VIDEO Profesoară suspendată și cercetată disciplinar la Universitatea de Medicina din București, după ce și-a umilit studenții și le-a cerut să i se adreseze cu „doamna Doctor” la orele online, făcându-i „proști” și „răi”

38.711 vizualizări
Examenele pentru admiterea la Medicină Carol Davila
Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București / Foto: Facebook.com
O profesoară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a fost suspendată din activitate și este supusă unei anchete interne a univesității după ce a apărut în mediul online un video în care cadrul didactic are o discuție cu studenții, la orele online, potrivit rectorului UMF Viorel Jinga. Acesta a declarat pentru Edupedu.ro că “este o situație regretabilă”.

Ea le-a cerut rând pe rând studenților să o numească după titulatura de doctor, însă de fiecare dată când întreba umilitor câte un student cum i se adresează, îi reproșa că nu e bine și schimba formula de adresare. În video se mai aude cum își face studenții „proști” și „răi”.

Înregistrarea a ajuns de pe internet în atenția presei, iar conducerea universității a decis suspendarea activității profesoarei și crearea unei comisii de anchetă care va analiza activitatea didactică a acesteia, a declarat pentru Edupedu.ro rectorul UMF Carol Davila, Viorel Jinga.

„Este o situație regretabilă, a fost suspendată activitatea didactică și s-a creat o comisie de analiză formată din reprezentanți ai Rectoratului și ai Facultății de Medicină, disciplina Biologie Celulară, Moleculară şi Histologie care va analiza activitatea didactică online la această disciplină. Eu nu știu ca profesoara să fi avut astfel de antecedente, analizăm acum”, a spus Jinga pentru Edupedu.ro.

În ceea ce proivește zvonurile apărute online conform cărora profesoara ar suferi de o afecțiune psihică, rectorul a spus că nu există niciun act doveditor pentru așa ceva.

„Nu are acte doveditoare că ar avea o condiție psihică, în dosarul medical nu apar internări sau vreo afecțiune psihică. Noi nu evaluăm psihologic în cadrul anchetei, doar Medicina Muncii poate face asta”, a mai spus Jinga.

„Pentru că mi-am luat doctoratul la o vârstă foarte tânără şi cu mari eforturi vă pretind din acest moment celor două grupe, sau cel puţin celor care nu vor să se înjosească, să mă numiţi doamna doctor Mădălina Adam. Vreau să aud dacă s-a reţinut. Stai puţin ca ăştia sunt foarte proşti sau foarte răi”, se aude la începutul înregistrării.

Apoi, când o studentă o numește „doamna doctor Mădălina Adam”, profesoara cere să fie numită „doamna doctor Adam”.

„Sunt de două ori doctor și nu stau să îmi înșir toate prenumele cu voi!”, spune medicul pe un ton umilitor.

Spre final își întreabă studenții cum i s-ar adresa dacă ar întâlni-o pe stradă. Un student îi răspunde că i s-ar adresa pe stradă cu titulatura „doamna doctor Mădălina Adam”. „Aici greșești profund și sunt foarte jignită! Altă părere!”, i-a răspuns profesoara.

Foto: Facebook.com


34 comments
  1. Doamna doctor madalina adam nu este bolnava psihic, este doar un alt produs trist al comportamentului arogant balcanic, in care frustrarile personale se cara la servici, si se aplica putina putere si influenta atunci cand se poate. E trist, pentru ca astfel de comportament e previzibil la oamenii cu nivel scazut de educatie, si te-ai astepta la un alt fel de clasa si eleganta din partea unui cadru medical si profesor. Dar din pacate, fudulia si prostia lovesc in toate clasele sociale.
    Apelativul “doamna” este o forma de respect prin el insusi. “doctor” este un titlu. Cand acesti elevi o apeleaza pe duduie cu “doamna” isi arata automat respectul, ceea ce sincer, nu pare ca il merita.
    O persoana inteligenta, educata, care formeaza generatii de studenti trebuie sa aiba modestie, un fel retinut, si sa impuna respect prin ceea ce are de oferit, nu prin titulaturi pompoase. Partea trista e ca, o persoana care impune astfel de cerinte, nu va intelege niciodata nivelul de ridicol in care a cazut, nu va simti jena sau rusine, ci va continua sa-si propage “metodele” infectand un sistem care ar putea avea o sansa in absenta acestor exemplare.
    Traiesc afara si am facut mai multe nivele de invatamant superior in trei universitati diferite. Profesorilor le spuneam pe numele mic, nu a avut nimeni pretentia sa ii fie facut cultul personalitatii, dar vorbim de alt set de civilizatie si educatie. In romania academica, inca dam spaga, lingem parti dorsale, tremuram pe coridoare, si domnim, si doctoram asa cum ni se comanda, pentru ca inca mai exista persoane ( cititi comentariul de mai sus) care au convingerea ca aceasta duduie face educatie, si ii pregateste pe acesti studenti pentru viata.

