Abonamente fără legitimație de student și card STB pentru studenții la facultăți din București. Reducerea de 50% se poate obține direct printr-o aplicație care verifică în Registrul Matricol dacă sunt studenți sau nu – tutorial VIDEO

22.052 de vizualizări
Foto: captură STB / App Store
Și studenții de la facultăți din București pot să-și genereze acum abonamentele pentru transportul public asigurat de STB SA printr-o aplicație anunțată de compania de stat, după ce câteva universități au început deja luni cursurile. Astfel, aceștia nu mai au nevoie de legitimație de student și nici de cardurile pe care funcționarii de la ghișeele STB le eliberau, pentru a putea circula cu reducere de 50% pe tramvaie, autobuze și troleibuze, precum și pe liniile preorășenești din zona metropolitană București-Ilfov.

Inițial, pe 1 septembrie puteau să își creeze cont în aplicația Youth TB doar elevii, însă acum la înregistrarea pe aplicație se poate selecta și “Student” pe butonul “Tip utilizator”. Amintim că elevii în școli din București pot obține abonamente la STB, fără carnet de elev și card STB. Lor li se acordă gratuitate, direct prin aplicație, fiind verificați în SIIIR dacă sunt elevi sau nu. – Detalii aici

Pașii pe care un student trebuie să-i urmeze pentru a obține reducerea de 50% pe transport fără card și legitimație de student, direct în aplicație, sunt aceiași care au fost descriși de STB în tutorialul video pentru elevi (mai jos).

  • EduPedu.ro a încercat să creeze un cont cu un student care intră în anul I. Reducerea poate fi acordată dacă studentul figurează cu CNP-ul în Registrul Matricol Unic (RMU), însă nu toate universitățile au actualizat încă acest registru. Studenții care nu pot obține deocamdată reducerea se pot adresa universității, scrie în mesajul de eroare primit în aplicație.

“Noul an universitar începe fără deplasări la centrele de vânzare ale STB SA, fără stat la cozi și fără birocrație. Achiziționarea abonamentului de transport se face acum simplu și rapid direct din aplicație. Utilizând YouthTB puteți obține abonamentul de transport de suprafață pentru zona metropolitană București – Ilfov fără a mai avea grija cardului. Mai mult timp pentru școală și pentru distracție. Împreună reducem costurile și facem transportul mai sustenabil”, a declarat Adrian Criț, Directorul General STB SA, potrivit unui comunicat.

Aplicația YouthTB din poate fi descărcată din:

În aplicație se completează formularul de înregistrare a contului: studentul scrie numele, CNP-ul, adresa de e-mail și setează o parolă. Pe e-mail va veni, după înregistrare, un cod unic care validează contul. În aplicație trebuie introdus codul primit pe mail, iar apoi trebuie apăsat butonul “Solicită abonament ->”.

Sunt și studenți care au gratuitate

“Beneficiază de gratuitate studenţii orfani sau proveniți din casele de copii înmatriculați la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituțiile de învăţământ superior acreditate din Municipiul Bucureşti sau Județul Ilfov, în vârstă de până la 26 de ani, pe baza cardului de transport încărcat cu abonament metropolitan valabil. Cardul de transport poate fi încărcat cu abonament metropolitan lunar sau anual. În cazul studenţilor orfani sau proveniți din casele de copii care se află în ultimul an de studiu, abonamentul metropolitan anual este valabil până la data de 30 septembrie, inclusiv”, informează Societatea de Transport București.

Platforma YouthTB permite obținerea abonamentelor metropolitane din zona București – Ilfov valabile pe perioada anului școlar/universitar, pe toate liniile de transport public de suprafață, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

Ministerul Educației a anunțat pe 1 septembrie parteneriatul cu STB, aceasta fiind la baza verificării automate de către aplicație a statutului de elev în SIIIR – Sistemul Informativ Integrat al Învățământului din România și a statutului de student în RMU – Registrul Matricol Unic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Legea pentru organizarea Rezidenţiatului, promulgată de Preşedinte. Metodologia poate fi semnată doar de ministrul sănătăţii, după apariţia legii în Monitorul Oficial

Administraţia Prezidenţială a publicat anunţul că Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanțarea rezidențiatului. Legea fusese…
Vezi articolul