VIDEO Premierul Florin Cîțu a dansat pe melodia Voltaj „20 de ani” în curtea liceului Gheorghe Lazăr din București, după care a făcut selfie-uri cu elevii

3.925 de vizualizări
Sursă foto: Edupedu.ro
Florin Cîțu, premierul României și candidat la funcția de președinte PNL, a dansat în prima zi de școală alături de elevi liceului Lazăr din Capitală, fredonând în cor, în curtea instituției, cu trupa Voltaj, invitată să cânte la deschiderea de an școlar: „Tânăr vreau mereu să fiu / Să trăiesc așa cum știu / Ca la douăzeci de ani / Fără griji si fără bani”. Același Florin Cîțu care, în anii tinereții – avea 28 de ani pe atunci -, a fost arestat și a petrecut 2 zile în închisoare în Iowa, SUA, pentru că a condus sub influența alcoolului.
  • Când a recunoscut în august existența acelui incident, el a lăsat de înțeles că era „fără bani” în acea perioadă și a trebuit să plătească o amendă foarte mare: „am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând și mașina și am mers un an de zile pe jos”, după cum a spus el, citat de G4Media.ro. La 20 de ani de atunci, el umblă însoțit de televiziuni și ține discursuri elevilor dintr-o școală de elită a țării.

13 septembrie, zi foarte călduroasă în București, copiii se adună după orele 13:00, sub ochii jandarmilor și polițiștilor, în curtea interioară a Colegiului Național „Gh. Lazăr” din București, unde urmau să intre și oficialii, premierul Florin Cîțu și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii se așază în careurile desenate pe asfalt, dar nu durează mult și o parte din ei migrează către umbră să privească ceremonia organizată pentru marcarea începutului de an școlar, în compania politicienilor. „Când o să cânte?”, „Uite-l, a venit!”, se aude dintr-un grup de copii cu telefoanele ridicate să filmeze momentul: premierul traversând curtea spre zona din centru unde urma să țină un discurs.

„Dragi elevi, profesori, doamnelor și domnilor, mă bucur să marchez deschiderea anului școlar 2021-2022 aici, la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București. Sunt sigur că vă întrebați de ce am ales să fiu prezent astăzi la acest liceu, și nu la altul. Dincolo de performanțele recunoscute ale elevilor, iar doamna director le-a menționat din nou, liceul vostru este primul din Capitală care își asumă, începând de azi, startul unei reforme profunde. Din punctul meu de vedere este extraordinar că alegeți să implementați un program-pilot care înseamnă  un model curricular de secol XXI, un program-pilot bazat pe coordonatele definite de Proiectul România Educată…”

Sursă foto: Edupedu.ro

Boxele nu „bat”, însă, până în spatele curții, la umbră, unde copiii stau și discută, povestesc despre vacanță, despre speranța că nu vor trece în online și anul acesta, unii căutând pe telefoane ultimele date despre incidența de infectare cu coronavirus.

După ce se termină discursurile despre România Educată, PNRR și gradul de vaccinare, vine și momentul așteptat de toți: trupa Voltaj iese în aplauzele tinerilor și începe să cânte.

Sursă foto: Edupedu.ro

Premierul și restul oficialilor bat și ei din palme pe ritm, odată cu elevii, și dansează. Cîțu nu pierde oportunitatea și se plimbă printre copii, vorbește cu ei, stă la selfie-uri, la filmări și fotografii.

Într-o fotografie făcută de o elevă, în curtea liceului Lazăr, la evenimentul de luni, eleva fiind vicepreședinte al Clubului Elevilor Liberali Sector 2, potrivit contului acesteia, Florin Cîțu apare etichetat cu sloganul #echipacâștigătoare. Cîțu candidează contra lui Ludovic Orban pentru șefia PNL, iar congresul partidului este programat pe 25 septembrie.

  • Propaganda politică în mediul școlar este interzisă de articolul 7 al Legii Educației Naționale.

„În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios”.


1 comment
  1. Nu inteleg care e problema!A cantat cu elevii, intre elevi.Foarte frumos! Ce? Trebuia sa sta ca o statuie? Daca e sobru-nu ne place, daca e vesel, adica se adapteaza la atmosfera locului-tot nu ne place.Pai spuneti , fratilor, ce premier sa avem? Un robot eventual…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile nu mai pot transforma contractele de muncă ale asistenților universitari, pe perioadă determinată, în contracte pe perioadă nedeterminată, fără a organiza concurs – proiect de lege aprobat de Senat, care merge la promulgare

Plenul Senatului a adoptat, luni, în calitate de for decizional, o propunere legislativă, iniţiată de deputaţi liberali, care prevede că un contract de muncă pe perioadă determinată, al unui asistent…
Vezi articolul