Zeci de școli din și o universitate din Bulgaria, închise marți după amenințările cu bombă. Mai multe secții de votare pentru alegerile de duminică vor fi în școli

119 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Zeci de şcoli şi o universitate de afaceri din Sofia au fost închise marţi după ameninţări cu bombă, cu doar cinci zile înainte ca în Bulgaria să aibă loc alegeri parlamentare, relatează miercuri DPA, preluată de Agerpres.

Procurorii din capitala ţării au anunţat că au lansat o investigaţie pentru ”infracţiuni împotriva Republicii”.

Căutările poliţiei nu au dus la descoperirea niciunui dispozitiv exploziv în şcolile care au primit ameninţările cu bombă telefonic sau prin email începând de luni.

Amintim că Guvernul interimar de la Sofia a acuzat marţi Rusia că s-ar afla în spatele unui val de alerte cu bombe în zeci de şcoli din mai multe oraşe din Bulgaria, care au fost evacuate luni şi marţi.

Ministrul interimar de interne Ivan Demerdjiev a declarat că autorităţile analizează posibilitatea ca ameninţările cu bombă să fie parte a unor ”atacuri hibride” care ar putea fi legate de Rusia într-un anumit fel.

Bulgaria a cerut ajutorul autorităţilor din Europa şi din SUA pentru a depista originea e-mailurilor, a spus Ivan Demerdjiev.

Multe dintre secţiile de vot organizate pentru alegerile de duminică se vor afla în şcoli din întreaga ţară.

Ministrul de interne a mai spus că alegerile vor fi întrerupte numai în eventualitatea unui pericol real. El a subliniat că, până acum, din informaţiile disponibile nu reiese că ar exista o ameninţare reală. 

Foto: © Uatp1Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toate testele de la clasă, evaluările și examenele naționale, inclusiv cel suplimentar de admitere la liceu, ar urma să fie standardizate și susținute în format digital, din toamna anului 2027 – legea educației pentru învățământul preuniversitar

Toate evaluările și examenele naționale vor fi standardizate integral și susținute în format digital în toată țara începând cu anul școlar 2027-2028, potrivit noii legi a Învățământului Preuniversitar. Pe 9…
Vezi articolul

Toți directorii și inspectorii școlari vor fi incompatibili cu funcțiile politice de conducere și cele de primar, consilier local sau județean, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar – surse

Directorii de școli și inspectorii ar putea să nu mai aibă și funcții politice de conducere sau să fie consilieri locali sau județeni, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar,…
Vezi articolul