VIDEO Peste 2.400 de elevi din 11 localități vor începe școala online, anunță ministrul Educației / Rata de incidență a depășit 6 la mie în 12 localități

2.282 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: captură PROTV
„Peste 2.400 de elevi din 11 localități vor începe școala online”, a declarat la ProTV ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul nu a enumerat localitățile, dar a spus din ce județe sunt acestea. Cu toate acestea, informațiile oficiale arată că rata de incidență peste 6 la mie este depășită în 12 localități, fiind 6 din Satu-Mare, în loc de 5 cum a precizat ministrul.

„Este vorba despre cinci localități mici în jud. Satu Mare, două în Arad, una în Sălaj, una în Dolj, una în Teleorman, în care rata de infectare a depășit 6/1.000. Momentul de referință este ziua de vineri a săptămânii precedente. Astăzi, vineri, se decid scenariile pentru toată săptămâna viitoare.

Deci avem 11 localități, în total avem 2400 de elevi, este vorba de 1 la mie din numărul total de elevi pentru care, din păcate, luni școala nu se va putea deschide cu prezență fizică.

În toate celelalte școli, creșe, grădinițe prezența fizică va fi permisă așa cum este normal. Este un mesaj pentru revenirea la normalitate în toate școlile”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Care sunt localitățile cu rata de infectare peste 6/1.000:

1AradCărand7.43
2AradIgnești10.16
3DoljBechet8.17
4Satu MareBixad7.63
5Satu MareBătarci6.58
6Satu MareCămărzana8.22
7Satu MareGherța Mică8.91
8Satu MareTurț8.0
9Satu MareTârșolț12.31
10SibiuȘeica Mică6.13
11SălajȘimișna7.67
12TeleormanBeuca6.56
Sursă: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/

Datele oficiale sunt afișate pe harta interactivă a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei.

Hartă interactivă

Pentru a vedea pe harta de mai jos incidența localităților după care se stabilesc scenariile de funcționare a școlilor, în partea dreaptă, sus, se poate selecta meniul „școală”.

Școala începe, pentru elevi, luni, 13 septembrie. Mai sunt 3 zile până la începutul cursurilor din anul școlar 2021-2022. Calendarul și structura aici.

În cele 12 localități (cu incidență Covid-19 peste 6 îmbolnăviri la mia de locuitori), școlile vor organiza orele, săptămâna care vine, în sistem online, potrivit regulilor oficiale de funcționare a școlilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Redeschiderea unităților de învățământ este o “nebuloasă”, acuză Alianța studenților, care semnalează probleme birocratice și operaționale privind întoarcerea la școală / Măsurile propuse pentru studenți

Redeschiderea unităților de învățământ începând cu 8 februarie este descrisă de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), într-un comunicat transmis alături de Consiliul Național al Elevilor (CNE), drept…
Vezi articolul

Acordarea statutului de autoritate publică profesorilor destabilizează și mai puternic raportul de putere dintre elevi, părinți și cadre didactice – Consiliul Elevilor critică demersul FSLI

Preluarea de către profesori a statutului de autoritate publică – așa cum a propus Federația Sindicatelor Libere din Învățământ – destabilizează “și mai puternic” raportul de putere dintre elevi, părinți…
Vezi articolul