VIDEO Președintele Franței: Din 11 mai vom redeschide treptat creşele, şcolile, colegiile şi liceele. În universități, cursurile nu se vor relua fizic decât în vară

2.296 de vizualizări
Emmanuel Macron / Foto: Elysee.fr
„Din 11 mai vom redeschide treptat creșele, școlile, colegiile și liceele”, a declarat preşedintele Emmanuel Macron. Într-un discurs în care a anunțat că după data de 11 mai Franța va reveni la normal dacă până la această dată de 11 mai va menține cea mai strictă izolare.

Într-un discurs televizat, al patrulea în ultimele săptămâni, președintele a declarat că epidemia nu este stăpânită. Motiv pentru care carantina trebuie prelungită până pe 11 mai. Ieșirea din carantină va avea loc progresiv și va începe cu unitățile de învățământ.

„Cea mai strictă izolare trebuie să continue până luni, 11 mai (…) nu va fi posibil decât dacă vom continua să fim civici, responsabili, să respectăm regulile şi dacă răspândirea virusului va continua să încetinească”, a declarat Macron.

„Din 11 mai vom redeschide treptat creșe, școli, colegii și licee.

Aceasta este o prioritate pentru mine, deoarece situația actuală crește inegalitățile. Prea mulți copii, în special în cartierele de muncitori și în mediul rural, sunt lipsiți de școală fără acces la tehnologia digitală și nu pot fi ajutați în același mod de părinți.

În această perioadă, inegalitățile provocate de locuire, inegalitățile dintre familii sunt și mai accentuate.

Acesta este motivul pentru care copiii noștri trebuie să-și poată găsi drumul înapoi la școală.

Guvernul, prin consultări, va trebui să elaboreze reguli specifice: să organizeze timpul și spațiul în mod diferit, să ne protejeze bine profesorii și copiii noștri, cu echipamentul necesar.

Pentru studenții din învățământul superior, cursurile nu se vor relua fizic decât în vară. Guvernul va specifica pentru fiecare buna organizare care va fi necesară, în special pentru examinări și concursuri,” a explicat Macron.

Ultimul bilanț indică aproape 15 000 de decese din cauza coronavirusului în Franța. În ultimele 24 de ore au murit 335 de oameni în spitale comparativ cu 310 decese înregistrate duminică în spitale, anunță Ministerul Sănătății de la Paris.

FOTO: Captura Elysee.fr


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ioana Lazăr, secretar general al Ministerului Educației, despre transferul la primării al palatelor și cluburilor copiilor, pe care tot ministerul spunea acum 3 luni că refuză să îl facă: Prin noua lege nu se face descentralizarea, ci abia după doi ani de la intrarea în vigoare încep procedurile

„Prin noua lege nu se face descentralizarea. Prin noua lege se prevede că, la doi ani de la intrarea în vigoare a legii, vor fi inițiate aceste procese de descentralizare…
Vezi articolul