“Această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană” – medic român stabilit în Suedia

2.288 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Un medic român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, trage un semnal de alarmă asupra mentalității românilor, care n-au încredere în datele științifice atunci când vine vorba despre vaccinare, pentru Digi24. Ea spune că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și e foarte probabil ca țara noastră să devină obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi chiar și un nume, mai scrie sursa citată.

„Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea – din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. – ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată. Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat sâmbătă, la Digi24, medicul Laura Ghibu.

România poate deveni, astfel, studiu de caz pentru cercetătorii din alte țări care să observe fenomenul ratei scăzute de vaccinare de la noi, explică medicul român din Suedia: „Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia. Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice, și vă spun că România va deveni un laborator pentru studiile științifice ale cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general”.

Foto: © Chayakorn LotongkumDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID / Într-o singură săptămână, România a înregistrat peste 2000 de decese

5 comments
    1. Mie nu mi a dat nimeni nimic. Suntem 4 membri ai familiei vaccinati toti cu 3 doze, responsabili, vaccinati la timp. Am fost “pedepsiti” pentru responsabilitatea noastra cu neplata celor 5 tichete de masa pentru ca ne-am vaccinat la timp si nu in octombrie cand s-a aplicat legea. Credeti ca cei 400 de lei nu ne-ar fi ajutat? Luam alimente pe o luna. In Romania se incurajeaza, sprijina si recompenseaza fix pe dos, cine nu respecta nimic.

  1. Pai nu a spus seful ca a fost învinsă pandemia in primavara? Romanii au crezut in ce le a spus seful. In Suedia nu ascultati de sefi, nu credeti ce va comunica ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directorul Colegiului Gojdu din Oradea, dat afară pentru că a decis că elevii pot face o zi pe săptămână online și în scenariul verde: Trebuia să-mi închidă gura / Șeful ISJ: Eu nu dau pe nimeni afară, l-am demis atâta tot. Școlile îmi sunt mie subordonate aici

Elevii și profesorii Colegiului Național “Emanuil Gojdu” din Oradea au protestat luni în curtea școlii și în clase față de decizia Inspectoratului Școlar Județean Bihor de a-l demite pe directorul…
Vezi articolul

Admitere liceu 2023. Testările de limbă străină pentru clasele de bilingv și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep pe 17 mai / Elevii se înscriu pe 15-16 mai cu documentele de la secretariatele școlilor

Elevii de clasa a VIII-a care vor să susțină proba de verificarea a cunoștințelor de limbă modernă, pentru admiterea în clasa a IX-a într-o clasă cu regim bilingv, dar și…
Vezi articolul

Rețeta maghiară pentru universități și cercetare, în așteptarea miliardelor de la UE. Apare o mega-universitate, pe măsură ce sunt rescrise regulile: mai multă competitivitate, dar și control politic întărit din partea guvernului Orban

Mai multe structuri universitare și de cercetare, inclusiv o universitate de top, s-au reunit oficial, luni, sub numele Universitatea Ungară de Agricultură și Științele Vieții. Este ultima dintr-o serie de…
Vezi articolul

LISTĂ Concursurile școlare, olimpiadele și competițiile sportive pentru care elevii pot lua bursă de merit sau de excelență în anul școlar 2023-2024 / Este nevoie de o copie a diplomei și o cerere pentru acordare

Concursurile școlare, olimpiadele și competițiile sportive pentru care elevii cu premii pot lua bursă de merit sau de excelență olimpică în anul școlar 2023-2024 sunt cele publicate în câteva liste…
Vezi articolul