  2. Buna ziua, din pacate acesta nu ese un caz singular. Si la arhitectura exista cadre didactice care se comporta abuziv sau care favorizeaza (sau defavorizeaza) studentii in functie de avantaje materiale sau simpatii in locul unei aprecieri obiective. Aceste malformatii din sistem sunt cunoscute de cei implicati ( corpul didactic si studenti ) dar nimeni nu face nimica pentru a nu isi periclita propria pozitie, practic s-a produs un fel de “clan” profesoral inpenetrabil si autoprotejat. Probabil ca lucrurile nu se vor schimba nici in urma cazului dr. Adam, se va lua o masura de fatada, probabil temporara si apoi lucrurile vor continua ca si pana acum. Asemeni cazului Hexifarma (cei care lucreaza in domeniu stiu ca sunt zeci de “hexifarme” care spoliaza bugetul de sanatate, avand deobicei patroni “gradati”) . Asadar singurul efect este spectacolul de circ, de moment.

  3. Dacă ați ascultat înregistrarea, ați sesizat că de la un student la altul nu mai era valabila formula de adresare stabilita. Dacă ai pretenția ca studenții sa ți se adreseze într-un anumit fel, transezi în doua minute problema.

  4. O solutie ar fi ca la o disciplina sa nu mai tina cursurile doar un singur cadru didactic. S-ar crea astfel competiție, profesorii ar fi mult mai atenți la a tul didactic, la sfarsit de curs vine si feedback-ul. Cand iei calificativ mai slab decat colegul sau colegii tai, simti frisoane pe sira spinării. Este o metoda si e testată in viata reala.

  5. Este exemplul perfect pentru interzicerea inregistrarii cursurilor .
    50% din profesori nu au ce cauta in invatamant.Profesori care nu-si cunosc propia materie,profesori fara prestanta ,profesori nepasatori.
    La noi reforma in invatamant sa inteles doar prin cresterea salariilor.

  6. Persoana are sigur probleme psihice .
    Are nevoie de ajutor medical.
    Angajatorul trebuie sa ia in serios controlul psihiatric la angajarea cadrelor didactice.

  7. A fost profesoara mea pana acum… Luni s-a luat de noi si a inceput sa dea oameni afara de la ora pentru ca s-a enervat ca nu i-am zis la multi ani ca cica o cheama Mihaela:))) Ea a mai fost suspendata acum un an pentru ca a inchuiat niste studenti in laborator, dar a amenintat ca se arunca de pe facultate asa ca astia de la UMF au bagat-o la loc. Oricum nu era pe treaba ei femeia, n-a inteles nimeni mai nimic din ce ne-a predat, nu prea avea sens ce zicea:)

  8. Era demn si uman din partea celor care au lansat filmulețul sa il trimit conducerii, înainte de a il lansa în spatiu public. Dacă într-adevăr doamna profesor sufera de o tulburare psihică, supunand-o oprobiului public acesti tineri i-au facut un rau foarte mare. Sper ca asta sa fie doar din cauza imaturitatii si lipsei de experienta de viata. Altfel, lipsa aceasta de empatie nu face cinste si arunca un semn de intrebare asupra calității umane dar si profesionale a acestor studenți, viitori medici.

    1. Se pare ca aceasta doamna doctor nu era la prima abatere, lucru confirmat si de studentii. E o mare rusine faptul ca UMF Carol Davila a accepta in trecut sa o tina in functie, desi are mari probleme psihice. Si daca s-ar face verificari probabil ca tot ce a predat este un mare ghiveci. Este normal sa avem viitor medici slab pregatiti din cauza unor asemenea personaje??? Din pacate pt dansa daca acest film nu era facut public probabil ca s-ar fi musamalizat din nou totul.

  9. Este trist pur si simplu femeia are ceva probleme la mansarada….ori e beata,drogata ori are personalitate bipolara.Trist!

