VIDEO Spectacole de teatru transmise online gratuit de Teatrul Țăndărică, Gong, Excelsior, “Ion Creangă”, de Ziua internațională a copilului / Plus: Se redeschide Muzeul Antipa

1.342 de vizualizări
Teatrul Gong din Sibiu / Foto: www.festivalultanar.ro
“Oriunde în lume, copiii ne demonstrează forţa şi capacitatea de lider la nivelul lor, militând pentru o lume mai stabilă pentru toţi. Haideţi să îmbunătăţim abordarea şi să ne reasumăm responsabilitatea de a pune copiii pe primul plan”, a transmis secretarul general al ONU, António Guterres, pentru a marca 1 iunie – Ziua Internaţională a a Copilului (“World Children’s Day”).

În România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită pe 1 iunie, la fel ca în aproximativ 50 de ţări. Peste 100 de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite, relatează Agerpres.

Din 2017, în România ziua de 1 iunie este nelucrătoare, după ce în noiembrie 2016 preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a promulgat legea de modificare a Codului muncii prin declararea zilei de 1 iunie – Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Teatrul Gong din Sibiu are un program special pentru 1 iunie, care poate fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției:

⏰ 10:00 – „Misterele Magiei” cu Magicianul Christianis

⏰10:30 – cadou muzical de la Charlie Fălămaș

⏰11:00 – LIVE spectacol “Gagaga și alții ca el” cu Raluca Răduca

⏰13:00 – Atelierul de gătit cu Iulia Cojocaru

⏰17:00 – LIVE Atelierul de Creat Povești – “1 iunie în grădină”, coordonat de Diana Ribana

⏰18:00 – Atelierul de Meșterilit – “Micul meu teatru de păpuși”, cu Aurelia Călinescu

⏰ 19:00 – „Poțiune de alungat virusul” cu Nicoleta Lefter

Agenția de presă citată transmite că Teatrul de Animaţie Ţăndărică transmite gratuit online o serie de spectacole pentru copii, pe pagina oficială a instituţiei.


De asemenea, Teatrul Excelsior are programe online dedicate spectatorilor mici şi mari, deopotrivă: podcasturi inspirate din culisele vieţii de actor, vlogging cu şi pentru adolescenţi, momente de improvizaţie, lecturi din literatura universală pentru copiii de toate vârstele, precum şi multe alte activităţi (re)creative, care pot fi urmărite pe pagina oficială de Youtube sau pe pagina https://www.facebook.com/teatrulexcelsiorbucuresti/. 

La Teatrul “Ion Creangă” deja cincisprezece dintre producţiile create în ultimele stagiuni sunt transmise online pe pagina https://www.facebook.com/TeatrulIonCreanga/.


Tot cu ocazia Zilei internaţionale a copilului, Muzeul “Grigore Antipa” îşi reia activitatea cu publicul, aşteptând copiii să-i treacă pragul, în condiţiile impuse de starea de urgenţă.

“După o lungă despărţire impusă de epidemia de coronavirus, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ îşi deschide porţile într-o zi cu o semnificaţie specială pentru copii. Şi ce cadou mai plăcut poate oferi Muzeul ‘Antipa’ copiilor, de ziua lor, decât redeschiderea sa, pe data de 1 iunie”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USR Tineret, despre propunerea pentru exmatriculare a 45 de studenți de la Drept: Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice / Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării

Reacție surprinzătoare din partea USR Tineret astăzi, în legătură cu cei 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București propuși oficial pentru exmatriculare. Într-o postare publicată…
Vezi articolul

Senatorul USR Ștefan Pălărie o acuză pe Ligia Deca de “o mârșăvie fără seamăn” în cazul ordonanțelor pentru decontarea navetei elevilor, după ce aceasta “decide să dea un alt OUG care să ‘repare’ OUG 50 al celebrului Cîmpeanu”

Senatorul USR Ștefan Pălărie o acuză pe Ligia Deca, ministrul Educației, că “este prost informată de aparatul lăsat în urmă de dl. Cîmpeanu (sau chiar nu înțelege consecințele) și… face…
Vezi articolul