Zeci de copii ai refugiaţilor ucraineni, înscrişi în şcolile din Botoșani în noul an şcolar

124 de vizualizări
Foto: © Ian Allenden | Dreamstime.com
Zeci de elevi ucraineni au fost incluşi în sistemul de învăţământ din Botoşani, începând cu noul an şcolar, care a debutat luni, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Irina Telişcă.

Înscrierea copiilor din Ucraina a fost făcută la cererea părinţilor, care au statut de refugiaţi la Botoşani. in totalul celor 30 de elevi înscrişi, 25 au statut de audienţi, iar cinci sunt înscrişi la activităţi extraşcolare. Şcolile la care aceştia au fost repartizaţi sunt atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Potrivit normelor, elevii care au urmat cursurile într-o unitate de învăţământ din altă ţară pot dobândi calitatea de elev în România numai după recunoaşterea sau echivalarea de către inspectoratele şcolare judeţene, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, respectiv de către minister a studiilor urmate în străinătate şi, după caz, după susţinerea examenelor de diferenţă stabilite în cadrul procedurii de echivalare.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Foto: © Ian Allenden | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

E necesar ca din toamnă să începem anul școlar altfel, anunță ministrul Educației. Anisie: „Toți copiii să poată să vizioneze nu numai lecția predată de profesorul lor la școală, ci și aceeași lecție predată de alt profesor”

E necesar ca din toamnă să începem anul școlar altfel, anunță ministrul Educației, Monica Anisie la Realiatea Plus. Aceasta a spus că a activat articolul din Legea Educației care prevede…
Vezi articolul

Tot mai mulți copii români au ajuns sub pragul de sărăcie în primul an de pandemie. Cei mai expuși sunt copiii cu dizabilități, copiii mamelor minore și cei de etnie romă – Raport Internațional Salvați Copiii

Pentru prima dată în ultimii cinci ani, riscul de sărăcie și excluziunea socială au crescut în rândul copiilor români (36,3%), arată datele unui nou raport al Save the Children. Criza…
Vezi articolul