VIDEO și FOTO Cîmpeanu către copii: Vă promit că vom face tot ce ne stă în putere pentru ca școala să fie prietenoasă

3.580 de vizualizări
Foto: Sorin Cîmpeanu la redeschiderea Bazei Cireșarii / Facebook.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a promis elevilor, ieri, de Ziua Copilului, la redeschiderea Bazei Cireșarii, că „vom face tot ce ne stă în putere pentru ca școala să fie prietenoasă” și copiii să dobândească competențe.

„Vă promit că vom face tot ce ne stă în putere pentru ca școala să fie prietenoasă, pentru ca voi să puteți să mergeți cu drag la școală, pentru ca voi să vă respectați profesorii, pentru ca voi să dobândiți acele competențe, să învățați acele lucruri care vă sunt utile nu numai în școală, dar care vă vor fi utile, vă asigur, și după ce veți încheia parcursul educațional”, a transmis ministrul Cîmpeanu.

  • Baza Sportivă Cireșarii este sediul Clubului Copiilor Sector 1, unitate de învățământ pentru activități educative. Anul trecut, potrivit unor imagini prezentate de Edupedu.ro, Clubul apărea acoperit de bălării și în mare măsură abandonat.
  • Recent, ministrul a anunțat că palatele copiilor și cluburile sportive, inclusiv Baza Cireșarii, vor trece de la Ministerul Educației la primării, potrivit unui proiect anunțat de Sorin Cîmpeanu. Mai multe detalii aici.

„Sunt foarte bucuros să văd atât de mulți copii. (…) Mă bucur că am putut să exprim gânduri, mă bucur că am putut să le spun la mulți ani tuturor copiilor din România, care merită o copilărie fericită, toți merită o copilărie fericită. (…)”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

În comunicat transmis marți, Ministerul Educației recunoaște că Baza Cireșarii a fost lăsată în paragină în ultimii ani, dar în urma unui parteneriat pro bono cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București au fost realizate lucrări de întreținere și modernizare.

  • Sorin Cîmpeanu este rector suspendat pe perioada mandatului de ministru al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.
  • Ministrul Sorin Cîmpeanu, vicepreședinte PNL, face parte din organizația Sector 1 a partidului.

Ministrul Cîmpeanu a publicat pe pagina sa de Facebook peste 50 de imagini în care apar o parte din copiii și profesorii de la Baza Cireșarii. Iată câteva imagini de la redeschiderea Bazei Cireșarii:

Foto: Sorin Cîmpeanu / Facebook
Foto: Sorin Cîmpeanu / Facebook
Foto: Sorin Cîmpeanu / Facebook
Foto: Sorin Cîmpeanu / Facebook
Foto: Sorin Cîmpeanu / Facebook
Foto: Sorin Cîmpeanu / Facebook

Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a scris pe pagina sa de Facebook despre condițiile în care se afla baza înainte și despre parteneriatul cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMV): „Până în 2021 baza era impracticabilă pentru multe activităţi, iar vegetaţia se dezvoltase necontrolat. Anul trecut, Ministerul Educaţiei a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti”.

Președintele PNL Sector 1 a marcat politic evenimentul deschiderii Bazei Cireșarii: „Îi mulțumesc domnului ministru Sorin Mihai Cimpeanu, colegul nostru de la PNL Sector 1, pentru implicare și rezultate.”

„Colegii mei consilieri PNL Sector 1 vor depune în zilele următoare un proiect de hotărâre de consiliu local prin care cheltuielile aferente gestionării bazei să fie acoperite, cel puțin în parte, din bugetul sectorului 1.”, a mai precizat Sebastian Burduja.

Informații de context

Ministrul Educației a anunțat în august 2021 că amenajarea Bazei Cireșarii din București ar putea fi făcută cu studenții și profesorii de la USAMV.

Pe 8 iulie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand reclama că “PSD și afaceriști apropiați de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireșarii!”, spațiu aflat “într-o fază avansată de degradare”. Ea spunea că mai mulți primari de la Sectorul 1 au încercat să preia de la minister administrarea parcului, dar “toți s-au izbit de ceva. Se numește PSD”, partid pe care îl acuză că “a reușit să ţină închisă această importantă bază sportivă a Capitalei zeci de ani în loc să fie reabilitată de către Primăria Sectorului 1 şi redată circuitului sportiv”.

Video la minutul 5:10:

Citește și:
De 1 Iunie se redeschide Baza Cireșarii, fostul Parc al Copiilor / Prin Ordin de ministru se va realiza un nou teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, vestiare, alei pietonale, spații verzi, instalație pentru iluminat nocturn, iar copiii se vor putea înscrie gratuit la activități sportive
BREAKING Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece de la Ministerul Educației la primării, potrivit unui proiect anunțat de Sorin Cîmpeanu: „Cel puțin 10 ani nu își vor schimba destinația”

1 comment
  1. Promisiuni peste promisiuni si inca ceva…
    Alte promisiuni neonorate.Fapte,vrem fapte.Atat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Foto: Asociatia Speologica Exploratorii

Asociația Speologică Exploratorii lansează proiectul “RuralKarst”, care vizează elevii și profesorii de geografie și de biologie, pentru a-i implica în activități pentru protejarea mediului carstic

Asociația Speologică Exploratorii din orașul Reșița derulează un proiect la nivel național intitulat RuralKarst, care vizează să implice 6.040 de cetățeni din 27 de județe, în marea lor majoritate elevi…
Vezi articolul

Ligia Deca: În contextul actual, a investi în măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei a devenit un imperativ. Avem două direcții de acțiune: asigurarea echilibrului emoțional al elevilor și siguranța lor – VIDEO

România trebuie să investească „în măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei” și aici „avem două direcții de acțiune: asigurarea echilibrului emoțional al elevilor și siguranța lor”, a declarat…
Vezi articolul