VIDEO Scenariile luate în considerare de Ministerul Educației pentru începerea școlii pe 8 noiembrie. Sorin Ion, secretar de stat: Școala online e ultima opțiune pe care o avem

121.432 de vizualizări
Conferință CNCCI / Foto: Edupedu.ro
Prima opțiune este revenirea fizică a copiilor la școală, pe 8 noiembrie, potrivit secretarului de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion. Revenirea ar urma să se producă în condițiile prevăzute deja de regulile în vigoare stabilite prin ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației. Secretarul de stat a declarat, la conferința de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), că „școala online este ultima opțiune pe care o avem”.

Reporter: Cu ce scenarii lucrați pentru revenire peste o săptămână? Ce luați în calcul? Părinții vor să știe din timp.

Sorin Ion: În funcție de datele de la acel moment, putem opta fie pentru învățământ față în față, în condițiile ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, în vigoare, fie învățământul online, dar asta este, din nou, ultima opțiune pe care ne-o dorim.”

 • Întrebat ce se va întâmpla în situația revenirii unul nou val de infectări, în primăvară, oficialul a spus că „este foarte important pentru noi să încercăm să ne adaptăm cât mai bine la situație, acum un an spre exemplu nu ne-am fi putut imagina că în toamna lui 2021 vom fi în această situație… situația este destul de imprevizibilă, deci nu pot să răspund la acest moment ce facem la anul în primăvară, pentru că nu știe nimeni”.

„Este foarte important pentru noi să încercăm să ne adaptăm cât mai bine la situație. Acum un an, de pildă, nu ne-am fi putut imagina că în toamna lui 2021 vom fi în această situație, prin urmare nu facem decât să încercăm să ne adaptăm la situație pentru că, așa cum știm cu toții, este destul de imprevizibilă. Deci nu pot să răspund la acest moment ce facem la anul în primăvară, pentru că nu știe nimeni”.

Sorin Ion a răspuns și acuzațiilor venite din partea reprezentanților părinților, care susțin că prin vacanța de 2 săptămâni „s-a urmărit, de fapt, reducerea costurilor cu salariile profesorilor, a cheltuielilor cu utilitățile unităților de învățământ și eliminarea obligativității acordării de zile libere plătite”.

„Întreținerea școlilor nu scade semnificativ, pentru că în această perioadă personalul didactic, nedidactic și didactic auxiliar nu are obligația să-și ia concediu, prin urmare pot merge la școală astfel încât școlile nu sunt închise. În ceea ce privește plata pentru părinți, nu este în sarcina Ministerului Educației, prin urmare noi nu am luat în calcul la factorii care au dus la această decizie, nu am luat în calcul acest lucru”, a declarat Sorin Ion.

La aceeași conferință, directorul din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol, a declarat că „nu există studii care arată că trimiterea elevilor în vacanță reduce mobilitatea, ci din contră”, spunând că nu a dat nicio recomandare în privința închiderii școlilor.


39 comments
 1. Copiii se infecteaza de zor, unii se recupereaza greu. Cu ce strica online-ul?? Sectiile sunt pline de copii. Fetita mea e chiar acum in carantina, iar eu lucrez, ONLINE, si mergem mai departe. Sunt profesori nevaccinati si infectati (sa ii obligam sa se vaccineze daca suntem asa zelosi). Deci fizic cu orice pret si scapa cine poate?…

 2. Niște idioți! Incapabili să proiecteze o situație și să imagineze soluții. Veșnic luați prin surprindere, ei încearcă să se adapteze precum organismele primare. Vai de capul nostru cu așa oameni la cârmă!

 3. Școala online e cea mai proasta soluție la momentul actual. Avem vaccinuri și handicapații de părinți refuza in continuare să-si vaccineze odraslele pe motiv că rămân vai draga copii impotenti. Unii oameni din tara asta chiar merita sa rămână impotenți la cat de prosti și idioți sunt, sa nu mai transmită prostia românească mai departe la alte și alte generații.

 4. Ministru de 2 bani, un arogant, îngâmfat, a distrus copii de când este el mare șef la învățământ. La fel și ceilalți din conducerea tarii. Nu i interesează decât ciolanul, cum sa și umplere ei buzunarele cât mai mult și mai repede. Școală nu i interereseaza, cu cât sunt mai mulți analfabeți în tara cu atât mai bine sa i poate manipula ei cum vor. Conducere de ca..t. RUSINE

 5. Fara scoala on line. Copiii sunt peste tot. Prin parcuri, pe strazi. Ca sunt in vacanta. Felicit pe dl Cîmpeanu si dl Ion Sorin ca militeaza pentru școala in format fizic! Parintii carora le convine scoala on line sunt cei ce isi doresc sa fie platiti fara sa faca nimic. Daca vreti sa nu mai fie analfabeti si va doriti ca propriii copii sa ajunga cineva, hai la școală!
  Lasati lenea! Lasati lipsa de responsabilitate si purtati va ca niste adulti responsabili. Altfel, pierdeti generatii!