  10. Mi e mila și în același timp mi e scarba de femeia asta, ma întreb ce frustrări si umilințe au generat comportamentul ei reprobabil. Josnicia ei ii anulează orice merit. Deși ma îndoiesc ca are vreunul…

  11. Puteti încerca sa scoateti in evidenta si alte specimene, similare prin nepasare, de la aceeași catedră, dar si la altele, inzestrate cu nepăsare maximă pentru cursuri sau studenti. Va dau un pont, Draghia…

  12. Profesor,medic și bugetar…adică gunoi la puterea a 3-a..
    Bănuiesc că este plătită prost, de acolo și harfele de somitate….

  13. Intelegeti de ce cadrele didactice au insistat cu disperare sa nu se inregistreze ce se intampla la cursurile on-line?
    Sper sa aiba loc o epurare maxima, rapida si fara regrete din sistemul educational romanesc … cred ca suntem tara cu procentul cel mai mare de “doctori” pe milimetrul patrat, in conditiile in care sistemul universitar romanesc este undeva in jurul locului 1000 in topul mondial, iar statistica vorbeste de peste 40% analfabeti functional….
    Evident, aceasta s-a intamplat si continua sa se intample pentru ca, cu cat ai o hartie cu stampila de la o scoala, nu conteaza care, cu atat sistemul functionaresc roman castiga un spor in plus …
    E o mizerie care nu va disparea prea curand, pentru ca aceasta mizerie este scrisa in legi, care trebuie aplicate pana la abrogarea sau la modificarea lor … chestia cu “drepturile castigate” nu vizeaza doar banii in plus (salariu/indemnizatie/pensie), ci si statutul social (tupeul madamei din filmulet nu ar fi existat daca nu ar fi stiut ca exista legi care i-au “permis” ani de-a randul sa se manifeste astfel … e suspecta insa leaota anterioara de studenti care au acceptat sa-i faca pe plac madamei, iar acum, probabil, si ei au acelasi gen de manifestari, ca doar au avut dascal bun de urmat …).

    1. Sunt sigură că tot cineva din “grupul” ei a înregistrat și a dat înregistrarea mai departe.Cineva care avea o ranchiună sau ii vrea locul.

        1. Proastă nu are cum sa fie.Ranchiuna:nu știi cu cine a avut conflicte.
          Mă dezamăgește rezolvarea găsită de viitori medici chirurgi,neurologi,psihiatri.Tinerii aceștia geniali(pentru că mulți sunt olimpici, premianți etc),elita aceasta n-a dat dovadă de ceea ce are nevoie un viitor doctor:empatie și tact.
          Asta ,draga doamnă,e dovada că cei 7 ani de acasă nu țin nici de diplome,nici de altceva.

    2. Mie nu mi se pare nici bolnava psihic, nici vulgara. Mi se pare ca ii pregateste profesional, iar profesia lor va fi de medici si ii invata cum sa salute si sa raspunda la salutul medic-pacient sau medic-coleg medic etc. Si se asigura ca a inteles fiecare. Cum, eu, daca intr-una din ore imi fac 2 minute timp sa invat copiii cum sa salute sau sa numeasca un profesor, un medic sunt bolnav psihic? Bolnavi psihici sunteti voi care ganditi astfel. Elevii aceia sunt viitori medici, nu le spune nimic gresit, nu tipa, nu jigneste. Comisia din universitate este profund aservita daca a dat femeia afara pentru asa ceva, mai ales ca sustine ca nu a avut abateri, reclamatii, avertismente. Brusc dupa 30 de ani de munca a devenit o nebuna? Cat de lipsiti de coloana vertebrala sunteti…

      1. Nu a avut abateri in urma cu un an cand a sechestrat doua grupe de studenti timp de mai multe ore cu cheia intr-un laborator? Sechestrare care a necesitat interventia politiei si tot UMFCD a musamalizat si cazul respectiv. Foarte aservita comisia care doar obligata de presa a luat in sfarsit masuri….

      2. În sfârșit un comentariu pertinent. Ca sa nu mai amintim că tinerii din ziua de azi nici nu stiu, majoritatea, cum sa se adreseze adulților si mai ales celor din domeniul academic. Se dorește ca elevii si studentii sa se adreseze unii altora pe numele mic. Ca cică am mâncat din aceeași teică si deci sa ne tragem de șireturi.

      3. Domnule Cristinel,

        Doar tipatul si urletele se includ intr-un comportament neprofesional. In primul rand te rog fi atent la discursul doamnei, cat e de aberant si de lipsit de coerenta.
        Aroganta si emfaza penibila cu care vorbeste nu sunte demne nici de un profesor nici de un doctor.
        Te invit sa inveti ce inseamna a avea coloana vertebrala. Si da, cineva care insista atat de mult pe un subiect atat de trivial cu niste studenti de peste 18 ani are niste probleme grave. Faptul ca empatizaezi cu dansa ma face sa cred ca e posibil ca nici matale sa nu stii sa faci discernamant intre respectul unui profesor /doctor fata de elevi/studenti si niste accese cretine de megalomanie si aroganta penibila.

