VIDEO Șase luni, zece cărți și o „bătălie”. Un concurs lansat de biblioteca din Cluj în urmă cu nouă ani îi provoacă pe tineri să citească / Ilinca Seleușan, câștigătoare în acest an: „Prin lectură trăiești experiențe pe care nu le poți avea în viața de zi cu zi”

521 de vizualizări
Foto: Pexels.com
În urmă cu nouă ani, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj lansa un concurs inedit pentru cititori. Pornit de la o experiență americană, concursul „Bătălia cărților” a devenit național, fiind organizat de numeroase biblioteci din țară. Ilinca Seleușan, elevă la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a câștigat în acest an competiția clujeană de la categoria 14-18 ani și a stat de vorbă cu G4Media/ENTR despre cum a descoperit biblioteca și cum a ajuns să iubească lectura.

„La biblioteca publică am ajuns prin mama, pentru că ea a fost profesoară de română și îmi tot povestea cum își ducea clasele la bibliotecă, cum îi ducea și pe frații mei. Și știu că eram mică și am văzut clădirea destul de impunătoare de la biblioteca „Octavian Goga” din Cluj și am intrat cu mama. Voia mama să rezolve ceva și m-am dus la secțiunea pentru copii și, pur și simplu, când am văzut că sunt așa multe cărți acolo, erau și oameni foarte simțiți… Mi-a plăcut foarte mult atmosfera. Și anul trecut, în perioada tezelor, mă duceam la bibliotecă să învăț, pentru că era o atmosferă prielnică pentru învățat.”

Ilinca spune că s-a înscris la concurs din dorința de a împărtăși experiența lecturii: „să arăt și altora câte poți câștiga din lectură și cât de departe te poate duce lectura în general”.

„Eu cred că din lectură ai foarte multe de câștigat și prin faptul că poți să vizualizezi cum vedeau alți oameni lumea, de exemplu autorii, să te pui în pielea personajelor și să trăiești experiențe pe care nu le poți trăi în viața de zi cu zi”, explică ea.

VIDEO și articolul integral, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Peste 800 de elevi și profesorii lor din 7 școli rurale din județul Prahova au acum acces la condiții sanitare mai bune și la infrastructură de colectare separată / În fiecare școală profesorii le-au spus elevilor cât de importante sunt regulile de igienă și respectul pentru mediu (P)

Elevii din mai multe școli din mediul rural, din județul Prahova, învață acum în școli mai moderne, cu grupuri sanitare renovate și infrastructură pentru colectarea separată, pe două fracții, a…
Vezi articolul

Triaj epidemiologic zilnic în toate școlile, la începutul orelor – Ministerul Educației cere inspectoratelor să monitorizeze îmbolnăvirile prin gripă

Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare să monitorizeze evoluția cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în școli și grădinițe. “Astfel, în toate școlile din țară, se va efectua…
Vezi articolul