VIDEO Protest la Liceul Pedagogic din Timișoara: elevii cer să poată ieși în pauze din curtea școlii

505 vizualizări

Protest la Liceul Pedagogic din Timișoara, unde elevii au cerut să poată ieși din incinta școlii, în pauze, pentru a merge să-și cumpere de mâncare sau alte lucruri, scrie Timis Online. Elevii spun că, acum, pot să facă acest lucru numai în pauza mare, la cerere.

Protestul a avut loc joi dimineață, iar elevii au strigat „Vrem schimbare!”. Antonia Pup, membră a Consiliului Județean al Elevilor Timiș și elevă a Liceului Pedagogic din Timișoara, a declarat că „au participat aproximativ 250-300 de elevi la protest. Am protestat pentru dreptul elevilor majori de a părăsi școala, dar și pentru respectarea tuturor prevederilor stipulate în statutul elevului, act normativ care pentru decidenți a reprezentat ceva ce le-a intrat pe o ureche și le-a ieșit pe cealaltă”, relatează Timis Online.

Inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu spune că „avem acte normative care ne obligă să protejăm elevii, să avem grijă de securitatea lor în incinta școlii, noi răspundem de viața lor și de siguranța lor cât timp ei sunt la școală și nu este firesc ca o măsură care nu face altceva decât să-i protejeze să poată să ducă la o asemenea revoltă și nemulțumire.”

Foto: Captură Youtube Tion.ro


1 comentariu
  1. Cat pe aci sa zic: bravo! Credeam ca vor si ei sa iasa in curte, la aer curat si la jucat mingea. Cand colo… Ei vor sa aiba mai multe “oprotunitati” de chiul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like