90 de copii au căzut victime războiului din Ucraina până acum, potrivit biroului procurorului general al Ucrainei / Bombardamentele au afectat 379 de instituții de învățământ, dintre care 59 au fost complet distruse

103 vizualizări
Foto: © Palinchak | Dreamstime.com
Nouăzeci de copii au fost uciși și peste 100 au fost răniți în Ucraina de când Rusia a invadat pe 24 februarie, a anunțat luni procuratura generală ucraineană, transmite Reuters. De asemenea, bombardamentele au afectat 379 de instituții de învățământ, dintre care 59 au fost complet distruse, potrivit unui comunicat de presă al procuraturii.

„Cel mai mare număr de victime se află în regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Cernihiv, Sumi, Herson, Mykolayiv și Jytomyr. Abia ieri, în zona Nikolaev, în urma atacurilor la infrastructura civilă, doi copii au fost pierduți și încă doi sunt răniți. Bombardamentele au afectat 379 de instituții de învățământ, dintre care 59 au fost complet distruse. Cel mai mare număr de distrugeri în regiunea Donețk – 119 instituții de învățământ. În Mykolayiv – 30, Sumy – 28, Kiev – 35, Kherson – 21, în capitală – 24. Aceste cifre nu sunt definitive, din cauza incapacității de a inspecta locurile în care forțele armate ruse desfășoară ostilități active și în teritoriile ocupate temporar”, se arată în comunicat.

Reuters spune că nu poate verifica momentan informațiile. Rusia neagă că a vizat civili în ceea ce numește o „operațiune specială” de demilitarizare și „deznazificare” a Ucrainei.

De asemenea, peste 2.500 de locuitori ai oraşului Mariupol, port la Marea Azov, au fost ucişi de la declanşarea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie, a anunţat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu televizat luni, scrie G4Media.ro.

Lavrov: „Noi nu am invadat Ucraina”

Amintim că, la conferința de presă din Turcia de săptămâna trecută, întrebat în mod repetat de ziariști de ce Rusia a invadat Ucraina, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov a spus că „noi nu am invadat Ucraina și nu vom invada nici o altă țară”, scrie G4Media.ro.

Întrebat de ce a bombardat armata rusă o maternitate din Mariupol, spitale și școli, Lavrov a calificat acuzațiile drept ”fake” și ”strigăte patetice”. El a susținut că Rusia ar fi prezentat dovezi la ONU cu trei zile înaintea atacului din Mariupol că în maternitatea respectivă nu mai erau pacienți, ci doar militari ucraineni.

A fost momentul în care ziaristul britanic Dominic Waghorn de la Sky News l-a confruntat direct pe Lavrov: ”Ați spus azi că Rusia nu a invadat Ucraina, deși e clar că a invadat-o. Ați spus că Rusia nu rănește civili din Ucraina, deși mii de oameni sunt răniți? De ce ar trebui să vă ia ucrainenii și restul lumii în serios, cu tot respectul?”

În replică, Lavrov a spus că ”am răspuns la întrebarea despre spital, dar nu ați ascultat ce am spus. Am făcut totul pentru a rezolva diplomatic situația. Președintele Putin a spus clar de a ce luat decizia de a începe operațiunea specială, vă puteți uita singur la asta. Vrem o Ucraină demilitarizată, care să nu aibă o conducere nazistă. care să respecte biserica ortodoxă, cultura și limba rusă”.

Foto: © Palinchak | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Evaluarea Națională

VIDEO Sorin Cîmpeanu anunță modificări în regulamentul CNATDCU / Plus: Profesorii trebuie formați cu privire la bullying, lucru pe care îl vom face. Va trebui să reluăm discuțiile pe proiectul strategiei de educație parentală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut declarații de presă astăzi, de la ora 11:00. Edupedu.ro a transmis live text cele mai importante declarații din cadrul conferinței. Sorin Cîmpeanu, cele mai…
Vezi articolul