Zeci de elevi din școala vizitată de Klaus Iohannis la Buzău, folosiți pentru imaginea președintelui: au fost puși să stea în soare ca să-l asculte cum vorbește despre drogurile de la festivalul Saga, pensii, inflație și legile securității. La final, aplauze

5.144 de vizualizări
Klaus Iohannis, cu spatele la copii la școala din Buzau / Sursa: Captura Digi24.ro
“Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătățim întregul cadru pentru școli, să venim cu abordări mai moderne, mai actuale”, a spus președintele Klaus Iohannis în declarațiile de presă făcute după vizita pe care a efectuat-o, marți, la o școală din Buzău. Pe când răspundea întrebărilor presei, câteva zeci de elevi ai instituției de învățământ au fost puși să urmeze un obicei mai puțin modern și actual: au fost aliniați în spatele președintelui, pentru a-l asculta pe acesta, în soare, cum vorbește despre educație de calitate, dar și despre drogurile de la festivalul Saga, venitul minim, inflație sau legile securității. La finalul discursului, ce a inclus chestiuni privind taxa de solidaritate pentru firme, dar și creșterea pensiilor, copiii l-au aplaudat pe șeful statului.

După cum anunțase Administrația Prezidențială, unitatea de învățământ vizitată de președinte împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dar și de alte oficialități, anume Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău, a fost aleasă atât pentru folosirea “componentelor specifice școlilor verzi”, cât și pentru “calitatea educației oferite elevilor”.

Această educație de calitate a inclus, marți, folosirea celor câteva zeci de elevi – însoțiți de câteva profesoare, după cum reiese din imaginile cu declarațiile făcute de președinte – pentru imaginea lui Klaus Iohannis.

Copiii nu au fost prezenți când președintele a avut ceva de spus despre școala lor, ci doar la răspunsurile oferite presei, anume din momentul în care Iohannis vorbea despre drogurile de la Saga. 

Elevii au stat în soare în timp ce șeful statului vorbea cu spatele la ei și cu fața la presă. Klaus Iohannis nu li s-a adresat niciodată în timpul transmisiei, care a durat aproape jumătate de oră.

Iohannis, aplaudat de copii după ce a vorbit aproape jumătate de oră cu spatele la ei / Sursa: Captură Youtube – Administrația Prezidențială

La un moment dat, pe când Iohannis susținea, pe tema proiectelor de legi ale securității, că “nimeni nu-și dorește o restaurație a fostei Securități”, câțiva băieți au început să discute între ei, neinteresați de subiect. Au fost puși la punct și aliniați la loc, rapid, de către o profesoară. 

Șeful statului a mai vorbit, străjuit de copii, despre venitul minim, creșterea pensiilor, inflație, agricultură, declarații ale lui Putin și a răspuns unei singure întrebări referitoare la educație – ce face România Educată pentru a reduce numărul elevilor care nu termină școala.

La final, după ce a răspuns unei întrebări privind taxa de solidaritate pentru firme, Iohannis s-a întors cu fața către elevi, care au început să aplaude.


5 comments
  1. WoW.Ce pot sa zic este WOW.Ce mai președinte avem,sa stea el in soare pentru noi.Asa da domn președinte!

  2. Comunismul, încă nu a murit se pare. Statuia de la Cotroceni, în loc să vb despre educație, de care oricum nu este interesat, vb despre festivaluri de doi lei și despre ce îl interesează strict pe el. Nu l-au interesat, niciodată, copiii, că oricum, nu a făcut copii, nici ca profesor, nici ca “șef” de stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Kitul educațional care i-a făcut pe 90% dintre părinții care l-au primit să se joace mai mult cu copiii lor și care le-a dezvoltat celor mici abilitățile cognitive și creative / Rezultatele unuia dintre cele mai ample studii realizate vreodată în educația timpurie din România: 45% dintre părinți invocă lipsa banilor, ca motiv pentru care nu își trimit copiii la grădiniță, iar 37% spun că discută lunar sau mai rar cu copiii lor

La începutul anului școlar trecut, în septembrie 2022, în peste 700 de comunități defavorizate din 40 de județe a început derularea proiectului „Start în educație“. Timp de un an școlar,…
Vezi articolul