    3. Buna seara,
      Sunt un fost cadru didactic de la Politehnica (18 ani vechime in satele catedrei), din 2008 lucrez in sectorul privat.
      Asazi am avut o discutie telefonica cu un fost coleg mai tanar, ce se plangea ca pentru sistemul online, trebuie sa munceasca sa-si pregateasca orele!!!

      Subscriu, fara nicio remuscare demersului dumneavoastra de a se analiza activitatea cadrelor didactice si de ase lua masuri drastice.

      Pandemia aceasta, cu toate dezvantajele, a adus si unele beneficii. Toti elevii si studentii sunt in banca intaia. Si nu mai sunt asa timorati la interactionea cu cadrele didactice ce se cred un fel de semizei.

      La urma urmei, cat factureaza cine le deconteaza prestatia la sfarsitul zilei???

      Ia sa introducem niste chestionare (inteligente) de ffedback si din partea copiilor/studentilor si parintilor.

      Eu sunt obligat a dupa o instruire sa completez astfel de chestionare. Basca sa facturez toate serviciile prestate.

      Ei, asa si invatamantul va deveni un domeniu competitiv si mult mai creativ.

      de fapt, problema rezida in acelasi principu de baza:

      Promovarea valorilor pe criterii eficiente si obiective!!!

  14. Cam acesta-i sistemul educational românesc, la toate nivelurile! Dezaxați sau doar simplii micro-gangsteri, dascălii își permit orice… instituțiile, toate, de-a lungul celor 30 de ani au ascuns abuzurile și au ptotejat nemernicia, în toate formele. Sigur, tinerilor le era teamă de repercusiunile dublei (în capul ei aerat) doctorițe, însă mizeria este atotcuprinzătoare. Ca și în toate celelalte domenii, este de condamnat să fii un om normal în această țară grețoasă! Părerea mea.

      1. Dom’le, lasa-ma cu povestile. Rectorul sustine ca nu si nu e tampit sa sustina asa ceva daca nu exista documente: plangeri scrise, internari, diagnostice, tratamente specifice. Radio sant putin intereseaza intr o speta atat de delicata in care viata si serviciul unui om depind numai si numai de documente oficiale, nu de mitologia universitara si mentalul cectiv alterat de parerile subiective ale studentilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protecția mediului, dezvoltarea sustenabilă și esențializarea culturii în Europa post-pandemică, ideile proiectelor premiate de Universitatea din București în cadrul Local CIVIS Days 2021

Protecția mediului, dezvoltarea sustenabilă și esențializarea culturii în Europa post-pandemică, sunt câteva dintre ideile proiectelor premiate de Universitatea din București în cadrul Local CIVIS Days 2021, anunță instituția. Seria de…
Vezi articolul

Cadourile lui Iohannis, pe final de mandat: îi decorează cu ordinul „Steaua României” pe fostul ministru Sorin Cîmpeanu, demisionat în urma unui scandal de plagiat, și cu „Serviciul Credincios” pe Mihnea Costoiu, condamnat cu suspendare în dosarul Baza Cutezătorii, dar scăpat ulterior prin prescripție

Președintele Klaus Iohannis i-a decorat pe foștii miniștri de la educație Sorin Cîmpeanu și Mihnea Costoiu, pe fostul președinte ARACIS Mădălin Bunoiu, pe secretarul de stat Gigel Paraschiv, alături de…
Vezi articolul

BREAKING Instituția-cheie în analizarea plagiatelor este desființată în proiectul Legii educației, în plin scandal de plagiat la adresa premierului. Nicolae Ciucă “a validat“ proiectul de lege și va scăpa de analiza CNATDCU dacă legea intră în vigoare

Instituția esențială în analizarea plagiatelor este desființată prin reorganizare și pierderea atribuțiilor specifice, în Proiectul Legii învățământului superior, document care are aprobarea oficială a președintelui Klaus Iohannis și care a…
Vezi articolul

LISTĂ 20 de proiecte admise pentru finanțare în apelul privind infrastructura universitară / Construirea unui cămin studențesc nou în Regie, proiectul cu cel mai mare punctaj

Lista cu cele 20 de proiecte admise pentru finanțare din apelul „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului” a fost publicată de Ministerul Educației. Printre proiectele admise se numără…
Vezi articolul