Admitere 2025 – Start înscrieri la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, care celebrează 35 de ani de excelență academică: 6 facultăți, 37 de programe de licență, 13 programe de masterat și 2 programe de doctorat (P)

1.205 vizualizări
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad oferă prin cele 6 Facultăți, 37 de programe de licență, 13 programe de masterat și 2 programe de doctorat. Opțiunile sunt multiple, începând cu Facultatea de Medicină, programul de studii Medicină, predat în limba română și în limbile engleză și franceză și continuând cu Biologie, Științe Juridice,  Stomatologie, Farmacie, Științe Economice, Informatică și Inginerie.

În plus, sub umbrela Facultății de Științe Socio-Umane Educație Fizică și Sport, programele de studii sunt variate, de la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, la Studii de Securitate, Limbi Moderne Aplicate, Psihologie, Educație Fizică și Sportivă.

Studenții străini care vor să studieze în România au la dispoziție cursul de pregătire în limba română, derulat pe parcursul unui an de zile.

Oferta programelor de masterat
  • Medicină: Medicină socială și management sanitar
  • Biologie: Analize de laborator utilizate în domeniul biomedical, Științe biomedicale (program în limba engleză)
  • Facultatea de Științe Juridice: Instituții de drept civil și procesual civil, Instituții de drept penal și procesual penal
  • Psihologie: Psihologie clinică și psihoterapii
  • Științe ale educației: Management educațional
  • Știința sportului și educației fizice: Managementul organizațiilor și activităților de educație fizică și sport
  • Silvicultură: Management și marketing forestier
  • Marketing: Marketingul și managementul firmei
  • Administrarea afacerilor: Administrarea afacerilor în turism și servicii. Contabilitate Audit și expertiză contabilă, Audit și expertiză contabilă (Extensia Satu Mare)
35 de ani de excelență academică

În luna mai, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad (UVVG) aniversează 35 de ani de la înființare – o etapă definitorie în istoria sa, care confirmă rolul său esențial în educația universitară din România. De la viziunea fondatoare a profesorului univ. dr. Aurel Ardelean, care a creat această instituție sub semnul spiritului național inspirat de Vasile Goldiș, până la realitatea unei universități moderne, internaționale și performante, UVVG s-a remarcat prin consecvență, implicare și excelență.

Astăzi, universitatea are peste 100.000 de absolvenți și mai bine de 5.000 de studenți activi, din 58 de țări. Cu o ofertă educațională extinsă – 37 de programe de licență, 13 de masterat și 2 de doctorat, UVVG se afirmă ca o instituție deschisă, antreprenorială și profund conectată la cerințele pieței muncii și ale societății contemporane.

La UVVG nu formăm doar specialiști, ci caractere. Universitatea noastră înseamnă responsabilitate, inovație, deschidere internațională și grijă pentru fiecare student. Ne onorează trecutul și ne inspiră viitorul – pe care îl construim împreună cu fiecare generație care alege să ni se alăture”, a subliniat prof. univ. dr. habil Coralia Adina Cotoraci, rector al UVVG.

Cu prilejul acestui moment aniversar, UVVG anunță și deschiderea platformei online de admitere pentru viitorul an universitar. Candidații se pot înscrie exclusiv online, accesând site-ul oficial al universității: www.uvvg.ro/admitere. Procesul este complet digitalizat – de la crearea contului și încărcarea documentelor, până la consiliere și suport tehnic personalizat.

UVVG – Universitate la Arad, pentru toți românii

Într-un Arad cu o tradiție educațională de peste două secole – orașul Preparandiei și capitală politică a Marii Uniri – UVVG duce mai departe idealul fondator: educația ca formă de afirmare națională și dezvoltare personală.

La aniversarea a 35 de ani de la înființarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, simt nevoia să spun, cu sinceritate și recunoștință, că pentru unii, UVVG este o universitate acreditată – și este, fără îndoială, una dintre cele mai respectate din România. Dar pentru mine, UVVG este mult mai mult: este TATA, este familie. Este locul unde am crescut, unde am construit și unde am format, împreună, o comunitate academică vie, demnă și unită. Împreună cu studenții noștri, cu profesorii, cu absolvenții și partenerii noștri, am clădit o instituție care nu doar predă, ci modelează caractere, oferă direcții și deschide orizonturi. Le mulțumesc tuturor celor care au fost parte din această călătorie. Mergem înainte cu aceeași credință, cu aceeași energie și cu același spirit. La mulți ani, UVVG! La mulți ani, familiei noastre universitare” a concluzionat prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci.

La 35 de ani de la înființare, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad rămâne fidelă promisiunii de a fi aproape de fiecare student, implicată în viața comunității și angajată în construirea unui viitor sustenabil și educat.

Toate detaliile privind oferta educațională a UVVG precum și modalitățile de înscriere, pot fi obținute accesând site-ul www.uvvg.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții din anul I care au obținut premii la olimpiadele internaționale în liceu pot primi burse lunare de până la 3.300 de lei, potrivit noii metodologii-cadru / Nu toate universitățile și-au definitivat încă regulile pentru celelalte burse

Studenții înmatriculați în anul I la universitățile din țară, care au obținut premii la olimpiadele școlare internaționale, primesc burse de excelență olimpică/internațională, cu sume de la 1.650 până la 3.300…
Vezi articolul

Cine are acces la studii postdoctorale? Legea Deca spune că doar persoanele cu diplomă de doctor în științe, dar Ministerul Educației „opinează” că și cele cu doctorat profesional

Legea învățământului superior, în vigoare de anul trecut, prevede că programele de studii postdoctorale sunt „destinate persoanelor care au obținut o diplomă de doctor în științe”. Ce se întâmplă, în…
Vezi articolul

Ligia Deca anunță un nou „record” de înscrieri pentru cele 500 de burse de studiu în România pentru cetățenii non-UE, fără nicio precizare despre întârzierea de 45 de zile la anunțarea rezultatelor pentru aplicanți

Ministra Educației, Ligia Deca, anunță un nou „record” de înscrieri pentru cele 500 de burse de studiu în România pentru cetățenii din afara Uniunii Europene, fără nicio precizare despre întârzierea…
Vezi articolul

SNSPA: 1,5 milioane de euro alocați de Comisia Europeană pentru proiecte de creștere a mobilității internaționale a studenților, profesorilor și personalului universității, în următorul an

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va dispune, în anul universitar 2022-2023, de 1,5 milioane de euro, bani alocați de Comisia Europeană pentru creșterea gradului de mobilitate internațională…
Vezi articolul