VIDEO Președintele Franței: Din 11 mai vom redeschide treptat creşele, şcolile, colegiile şi liceele. În universități, cursurile nu se vor relua fizic decât în vară

2.276 de vizualizări
Emmanuel Macron / Foto: Elysee.fr
„Din 11 mai vom redeschide treptat creșele, școlile, colegiile și liceele”, a declarat preşedintele Emmanuel Macron. Într-un discurs în care a anunțat că după data de 11 mai Franța va reveni la normal dacă până la această dată de 11 mai va menține cea mai strictă izolare.

Într-un discurs televizat, al patrulea în ultimele săptămâni, președintele a declarat că epidemia nu este stăpânită. Motiv pentru care carantina trebuie prelungită până pe 11 mai. Ieșirea din carantină va avea loc progresiv și va începe cu unitățile de învățământ.

„Cea mai strictă izolare trebuie să continue până luni, 11 mai (…) nu va fi posibil decât dacă vom continua să fim civici, responsabili, să respectăm regulile şi dacă răspândirea virusului va continua să încetinească”, a declarat Macron.

„Din 11 mai vom redeschide treptat creșe, școli, colegii și licee.

Aceasta este o prioritate pentru mine, deoarece situația actuală crește inegalitățile. Prea mulți copii, în special în cartierele de muncitori și în mediul rural, sunt lipsiți de școală fără acces la tehnologia digitală și nu pot fi ajutați în același mod de părinți.

În această perioadă, inegalitățile provocate de locuire, inegalitățile dintre familii sunt și mai accentuate.

Acesta este motivul pentru care copiii noștri trebuie să-și poată găsi drumul înapoi la școală.

Guvernul, prin consultări, va trebui să elaboreze reguli specifice: să organizeze timpul și spațiul în mod diferit, să ne protejeze bine profesorii și copiii noștri, cu echipamentul necesar.

Pentru studenții din învățământul superior, cursurile nu se vor relua fizic decât în vară. Guvernul va specifica pentru fiecare buna organizare care va fi necesară, în special pentru examinări și concursuri,” a explicat Macron.

Ultimul bilanț indică aproape 15 000 de decese din cauza coronavirusului în Franța. În ultimele 24 de ore au murit 335 de oameni în spitale comparativ cu 310 decese înregistrate duminică în spitale, anunță Ministerul Sănătății de la Paris.

FOTO: Captura Elysee.fr

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Jurnalista Emilia Șercan: Am primit un mesaj de amenințare cu moartea. De trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție

Jurnalista Emilia Șercan scrie, într-o postare pe Facebook, că a sesizat poliția după ce luni seara a primit un mesaj de amenințare cu moartea, potrivit G4Media.ro. Șercan precizează că a…
Vezi articolul
Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, despre depolitizarea inspectoratelor școlare prin concurs: „Discuția e greșită cap-coadă pentru că operează cu concepte aplicabile doar în rai. Soluția corectă în practică, dar nepopulară, este politizarea conducerii inspectoratelor”

„Orice “depolitizare” faci azi, puterea de mâine poate să politizeze la loc. Credeți că PSD se împiedică de așa ceva? Cu o conducere politizată a inspectoratelor oamenii știu clar cine…
Vezi articolul