  1. Pe 29 scoala online e ultima solutie si va fi descentralizat, pe 30 scoala online pana la batranete sub 6 la mie national. Si acum e peste 10 la mie. In visele lui Ciucao sa fie national sub 6. Poate in 8 luni. In conditiile in care in tara mii de scoli s-au inchis pe rate sub 1 la mie sau sub 3 la mie. Sper sa fie doar un foc de paie…

  1. Doamna sa ne plateasca salariile, remedialele, cheltuielile si apoi intram la ore online. Pana atunci: sanatate si virtute, eu mi-am luat talpasita si plec din sistem. Imi trebuie si bani din salariu. Mai trebuie sa si traim, mancam, platim intretinere,cheltuieli..toate de 3 ori mai scumpe.Auf wiedersehen, herr President(sau cum s-o scrie). Predati dumneavoastra si cu prima doamna cat sunteti la piramide. Eu sunt in Romania si daca ma ciupesc sunt inca aici.

 6. Eu sunt pro online…. hibridul este o aberație!
  Din 30 de clase , 5 sunt online, datorita unui caz covid confirmat în clasa. ..
  A crescut incidenta peste 6 , închidem școlile, plătim părinții sa stea cu copiii acasă (lipsa finanțelor a determinat aceasta vacanta forțată).
  Nu am respectat legea, am ajuns cu elevii la terapie intensivă, acum e mai bine dle ministru? ???

 7. În data de 8 noiembrie, cam la cât scade incidenta(o ajunge sub 6/mie în câteva zile sau nu ne mai intereseaza-daca e în scădere,mergem oricum la scoala).Se mai fac 2 săptămâni de scoala și apoi închidem tot în decembrie-facem treabă!

 8. Cu siguranta vor creste cazurile dacă se deschid școlile, este la mintea cocosului ca acolo unde sunt locuri aglomerate contactează virusul mult mai repede și se transmite mai ușor. Sunt 30 de elevi intr-o sala de clasa minuscula ,abia pot respira și fără masti ,este un chin pt copii ,un stres enorm pt cei mici și pt părinți. A fost foarte bine cu școala online ,trebuie sa se adapteze și sistemul de învățământ la noua generație. Ei, cei mici s-au adaptat perfect ;cine vrea sa învețe o face și online .Care e fixatia acestor criminali( în special Campeanu)de a vedea copiii fizic în scoli ,de a -i amenință cu tăierea vacantei de sărbători, cu teze (din ce sa dea teze ?chiar el spunea cât s-a pierdut din materie)..mergeau copiii și stăteau singuri câte dou-trei ore pt ca erau profesori acasă infectați…nu era mai bine online?Acest Cameanu este un om bolnav care vrea sa chinuie copiii ,sa le taie inclusiv bursele celor care au medii între 8,50 și 9,50 care din punctul meu de vedere sunt medii bune ,copii buni și ar merita susținuți și încurajați, acest imbecil care a imbolnavit elevi ,dascăli, familii întregi doar pt ca vrea el scoala fizică și la 20 la mia de infectari ,acest malefic care uraste copiii trebuie sa plătească!!!Tot acest “ministru”a lăsat facultatile deschise ,prezenta fizică unde este riscul exact ca și în scoli ,în marile centre universitare unde sunt mii de studenți, unde circula cu mijloace de transport în comun stând ca sardelele (nu au studenții masina privata cum are Tampeanu ),acest criminal trebuia sa ia masuri în primul rand pt sănătatea elevilor ,studenților, a dascălilor. Sunt multe de spus și se pare ca vorbim degeaba pt ca ei în continuare fac planuri după bunul plac continuând acest genocid

  1. decizia de a se lasa facultatile deschise,fizic,a fost una dintre cele mai bune decizii din ultimul timp luate in Romania.Eu unul ,daca pe viitor voi avea nevoie de o operatie mai complicata,nu as dori sa fiu operat de un medic cu facultate facuta doar online de exemplu.Dumneavoastra da?

 9. Ăștia sunt criminali ! Cum adică nu știau ce va fi în toamna lui 2021 când din vară urlau că vine valul 4? Cum au pregătit ei acest val? Stăm că proștii în casă și murin de frig sau mergem la spital și murim în foc. Oare ce ar trebui să mai facă acești criminali ca să ne trezim?

 10. D-lor ministri, ai educației și sănătății, cum este posibil să vă jucați cu viețile noastre ? Vă asunați și plata ratelor la bănci, pentru urmașii, celor care își pierd viața din cauza deciziilor dv.politice, mai degrabă, decât în favoarea sănătății publice. Eu m- am infecta la școală și am fost intubată. După ceva sechele, trebuie sa revin fizic la școală? Chiar trebuie sa vă asunați și niște procese !

