în cadrul acestei hotărâri a CNSU“, pe care secretarul de stat Raed Arafat le va prezenta, a anunțat ministrul Rafila, în briefingul care este în derulare și în aceste momente la Palatul Victoria.

Amintim că elevii și profesorii vor putea purta la școală doar măști medicale de unică folosință, nu și măști textile, potrivit ultimei Hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), după cum a declarat Raed Arafat pentru Edupedu.ro.

LIVE VIDEO Declarațiile de la Guvern:
Citește și: BREAKING Arafat: Elevii și profesorii nu mai pot veni la școală cu măști textile

4 comments
 1. In sfarsit ii dau dreptate lu’ Rafila. Ajungem in a treia primavara pandemica si noi inca ne mai intrebam daca tinem sau nu scolile deschise? E timpul sa convietuim cu virusul si sa ne vedem de viata. Aia cu Sars si Mers purtau masti pe strada si dupa 4 ani, dar si au vazut de economie, de scoli, de viata. Trebuie respectate regulile, vaccinat si pe parcurs lucrurile se asaza de la sine.

 2. Da da e esential pentru imunitatea de turma!!
  Masti avem dar au uitat sa mentioneze si cum ii vor face pe elevi sa stea 6 ore inchisi in sala de clasa cu masca corect pusa.
  NE CONDUC CEI CARE NU AU HABAR CECE IN SCOLI!
  Ne imbolnaviti copiii!!!
  Am o propunere-sa ne lasati sa aducem voluntar copiii la incidenta mare.
  HIBRID SE FACE ORICUM DE LA INCEPUTUL ANULUI peste tot!!!
  Dacii liberi si doritori de libertate isi pot duce copii linistiti la scoala,cei care realizeaza ca e inca pandemie sa isi poata tine copiii acasa.
  Doresc sa ii amintesc ministrului ca LA MOL SE MERGE VOLUNTAR!TOT COMPARA MOLUL CU SCOALA.
  Ce ziceti de propunere domnule ministru???

 3. Sa recapitulam: măști din buzunarul părinților, teste PCR din buzunarul părinților, device-uri pentru școala online din buzunarul părinților, ca sa nu mai vorbim despre transport, caiete, cărți, haine, mâncare, taxe și impozite din care este virat bugetul pentru educație (salarii profesori, întreținere școli, etc). Nu înțeleg, ce anume este gratuit la școala de stat? Fiecare leu este plătit din buzunarul nostru. Ce face statul pentru noi? Demarează proiecte fanteziste pentru generații viitoare? De ce trebuie sa așteptam 50 sau 100 de ani sa avem un învățământ de calitate? Ce este atât de complicat sa folosim acei bani pentru a avea un învățământ de calitate chiar azi? In ritmul în care ne pleacă copiii din țara și ritmul scăzut al natalității, peste 100 de ani poporul roman va fi pe cale de dispariție. Pe copiii de azi trebuie sa ii ajutam. Ei sunt viitorul nostru. Următoarele generații de copii vor fi copiii copiilor noștri.

 4. >> accesul elevilor la procesul de învățământ este esențial
  Infectarea este esentiala, poata asa ajungem la imunitate de turma. Asta vrea sa zica pacaliciul asta.
  Nu cred ca depinde de el inchiderea scolii. Pistolu si fikusu decid chestiunile astea importante.
  Dar pana sa inventeze pistolu un indicator nou de neatins si pana sa se trezeasca fikusul din hibernare se vor imbolnavi destui ca sa ramana scoala goala. Traktoristu o sa cheme pensionarii la plata cu ora, dupa modelul englezesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: 1.332 de elevi nu au fost repartizați în prima etapă / În 2022 nu vor fi schimbări în metodologia de admitere la liceu. Cîmpeanu, pe 9 iulie: Examenul de admitere în liceu s-ar putea întâmpla din toamna anului în care va trece o nouă Lege a Educației. O formă coerentă am putea avea din toamna acestui an

În total, 1.332 de elevi nu au reuşit să fie repartizaţi în prima etapă, a declarat astăzi ministrul Sorin Cîmpeanu la B1 TV. Acesta a mai spus că primele schimbări…
Vezi articolul

Aproape 48.000 de copii ucraineni refugiați sunt în România, dar mai puțini de 4.000 sunt înscriși ca elevi sau audienți în școli / Oficial de la București: Guvernul ucrainean nu recunoaște studiile în niciun stat european, lucrăm la rezolvarea situației

47.851 de copii ucraineni refugiați sunt în prezent în România, dar mai puțini de 4.000 sunt înscriși sau sunt audienți în școli, potrivit Raportului privind eforturile și realizările României în…
Vezi articolul