VIDEO Protest al elevilor în fața Ministerului Educației, după modificarea criteriilor de acordare a burselor școlare

3.312 vizualizări
Foto: captură video Live
Mai mulţi elevi protestează joi în faţa Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de modificarea criteriilor de acordare a burselor, scrie Agerpres. Elevii scandează: “Vrem bursele înapoi!”, “Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”, “Elevii vor bursele!”, “Demisia!”, “Minciunile se plătesc, elevii ies la protest”. Imagini LIVE sunt transmise de Asociația Elevilor din Constanța.

„Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Asociaţiei Vâlcene a Elevilor şi Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov vor fi prezenţi în faţa Ministerului Educaţiei pentru a protesta împotriva modificării criteriilor de acordare a burselor, tăierii burselor a peste 700 000 de elevi, precum şi a solicita mărirea costului standard per elev”, anunţau reprezentanţii asociaţiilor de elevi.

Mai multe asociaţii ale elevilor anunţau, miercuri, că vor ataca în instanţă ordinul prin care se modifică pragul mediei pentru acordarea burselor de merit, de la 8.50 la 9.50.

Potrivit unui comunicat transmis de Asociaţia Elevilor Constanţa, iniţiativa este susţinută de Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETm).


4 comentarii
  1. Sindicatele plătite de profesori. Cel mai bun serviciu! Al doilea minister! Un profesor până la pensie plătește cam 25-30.000 RON. Sunt ceva bani care plătesc președintele gras să ne ducă de nas ca lumea. Aceste motive puteau constitui un protest spontan în toată țara! La noi sindicatele au această „tehnică” de liniștire a oamenilor… Mi se par nu inutile ci contraproductive.

  2. Poate rezolva elevii problema PIB-ului din educatie ceea ce sindicatele nu au reusit sa faca de 20 de ani. Sindicatele stau tot timpul la cutie daca era un PIB mai mare erau bani de burse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

„Mi-e teamă că vom fi obligați să acceptăm un număr prea mare de elevi care vor repeta, vrând-nevrând, anul școlar”, spune Ministrul Educației: În localitățile care intră în carantină „ne vedem puși cumva cu spatele la zid”

„Mi-e teamă că vom fi obligați să acceptăm un număr prea mare de elevi care vor repeta, vrând-nevrând, anul școlar”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință online organizată…
Vezi articolul