VIDEO Peste 2.400 de elevi din 11 localități vor începe școala online, anunță ministrul Educației / Rata de incidență a depășit 6 la mie în 12 localități

2.464 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: captură PROTV
„Peste 2.400 de elevi din 11 localități vor începe școala online”, a declarat la ProTV ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul nu a enumerat localitățile, dar a spus din ce județe sunt acestea. Cu toate acestea, informațiile oficiale arată că rata de incidență peste 6 la mie este depășită în 12 localități, fiind 6 din Satu-Mare, în loc de 5 cum a precizat ministrul.

„Este vorba despre cinci localități mici în jud. Satu Mare, două în Arad, una în Sălaj, una în Dolj, una în Teleorman, în care rata de infectare a depășit 6/1.000. Momentul de referință este ziua de vineri a săptămânii precedente. Astăzi, vineri, se decid scenariile pentru toată săptămâna viitoare.

Deci avem 11 localități, în total avem 2400 de elevi, este vorba de 1 la mie din numărul total de elevi pentru care, din păcate, luni școala nu se va putea deschide cu prezență fizică.

În toate celelalte școli, creșe, grădinițe prezența fizică va fi permisă așa cum este normal. Este un mesaj pentru revenirea la normalitate în toate școlile”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Care sunt localitățile cu rata de infectare peste 6/1.000:

1AradCărand7.43
2AradIgnești10.16
3DoljBechet8.17
4Satu MareBixad7.63
5Satu MareBătarci6.58
6Satu MareCămărzana8.22
7Satu MareGherța Mică8.91
8Satu MareTurț8.0
9Satu MareTârșolț12.31
10SibiuȘeica Mică6.13
11SălajȘimișna7.67
12TeleormanBeuca6.56
Sursă: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/

Datele oficiale sunt afișate pe harta interactivă a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei.

Hartă interactivă

Pentru a vedea pe harta de mai jos incidența localităților după care se stabilesc scenariile de funcționare a școlilor, în partea dreaptă, sus, se poate selecta meniul „școală”.

Școala începe, pentru elevi, luni, 13 septembrie. Mai sunt 3 zile până la începutul cursurilor din anul școlar 2021-2022. Calendarul și structura aici.

În cele 12 localități (cu incidență Covid-19 peste 6 îmbolnăviri la mia de locuitori), școlile vor organiza orele, săptămâna care vine, în sistem online, potrivit regulilor oficiale de funcționare a școlilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Răzvan Cherecheș, despre curentul anti-vaccinare în România: Nu ne putem aștepta ca o populație care a trecut printr-un sistem educațional subfinanțat să înțeleagă statistici, să înțeleagă diferența dintre ADN și ARN / Cred că avem în momentul ăsta un segment din populație care nu poate fi abordat. Trebuie să-i lăsăm în pace să continue să-și ducă “lupta”

Nu ne putem aștepta ca o populație care a trecut printr-un sistem educațional subfinanțat să înțeleagă statistici, să înțeleagă diferența dintre ADN și ARN, spune profesorul universitar Răzvan Cherecheș despre…
Vezi articolul

BREAKING Liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor. Redeschiderea sau închiderea lor se face de către ministerele de care aparțin, prevede Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență

Liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor, potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Organismul recomandă ca redeschiderea sau închiderea acestor școli militare…
Vezi articolul

Elevii nu au primit bursele școlare pe 15 noiembrie în cel puțin zeci de localități din țară, potrivit răspunsurilor primite de la ei sau de la părinți / Data plății obligatorii a burselor este de 15 a lunii, pentru luna anterioară

Bursele elevilor întârzie din nou în cel puțin câteva zeci de localități din țară, potrivit răspunsurile transmise de elevi și părinți pe pagina EduPedu.ro, la un chestionar făcut la o…
Vezi articolul