 11. Sacul si-a găsit peticul…
  Ministrul Campeanu cauta mereu cu viclenie un punct slab si aberant in sistemul sanitar, care sa ii sustina planurile gresite si sa il determine in final pe ministrul sanatatii sa ccedeze.

 12. Nu are dreptate dl Sorin Ion: sa se stie ca in scoala unde predau eu am fost obligati la concediu de odihna. Si nu e caz singular. Dar asa mint toti, din obisnuinta sau din necunoastere a situatiei.

  1. ISJ Covasna a dat “verdictul” ca toti profesorii sunt obligati sa-si ia concediu pentru aceste 2 saptamani. Deci despre ce vorbesc sus-pusii nostri?

 13. Scoala online este mai buna decat sa trimiteti iar copiii la școală si sa reinceapa jocul cu trimiterea online 14 zile la un caz de covid in clasa, cu nenorocitul de hibrid cand sunt contacti directi, cu ore de curs tinute de profesori in clase goale…
  Deci mai bine școală online, decat vacanta asta fortata sau decat balamucul care a fost inainte de vacanta fortata. Numai face to face nu a fost bâlciul acela.

 14. NU se poate! Invatamantuyl fara domnul Tampeanu nu poate continua din perspectiva PNL-ului deoarece este imposibil de gasit un om mai ispasit si supus sistemului ca si acest nemernic. De o obedienta nimicitoare, acesta nu calca un milimetru in stanga sau in dreapta fata de cuvantul mai marilor! Asa a rezistat acest buiac si va rezista in continuare spre disperarea Romaniei. Tampeanu va pune pe butuci acest sistem de invatamant, numit ROMANIA EDUCATA! Da! Este o Romanie educata, insa asa cum VOR EI!

 15. D-na Pistol de la INSP minte cum respiră. Pare mai degrabă numită politic decât un adevărat expert in sănătate publică.
  ,,Nu există studii că vacanța reduce mobilitatea, ci din contră”
  Păi dacă nu există studii de unde știe că e așa???

  P.S.
  La 7 zile de la închiderea școlilor din București, incidența a început să scadă.

  N.B. Nu sunt pt închiderea școlilor dar e evident că în orașe este singura soluție viabilă.
  Soluție probată și în valurile epidemice anterioare.

  1. Asa este. A fost buna vacanta si data trecuta. Am avut atunci colegi pozitivi. E in scadere infectarea si in tara. Vaccinares a crescut foarte mult. Au avut si elevii timp de vaccin si profesorii. E un drum promitator.

 16. Tare imi e ca daca nu apare un guvern nou, cu drepturi depline, vacanta va fi prelungita din teama de a nu intra in incapacitate de plata a salariilor profesorilor!
  Guvernul actual nu poate face rectificare bugetara si nu mai sunt bani pentru a plati salariile profesorilor in intregime!

 17. Online de care? Obligat fortat sau descentralizat? Iar bagati scoli cu 2 la mie in online la tara? Nu sunt dispus sa mai investesc un leu din banii mei pe online. Sunt la al treilea laptop, totul e scump. Nu, imi pare rau. Ies din sistem. E ca-n bancul: si batut si cu banii luati. Sper sa aveti inteligenta sa luati decizii corecte. Tataru chiar nu era asa prost…chiar il duce mintea…asa din Husi cum e el…daca nu-l f.teti la cap cum vreti voi, asta face treaba. Nu mai faceti cum va taie capul.

 18. Chiar nu sunteți normali la cap. Trăim în comunism, va jucați în continuare cu viețile noastre. Ne-am saturat de deciziile proaste luate de voi. Școala on-line este o alternativa bună în momentul de criza prin care trece tara noastră. Atât pot sa spun, demisia! 😠

  1. Școala on line nu e bună, e singura decizie bună, sau vreți și de sărbători să stam prin spitale și închiși în case?

   1. Domnule, esti tampit? Eu am lasat toti elevii prezenti, nu aveam bolnavi sau absenti, erau toti in regula. Ce scoala online? Eu nu stiu cum sa-i mai aduc la scoala si voi… Vreti online, faceti voi. Unde e cazul. Unde nu e cazul facem fizic. Nu are nici naiba covid in orasul meu, abia daca sunt 10 cazuri si dumneata zbieri a online? Tara asta se reduce la metropole?? Ia mai lasati-ma, ca m-ati capiat cu online-ul vostru. Iar doamna intubata de Covid sa-si ia medical pentru sechele post-Covid. Ia auzi, sa nu inceapa scoala ca are ea sschele. Inteleg suferinta, suntem empatici, dar sa nu mai extrapolam totul. Putina celeritate nu strica.

     1. Pare primar. Empatic si ”extrapolator”. ”Orasul meu…”'(marca inregistrata dupa ”guvernul meu”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like