Admitere la facultate 2020. Facultatea de Medicină Veterinară menține examen scris de admitere, organizat online. Universitatea de Agronomie din București începe înscrierile pe 6 iulie

12.960 de vizualizări
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) anunță că pe 6 iulie încep înscrierile pentru admiterea online la toate programele de studii universitare de licență și master organizate în cele șapte facultăți ale sale“Pentru a facilita accesul tinerilor la concursul de admitere în USAMV am decis ca în acest an să se poată face depunerea dosarului fără nici o taxă de înscriere sau de înmatriculare”, a declarat rectorul USAMV, Sorin Mihai Cîmpeanu.

La admiterea din acest an, Universitatea pune la dispoziție 3.400 de locuri, din care 2.100 de locuri la buget, pentru studii universitare de licență și master.

Înscrierea pentru concursul de admitere în cadrul USAMV se va desfășura în perioadele:
  • 6-22 Iulie pentru admiterea la ciclul licență, programul de studii Medicină veterinară – Facultatea de Medicină Veterinară
  • 6-25 Iulie pentru admiterea la ciclul licență, programele de studii organizate de Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală.       

Pentru master:

  • 1-18 Iulie, pentru toate cele programele de studii organizate în cele șapte facultăți din cadrul USAMV

Concursul de admitere se va derula în mediul online, prin intermediul platformei dedicate și va consta în completarea unui formular tip cu încărcarea documentelor specificate în metodologia de admitere și în ghidul de admitere. După analiza documentelor încărcate și ierarhizarea candidaților aceștia vor fi informați prin atribuirea statusului admis / respins.

Pentru programul de studii de Medicină Veterinară se va susține o proba scrisă cu desfășurare online. Confirmarea accesului la proba scrisă va fi trimisă pe email candidaților înscriși.

Criteriile de admitere USAMV sunt:
  • 70% media de la bacalaureat
  • 30% nota/media aritmetică la una din probele de bacalaureat – limba română/limba maternă, matematică, chimie, biologie (biologie vegetală și animală, anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană) sau geografie (la alegerea candidatului)
Criteriile de admitere la programul de studii Medicină Veterinară:
  • 50% nota obținută la proba scrisă susținută online
  • 50% media de la bacalaureat

Candidaţii declaraţi admişi la concursul de admitere – sesiunea 2020 vor semna contractul de studii cu USAMV și îl vor încărca în platforma dedicată admiterii, cu obligația depunerii acestuia la secretariatele facultăților, odată cu documentele în original până în data de 5 octombrie 2020, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Detalierea numărului de locuri, pe programe de studii şi domenii, precum și alte informaţii privind Admiterea 2020 se găsesc la adresa: https://www.usamv.ro/index.php/ro/admitere.

Vezi aici pagina dedicată admiterii la USAMV: https://www.usamv.ro/index.php/ro/admitere.

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Din anul universitar viitor, 50.000 de studenți cu burse sociale ar putea beneficia de vouchere în valoare de 1.500 de lei și de plata chiriei, anunță ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș

Din anul universitar 2023-2024, studenții care au burse sociale ar putea să primească vouchere de 1.500 de lei și să le fie plătită chiria, după cum a declarat, pentru Edupedu.ro,…
Vezi articolul